Helikoptervlucht over de Grand Canyon: bucketlist-item.

Een aantal jaar geleden gingen we op roadtrip door Amerika in drie weken. Uiteraard stond de Grand Canyon op ons verlanglijstje. Maar hoe kan je zo’n gigantisch natuurfenomeen het best ontdekken? Vanuit de lucht natuurlijk! We hadden al eens zitten piepen naar helikoptervluchten, maar die waren ons toch net te duur. Wat later zaten we met vrienden te praten die ooit eens ongeveer dezelfde reis gemaakt hadden. Zij kozen wel voor zo’n helikoptervlucht en vertelden in geuren en kleuren over wat voor een bijzondere ervaring dat was. We twijfelden nog even, maar besloten dan toch om zo’n vlucht vast te leggen. Best decision ever!

Welke vlucht en maatschappij?

Er zijn drie maatschappijen die helikoptervluchten maken over de Grand Canyon. Wij kozen voor Papillon Helicopters, de grootste van de drie. Er zijn heel wat verschillende tours waaruit je kan kiezen. De eerste keuze die je moet maken is of je de vlucht maakt vanuit Vegas of vanuit het Grand Canyon National Park zelf. Wij verkozen de eerste optie omdat dat beter in onze reisroute paste, maar het maakt eigenlijk niet echt uit. Er zijn ook grote verschillen in de lengte van de tours, de ene duurt 30 minuten en de andere wel 6 uur. Bij sommige tours vlieg je ook over de strip in Las Vegas en andere tours landen zelfs in de canyon zelf! Aan jou om uit te kiezen welke tour jou het meeste aanspreekt.

Onze helikoptervlucht

De tour die wij toen kozen is niet meer beschikbaar op de site. Wij betaalden €260 per persoon, een flink bedrag, maar je krijgt er wel een onvergetelijke ervaring voor in de plaats. De tour die wij destijds kozen heette de ‘Grand Celebration tour’. Hierbij vloog je van Vegas over de Grand Canyon en landde je zelfs helemaal in de canyon om daar te ontbijten! 

Een tip: kies de vroegste tour. Je moet er wel heel vroeg voor uit de veren, maar meestal is een vlucht op dat tijdstip zelfs goedkoper en je krijgt de zonsopgang er gratis en voor niets bij! In het donker opstijgen en dan vanuit de lucht de eerste zonnestralen op de Grand Canyon zien vallen is simpelweg spectaculair! De vliegmaatschappij doet er dan nog een schepje bovenop door op dat moment ‘Ride Of The Valkyries’ door de koptelefoons te laten knallen, je waant je bijna in Apocalypse Now. 

Jammer genoeg is de tour die wij kozen niet meer beschikbaar op de site, maar er is wel een gelijkaardige helikoptervlucht te vinden: de ‘Grand Celebration with Las Vegas Strip. Deze tour lijkt bijna exact op die van ons, maar je vliegt na de Canyon ook nog eens over ‘The Strip’ van Las Vegas!

Welke helikoptervlucht je ook kiest, het wordt sowieso een ervaring om nooit meer te vergeten!

Valley of Fire: wat te doen in dit onbekende park?

Valley of Fire: wat te doen in dit onbekende park?

Geef een antwoord