Cathedral Gorge State Park: een verborgen juweeltje in Nevada.

Cathedral Gorge State Park, gelegen in het hart van de desolate woestijnstaat Nevada, transporteert je instant naar een andere planeet. Het park biedt een ongeëvenaarde mix van majestueuze kliffen, steeds dieper slijtende spleten en een ongerepte schoonheid. Dit fascinerende geologisch schouwspel is het resultaat van miljoenen jaren van erosie en vormt een uniek labyrint van kloven en spelonken. Hoewel Cathedral Gorge State Park niet erg bekend is onder toeristen, verdient het zeker een plekje op je reisroute. Hieronder lees je alles wat je moet weten voor een bezoek aan dit verborgen juweeltje.

Handig om te weten

Cathedral Gorge State Park ligt in de staat Nevada en wie het park wil bezoeken, moet er een kleine omweg voor maken. Cathedral Gorge ligt namelijk niet op de typische reisroute door de USA. Je vindt het park op zo’n 2,5 uur rijden van Las Vegas, 5 uur van Salt Lake City, 6,5 uur van Los Angeles en 7 uur van Phoenix. Plan je een bezoekje in? Stop dan zeker ook even in Great Basin National Park, nog zo’n vrijwel onbekend pareltje in Nevada. Je vindt dit nationale park op 2 uur rijden van Cathedral Gorge.

Een bezoek aan Cathedral Gorge State Park kost je zo’n 10 euro per voertuig.

Kamperen

Er is een hele gezellige camping te vinden in het park. Omdat Cathedral Gorge niet zo bekend is, hoef je hier vooraf niet te reserveren. Je kan gewoon bij het aankomen een vrij plekje kiezen en betalen via de ‘honesty box’. De camping heeft toiletten en zelfs warme douches! Ook vind je op elke plek een haakje om je eigen zonnedouche aan op te hangen.

Wat is de beste reistijd en hoelang heb je nodig om Cathedral Gorge te bezoeken?

Cathedral Gorge is niet zo groot, waardoor je er op een namiddag eigenlijk al heel wat kan verkennen. Je hoeft er dus zeker niet per se te overnachten. Wil je er een grote wandeling maken of er de zonsondergang meepikken, dan raden we wel één overnachting aan.

Je kan Cathedral Gorge het hele jaar door bezoeken, al kan het er in de zomer wel drukkend heet worden. Wij bezochten het park in augustus en zochten maar al te graag de schaduw op in één van de vele slot canyons.

Wat mag je niet missen in Cathedral Gorge State Park?

Moon Caves & Cathedral Caves

De hoofdattracties in het park zijn zonder twijfel de Moon en Cathedral Caves. Je kan de slot canyons naar hartelust vrij verkennen en sommige ingangen brengen je veel dieper de grotten in dan je zou denken! Kijk af en toe ook eens omhoog, want de steile muren geven mooi weer hoe groot de slot canyons in feite zijn!

Miller Point & Miller Point Trail

 • Afstand: 3 kilometer (roundtrip)
 • Hoogtemeters: 70 meter
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • Duur: 1 uur

Heb je maar tijd voor één wandeling in het park? Ga dan zeker voor de Miller Point Trail! De wandeling start aan de Cathedral Caves, brengt je dieper de canyon in en eindigt, na een paar trappen, aan een prachtig uitzichtpunt. Hier voel je je pas echt op een andere planeet! Dit vonden we zonder twijfel één van de mooiste delen van het Cathedral Gorge State Park. Wil je enkel het uitzichtpunt bewonderen? Dat kan, je moet gewoon eventjes uit het park rijden en opnieuw binnenrijden via de Miller Point Road.

Eagle Point Trail

 • Afstand: 1.6 kilometer (roundtrip)
 • Hoogtemeters: 23 meter
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • Duur: 20 minuten

Eagle Point Trail is een heel gemakkelijke wandeling voor wie op zoek is naar panoramische uitzichten. Je vindt de start van de wandeling op de Miller Point Road, net voor je het Miller Point uitzichtpunt bereikt.

Juniper Draw Loop

 • Afstand: 5 kilometer
 • Hoogtemeters: 66 meter
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • Duur: 1 uur

De Juniper Draw Loop is de langste wandeling in het park en neemt je mee door canyons en langs slot canyons. Wie wil kan de hike combineren met de Miller Point Trail en er op die manier één grote wandeling van maken.

Cathedral Gorge State Park heeft zijn naam niet gestolen. Moeder Natuur schiep hier een juweeltje, de naam kathedraal meer dan waardig. We snappen absoluut niet waarom er in zo’n ‘god loving country’ zich niet meer mensen komen vergapen aan dit schouwspel! De camping was bovendien nog eens bij de meest gerieflijke en aangename campgrounds in de US! Heb je wat extra tijd? Dan mag een bezoekje aan dit prachtige park, god bless, zeker niet ontbreken op je reisroute!

Great Basin National Park: verrassend indrukwekkend!

Great Basin National Park: verrassend indrukwekkend!

Valley of Fire: wat te doen in dit onbekende park?

Valley of Fire: wat te doen in dit onbekende park?

Geef een reactie