Valley of Fire: wat te doen in dit onbekende park?

Valley of Fire is een State Park in de staat Nevada op een uurtje rijden van Las Vegas. Je kan dit park bezoeken vanuit Sin City als daguitstap of als tussenstop onderweg naar Zion National Park. De speciale rode rotsformaties en prachtige uitzichtpunten maken dit park tot een buitenaards mooie plek. Hieronder beschrijven we wat er zoal te zien is!

Algemene informatie

  • Openingsuren: van zonsopgang tot zonsondergang
  • Prijs: $10 per auto
  • America The Beautiful Pass: Deze pas is hier niet geldig, helaas
  • Overnachting: er zijn kampeerplekken beschikbaar

Bezienswaardigheden

Beehives

Wanneer je vanuit Las Vegas komt zijn de Beehives het eerste wat op je route ligt. Deze bijzondere rode zandsteenformaties zijn ontstaan door regen en wind. Door erosie hebben deze rotsen de vorm gekregen van bijenkorven. Je kan hier een mooie wandeling maken, maar ook vanaf de weg heb je al een prachtig uitzicht over deze rotsen.

Atlatl Rock

Na de Beehives is het tijd voor Atlatl Rock. Dit gesteente staat vol met petrogliefen, dit zijn rotstekeningen die stammen uit de tijd voor Christus! Je vindt er ook een rotstekening van de Atlatl, dit is een stok die werd gebruikt als speer om mee te jagen. Naast de petrogliefen heeft Atlatl Rock ook een fantastisch uitzicht over het park. Om Atlatl Rock en vervolgens Arch Rock te bezoeken neem je de Scenic Loop Road.

Arch Rock

De naam van de rots geeft natuurlijk al weg wat je hier mag verwachten. Het is helaas niet toegestaan om bovenop de boog te klimmen. Wel kan je er een mooie wandeling maken die je rondom de rotsformatie brengt.

Visitor Center + Balanced Rock

Na de Scenic Loop Road kom je weer uit bij de Beehives. Vanaf hier kan je dan links afslaan naar de White Domes Road. Aan het begin van deze weg vind je het Visitor Center, zowat elke dag geopend van 08:30u tot 16:30u. Je kan hier even afkoelen (geloof ons, dat zal nodig zijn!), je vindt er ook wat te eten en drinken en kan er gebruik maken van de toiletten. Bovendien vind je hier een antwoord op alle vragen die je over het park hebt.

Net voorbij het Visitor Center vind je de Balanced Rock. Wanneer je er omheen rijdt, lijkt het haast alsof de rots bovenop andere rotsen balanceert en elk moment om kan vallen. Ben je nog van plan om Arches National Park te bezoeken? Dan kan je Balanced Rock in Valley of Fire overslaan, want die in Arches is nog spectaculairder!

Rainbow Vista

Vanaf Rainbow Vista heb je een adembenemend panoramisch uitzicht over de verschillende gekleurde rotsen en zandsteen. Je kan er een hike maken of gewoon eventjes uitrusten.

White Domes

Aan het eind van de White Domes Road kom je uit bij de White Domes Loop Trail. Dit is blijkbaar één van de mooiste wandelingen in Valley of Fire, maar door tijdsgebrek moesten we dit jammer genoeg overslaan. De wandeling neemt je 45 minuten lang mee door smalle gangetjes die dwars door de kalksteenrotsen lopen. Op het einde van de wandeling wordt je nog eens beloond met een prachtig uitzichtpunt. Neem voldoende water mee, want de temperatuur kan in Valley of Fire hoog oplopen!

Pink Canyon

Pink Canyon (Pastel Canyon) is een onbekende plek omdat hij eigenlijk niet officiëel aangegeven staat. De GPS coördinaten zijn 36°28’47” N 114°31’36” W. Vanaf de parkeerplek moet je richting het oosten de canyon in en wandeling neemt zo’n 10 minuten in beslag.

Fire Wave

De Fire Wave vind je bij parkeerplaats 3. Deze plek bezoek je best vroeg of laat in de dag, want het wordt er tijdens de zomermaanden ruim 40 graden.  Heen en terug is de wandeling zo’n 2,5 kilometer lang en de aanwijzingen zijn best duidelijk.

The Cabins

Na de Fire Wave rijdt je terug naar de hoofdweg en daar vind je de laatste bezienswaardigheden. Eerst passeer je de Seven Sisters (een rotsformatie met zeven grote rotsen) en daarna zie je op je linkerkant The Cabins. Dit zijn hutten die in de jaren dertig gebouwd werden met speciale zandstenen als schuilplaats voor reizigers op de Arrowhead Trail. Verder op de weg vind je ook nog de Petrified Logs en Elephant Rock.

Heb je wat tijd over tijdens je bezoek aan Las Vegas of rijd je verder door naar Zion? Maak dan zeker een tussenstop in dit bijzondere park. Minder bekend, maar onterecht als je ‘t ons vraagt!

Cathedral Gorge State Park: een verborgen juweeltje in Nevada.

Cathedral Gorge State Park: een verborgen juweeltje in Nevada.

Great Basin National Park: verrassend indrukwekkend!

Great Basin National Park: verrassend indrukwekkend!

Geef een reactie