Grand Teton

Wat je zeker niet mag missen in Grand Teton National Park.

Jaarlijks stromen meer dan 3,5 miljoen mensen naar hartje Wyoming om Grand Teton National Park te bezoeken: de thuisbasis van de ongelofelijke Teton Mountain Range. Als het achtste meest bezochte park van Amerika zou het geen verrassing mogen zijn dat Grand Teton barst van de prachtige wandeltochten, overvloed aan wildlife en epische landschappen. Hieronder lees je wat je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Grand Teton National Park.

Handig om te weten

Grand Teton National Park ligt op slechts een handvol kilometer boven de stad Jackson en strekt zich van daar 75 mijl naar het noorden uit tot helemaal tegen Yellowstone National Park. Een bezoek kost je $35 per voertuig of $80 wanneer je voor de America the Beautiful Pass gaat. Zo’n pas is een jaar lang geldig in alle nationale parken van Amerika en wanneer je meer dan drie parken bezoekt is dit de meest voordelige optie.

De naam van het park is afkomstig van Franse mijnwerkers en pelsjagers die in de regio verbleven. Aan jullie om uit te zoeken wat het precies wil zeggen. 😉

Kamperen

View vanaf ons gratis kampeerplek.

Er zijn in totaal zes campings in het Grand Teton National Park. Vijf daarvan zijn first come first serve en we hoorden dat ze vaak al van ‘s ochtends vroeg ingepalmd worden. We hadden geen zin om nog voor dag en dauw op te staan en beslisten om het anders aan te pakken. Rondom Grand Teton National Park zijn er vrij veel mogelijkheden om te wildkamperen, sommige plekken zijn zelfs voorzien van een toilet. Download de app ‘iOverlander’ en check welk plekje er het dichtst bij je in de buurt te vinden is. Super handig!

Hoelang heb je nodig  en wat is de beste tijd om Grand Teton te bezoeken?

Wanneer je Grand Teton écht wil ervaren verken je het park best in vijf dagen of meer. Voor wie dat te lang is kunnen de hoogtepunten ook zeker in één of twee dagen worden ontdekt. Elk seizoen brengt in Grand Teton een totaal ander gevoel met zich mee. De winter resulteert in prachtige besneeuwde bergtoppen en temperaturen tot ver onder nul. De herfst is de perfecte tijd om de bladeren van kleur te zien veranderen en wildlife komt af en toe nog eens piepen voor de winter aanbreekt. De lente brengt nieuw leven en frisse groene weiden, terwijl de zomer de beste periode is voor het maken van wandelingen. Let wel op: in de Tetons komen onweersbuien vaak voor in de late namiddag tijdens de zomer, dus je trek ‘s middags best niet meer al te hoog de bergen in.

Fauna & Flora

Grand Teton National Park herbergt een grote verscheidenheid aan wildlife. Grizzly’s en zwarte beren, bizons, elanden, pronghorns en tal van andere dieren kunnen Grand Teton hun thuis noemen. Vooral de elanden zijn een echte trekpleister, want dit is één van de beste plekken buiten Canada (en Zweden) om deze majestueuze dieren te zien te krijgen! Rij altijd voorzichtig (zeker wanneer het donker wordt) en ga nooit hiken zonder bearspray.

Wat moet je zeker doen in Grand Teton National Park?

Uitzichtpunten

Wie niet veel tijd heeft kan de 191 afrijden en stoppen aan de verschillende uitzichtpunten. Wanneer je vroeg komt kan je er misschien zelfs een eland of gaffelbok spotten. Er zijn heel wat viewpoints om uit te kiezen, maar de populairste zijn Glacier View Turnout, Schwabacher Landing, Snake River Overlook en Oxbow Bend. Vooral tijdens zonsopgang wanneer er nog wat mist over de velden hangt en de befaamde alpine glow de bergen kleurt is Grand Teton om in te kaderen! Bovendien zijn dit ook plekjes die elanden wel eens durven bezoeken bij zonsop- en -ondergang!

Korte wandelingen

De populairste activiteit in de Tetons is het maken van wandelingen. Wie er nog wat moet inkomen of beperkt is in tijd kan kiezen uit één of meerdere van onderstaande korte hikes:

 • Hidden Falls: 1,8 kilometer / 60 hoogtemeters / 30 minuten
 • Schwabacher Landing Trail: 3 kilometer / 7 hoogtemeters / 30 minuten
 • Moose Ponds Trail: 5 kilometer / 45 hoogtemeters / 1 uur
 • Taggart Lake: 6 kilometer / 128 hoogtemeters / 1,5 uur
 • String Lake Loop: 7 kilometer / 90 hoogtemeters / 1,5 uur

Lange wandelingen

Voor wie het wat uitdagender mag is er een overvloed aan langere hikes om uit te kiezen. Wist je dat je zelfs helemaal tot op de middelste Teton kan wandelen? Geen technische klimervaring vereist!

 • Leigh Lake Trail: 11,3 kilometer / 35 hoogtemeters / 2 uur
 • Phelps Lake: 11,3 kilometer / 220 hoogtemeters / 2,5 uur
 • Delta Lake: 12 kilometer / 700 hoogtemeters / 4,5 uur
 • Jenny Lake Loop: 12,7 kilometer / 190 hoogtemeters / 3 uur
 • Cascade Canyon Trail: 14,6 kilometer / 336 hoogtemeters / 3,5 uur
 • Middle Teton (Southwest Couloir): 20,5 kilometer / 1841 hoogtemeters / 10 uur
 • Lake Solitude: 26,7 kilometer / 815 hoogtemeters / 7,5 uur
 • Paintbrush Canyon – Cascade Canyon Loop: 35 kilometer / 1289 hoogtemeters / 11 uur
 • Teton Crest Trail: 41,5 kilometer / 1167 hoogtemeters / multi-day
 • Grand Teton Loop Trail: 55 kilometer / 2151 hoogtemeters / multi-day

Jackson

Wie wat online werk moet verzetten, even genoeg heeft van de natuur (is dat zelfs mogelijk?!) of gewoon eens lekker wil gaan eten, kan terecht in Jackson. Een toeristisch maar charmevol stadje op een korte afstand van Grand Teton National Park, volledig in ‘frontier’-stijl met houten cabins en een overvloed aan hertengeweien. Het is ook de perfecte uitvalsbasis voor wie niet van kamperen houdt en de redding voor wie last minute nog wat hiking gear nodig heeft. Daarnaast is het ook de ideale plek om de zomerse onweersbuien uit te zitten. Wie op zoek is naar een leuke ontbijt/lunch/werkplek, moet zeker eens lang bij PICNIC!

Zwemmen in één van de meren

De zomer brengt soms erg hoge temperaturen met zich mee en wat is er nu zaliger dan verfrissing zoeken in één van de prachtige meren mét bergzicht?! Kies met je zwembroek of bikini in de aanslag je favoriete meer uit en geniet van een heerlijke duik. Daarnaast zagen we ook heel wat mensen in het water met een kajak of SUP.  Zorg alleen dat je spullen goed weg zitten in een rugzak zodat de nieuwsgierige eekhoorns & chipmunks er niet mee gaan lopen! 

Yellowstone National Park

Met Yellowstone op slechts een uurtje rijden van Grand Teton National Park zou het zonde zijn om het populairste nationaal park van Amerika over te slaan, toch? De kleurrijke warmwaterbronnen, metershoge geisers en majestueuze bizons zorgen voor een interessant bezoek. En wees nu eens eerlijk, een reis naar de Verenigde Staten zonder een tripje naar Yellowstone National Park is niet écht een Amerikaanse roadtrip! Lees hier wat je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Yellowstone National Park

Grand Teton National Park maakte de wannabe-bergbeklimmers in onszelf weer klaarwakker. We willen dan ook kost wat kost nog eens terug om de middelste Teton te veroveren. Maar zelfs wie het bij de uitzichtpunten houdt is in for a treat! En je kan er elanden spotten, moose’t je ‘t nog niet weten!

Een complete reisgids voor Yellowstone National Park.

Een complete reisgids voor Yellowstone National Park.

Geef een reactie