24u in Liechtenstein: Malbun.

In de zomer van 2019 trokken we voor het eerst met onze DIY-camper op roadtrip door Europa. Op ons lijstje stonden populaire reisbestemmingen zoals Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Nu is een roadtrip de ideale gelegenheid om ook wat minder bekende landen te doorkruisen: we laten ons graag verrassen door plekken die nog niet bovenaan elke bucketlist staan. Zo kwamen we in Liechtenstein terecht: een kleine dwergstaat met maar 38.244 inwoners (dat zijn er vier keer minder dan in onze hoofdstad!). In dit artikel lees je een verslag van hoe wij 24u in Malbun in het vorstendom Liechtenstein besteedden!

Liechtenstein wordt begrensd door Zwitserland en Oostenrijk en is amper 160 vierkante kilometer groot. De hoofdstad is Vaduz, een stad die eerder aanvoelt als een klein dorp. Wij kozen er echter voor om ons dagje Liechtenstein door te brengen in het lager gelegen bergdorpje ‘Malbun’.

Malbun

Op de kaart is Liechtenstein een vlekje dat ingesloten zit tussen Zwitserland en Oostenrijk. Het uitzicht in Liechtenstein is dus geen verrassing: kleine dorpjes omringd door groene heuvels en bergen zover je kan kijken. Malbun ziet er op het eerste zicht uit als een typisch gezellig skidorp, maar dan zonder de drukte van honderden mensen in het skiseizoen. Veel hebben we er niet van gezien, maar de korte wandeling die we er maakten deed ons verlangen naar meer.

Omdat we pas ‘s avonds aankwamen en de volgende dag alweer verder moesten besloten we om het bij een kortere wandeling te houden. In de ochtend namen we de skilift naar de berghut Sareis (€8 p.p) en wandelden te voet terug naar het dorp. Deze ‘hike’ is 3,3 kilometer lang en neemt ongeveer een groot half uur in beslag (foto’s maken en genieten van het uitzicht inclusief.). Het pad is niet geasfalteerd, maar zeker aangenaam wandelen. Bovenaan de heuvel staan ook een paar schommels waar je op een speciale manier kunt genieten van de omgeving. Buiten het skiseizoen is het er trouwens  zo goed als verlaten en heerlijk rustig; we hebben er amper vier andere mensen gezien!

Wij sliepen er in onze camper en kookten zelf ons potje op een gasvuur, dus we kunnen jullie niet zoveel vertellen over de prijzen, maar deze liggen waarschijnlijk in de lijn van de prijzen in Zwitserland. Er zijn genoeg hotels en berghutten te vinden waar je kan eten en overnachten, dus je kan gerust veel langer dan 24u in Liechtenstein verblijven en nog andere dorpen buiten Malbun bezoeken.


De natuur is er waanzinnig mooi en de rust is aangenaam na het bezoeken van de drukkere buurlanden. Voor ons was Liechtenstein een heerlijke tussenstop en vanwege zijn formaat perfect voor een blitzbezoek!

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Wat kost een roadtrip door Europa?

Wat kost een roadtrip door Europa?

Geef een reactie