Olympic National Park Mount Storm King

Hiken naar Mount Storm King in Olympic National Park.

Mount Storm King. Een berg met zo’n naam beklimmen moet wel gepaard gaan met een epische trektocht, toch? We lazen online de meest uiteenlopende ervaringen en voor iedere enthousiaste review was er een zorgwekkende opmerking over hoe uitdagend deze wandeling kan zijn. Je klimt tenslotte maar liefst 700 meter op een een afstand van 3,5 kilometer. Voor wie zich nog maar pas in de ‘hiker wereld’ bevindt: dat is vrij pittig! We besloten om er toch voor te gaan en hebben daar gelukkig geen seconde spijt van gehad. Wat een zicht! Benieuwd of deze wandeling iets voor jou is? Lees dan hier verder!

Mount Storm King in een notendop

Lengte

8 kilometer (inclusief Marymere Falls)

Hoogteverschil

700 meter

Duur

2,5 uur tot 3,5 uur

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld – moeilijk

Startpunt

Mount Storm Ranger Station

Prijs

gratis

De start van de hike

Mount Storm King is een wandeling in Olympic National Park in de staat Washington. Je vindt de start van de hike aan de parking vlakbij het Mount Storm Ranger Station. Mount Storm King deelt dezelfde trailhead als Marymere Falls en je kan de twee wandelingen perfect combineren! Om tot bij de parking te komen passeer je geen officiële ingang, je hoeft dan ook geen toegang te betalen om de wandeling te maken. Het pad begint aan de oostkant van de parkeerplaats, loopt achter het ranger station en steekt vervolgens onder Highway 101 door.

Marymere Falls

Marymere Falls en Mount Storm King delen een trailhead, dus het is super eenvoudig om deze waterval aan je wandeling toe te voegen! Volg voor of na je hike de wegwijzers tot aan Marymere Falls, het voegt slechts 20 minuten (out and back) toe aan je wandeling en is zeker een leuk extraatje!

Mount Storm King

Het begin van de wandeling loopt helemaal vlak door het bos. Helaas gaat het pad al snel steil de hoogte in wanneer je de afslag naar Mount Storm King neemt. Daarna is het klimmen en klauteren tot je het uitzichtpunt bereikt hebt, dus ga slow but steady. Uiteindelijk klim je uit het bos en krijg je al een eerste zicht op Lake Crescent te zien. Dit is ook het deel van het parcours waar je moet beslissen of je de klim naar de top maakt of je genoegen neemt met dit zicht. De laatste klim gaat namelijk via een reeks touwen, met steile kliffen aan weerszijden en een slippery ondergrond (stevige wandelschoenen zijn handig!).

We lazen online de gekste verhalen over deze touwen en we wisten eerlijk gezegd niet zo goed wat we moesten verwachten. We merken wel vaker dat online reviews meestal spannender klinken dan de werkelijkheid en ook hier was dat gelukkig opnieuw het geval. De touwen stellen eigenlijk niet veel voor en voor je het weet sta je boven! Er liggen bovendien handschoenen aan het begin, zodat de touwen niet in je handen snijden. Wij vonden het zelfs enorm leuk om te doen! Na de touwen hoef je nog een klein stukje te klimmen via de rotsen. Voor wie last heeft van hoogtevrees wordt dit waarschijnlijk het lastigste stuk op de hike. Al is dit deeltje zo kort dat het er al bijna opzit voor je klamme handjes krijgt. Niets om mee in te zitten dus!

De terugweg is nogal zwaar voor de knieën, dus besloten we dit stuk te joggen. Dat klinkt misschien gek, maar het helpt enorm om je knieën te ontlasten! Wandelstokken kunnen zeker ook helpen, maar zijn misschien iets minder handig om via de touwen mee te nemen naar boven. Gelukkig is de wandeling niet zo lang en sta je voor je het weet weer op de bodem van het bos!

Mount Storm King stond al een eindje op onze bucketlist en het overtrof onze verwachtingen zeker en vast. Onze zenuwen waren achteraf gezien ook nergens voor nodig, want de wandeling is vooral heel erg leuk! Een must do voor wie afzakt naar Olympic National Park.

Olympic National Park: het beste van de Pacific Northwest.

Olympic National Park: het beste van de Pacific Northwest.

De ultieme reisgids voor Mount Rainier National Park.

De ultieme reisgids voor Mount Rainier National Park.

North Cascades National Park: een uitgebreide gids.

North Cascades National Park: een uitgebreide gids.

Geef een reactie