Rabat: de ideale bestemming voor de beginnende surfer.

Marokko is the place to be! Het land heeft voor elk type reiziger wel iets in petto: de cultuurliefhebber komt er ogen tekort, de avonturier vindt er kilometers bergen en woestijn, en ook de foodie kan zich er helemaal uitleven! Maar Marokko is ook de ideale plek voor iedereen die iets heeft met de surfcultuur. De ervaren surfer heeft tientallen stranden om uit te kiezen, maar ook voor de beginnende surfer is Marokko de perfecte reisbestemming. Wij verbleven twee dagen in Rabat – tevens de hoofdstad van Marokko – en kunnen deze spot aanbevelen aan iedereen die graag voor het eerst de zee wil trotseren met een plank. Waar moet je zijn om zo’n board te huren en wat is er nog allemaal te zien in deze hoofdstad? Je leest het hier!

Waar ligt Rabat?

Rabat is de hoofdstad van Marokko en ligt in het noord-oosten. Het was de rustigste plek van onze reis: je vindt er amper andere toeristen, wat je niet zou verwachten van een hoofdstad! In tegenstelling tot bv. Fez of Marrakech richt de stad zich niet (enkel) op toerisme, dus veel ‘tourist traps’ zal je er niet vinden. Het was ook de goedkoopste plek om te eten en souvenirs zullen hier waarschijnlijk ook wat minder duur zijn.

Surfen

We kozen specifiek de bestemming Rabat om er te gaan surfen. Het was al een aantal jaar geleden dat we nog eens op een plank stonden dus zochten we een bestemming waar de condities ideaal zijn voor de beginnende surfer. Het bleek een schot in de roos! De golven zijn er niet te hoog en je vindt op het strand verschillende zaken die boards en wetsuits verhuren. Voor wie echt nog geen ervaring heeft zijn er ook surflessen mogelijk. Het strand is niet zo groot dus je vindt er direct wat je zoekt! 

De Atlantische kust van Marokko is al jaren het mekka voor Europese surfers die de bevroren tenen en neuzen even willen laten ontdooien. Bekende surfspots zijn Taghazout, Imsouane en Essaouira, maar die zijn eerder geschikt voor de geoefende surfers. Als beginnende surfer zoek je best een iets meer beschutte plek waar de Atlantische oceaan niet met volle kracht op in kan beuken. Het strand van Rabat ligt ingeklemd tussen de twee armen van een havengeul, lekker beschut dus! De winter biedt er een constante toevoer van golven tussen de 1 en 2 meter hoog, met voldoende kracht, het ene setje na het andere!

Wat is er nog te zien en doen in Rabat? 

Surfen is natuurlijk niet het enige wat je in Rabat kan doen. Eerst en vooral moet je zeker een bezoekje aan de medina brengen (indien je er niet zou verblijven). Je vindt er heerlijke restaurantjes zoals Libération en Dar el Medina . Bij deze zaken heb je al een voorgerecht, hoofdgerecht, water en thee voor zo’n 5 à 10 euro per persoon. Er zijn ook verschillende winkeltjes en markten dus je zal je er niet snel vervelen!

Verder dan de medina kwamen wij niet tijdens onze reis, maar blijkbaar is de Kasba van de Oudaya’s, de tombe van koning Hassan en de Hassantoren ook zeker een bezoekje waard. Even genoeg van de oude Marokkaanse cultuur? Het nieuwe stadsdeel van Rabat is de meest progressieve stad van het land, wat wel eens voor een interessante vergelijking kan zorgen!

Verblijf

Zoals in bijna elke Marokkaanse stad raden we ook hier aan om middenin de medina te verblijven. Zodra je de hoteldeur achter je toetrekt word je ondergedompeld in de mysterieuze oude cultuur die rondhangt in de wirwar van oude straatjes en doodlopende steegjes. Het kan aanvoelen als een doolhof, maar na enkele keren verdwalen begin je zo’n medina toch te begrijpen. Je vindt er het lekkerste traditionele Marokkaanse eten en je kan er uren rondslenteren door de markten en talloze winkelstraatjes. Wij verbleven in deze riad en willen jullie dit adresje zeker meegeven. Wanneer je aankomt in de binnentuin ervaar je een oase van rust, wat zeker geen overbodige luxe is in een drukke medina!

Ook voor de niet-surfer is Rabat zeker een leuke bestemming! Je geraakt er even weg van de toeristische drukte en er is meer dan genoeg te doen om een aantal dagen te vullen.

Reiskosten Marokko: wat kan je verwachten?

Reiskosten Marokko: wat kan je verwachten?

Fez: wat te doen in deze bekende stad?

Fez: wat te doen in deze bekende stad?

Chefchaouen: de blauwe parel van Marokko.

Chefchaouen: de blauwe parel van Marokko.

Een handige reisroute voor een week in Marokko.

Een handige reisroute voor een week in Marokko.

Geef een reactie