Reiskosten: Wat kost een citytrip naar Praag?

Een citytrip naar Praag staat bij heel wat mensen op de planning. Het is dan ook een prachtige stad met sfeervolle pleintjes en pittoreske straatjes. Tel daar nog eens goedkope prijzen voor eten, drinken en overnachten bij en je hebt de perfecte bestemming voor een weekendje weg. Maar wat kost dat nu exact? Hieronder bespreken we in detail alle reiskosten die we tijdens onze trip naar Praag maakten. De kosten zijn berekend op een citytrip voor twee personen.

Vervoer naar Praag

Een vliegticket naar Praag boek je al voor zo’n €55 per persoon. Omdat wij wat extra tijd hadden besloten we om flixbus eens uit te testen en dus met de bus tot in Tsjechië te reizen. In totaal waren we zo’n 19 uur onderweg. Momenteel zijn er ook rechtstreekse bussen naar Praag waar je er net iets meer dan 16u over doet. Wij betaalden ongeveer €70 per persoon, maar als we dezelfde reis nu opnieuw zouden boeken zien we dat de prijzen gedaald zijn tot €35 per persoon. Nog eens de helft goedkoper dus!

In totaal betaalden wij €139,96 voor de flixbus, wat neerkomt op €69,98 per persoon.

Vervoer in Praag

Tijdens een citytrip proberen we steeds zo centraal mogelijk een accommodatie te boeken. Dat is niet alleen gezelliger, maar je spaart ook nog transportkosten uit. Af en toe bezochten we iets dat wat verder uit te buurt lag en namen we de tram.

In totaal spendeerden we €5,26 aan openbaar vervoer, wat neerkomt op €2,63 per persoon.

Overnachten

Bij het plannen van een citytrip vergelijken we vaak de prijzen van hotelkamers met die van een Airbnb. Wat betreft overnachten biedt Praag tal van opties, van zeer goedkoop naar superdeluxe. Voor ons hoeft een slaapplaats echter niet heel erg speciaal te zijn, zolang het er proper uitziet en het dichtbij het centrum ligt. Onze keuze viel uiteindelijk op een moderne Airbnb in een rustige buurt.

In totaal kostte onze Airbnb €192,42. Dit komt neer op €24 per persoon per nacht. Een mooie deal lijkt ons!

Eten en drinken

In Praag eet je je buikje rond voor heel weinig geld. De lokale keuken bestaat vooral uit stevige boerenkost en liters bier. Ons hoor je niet klagen! Wij gingen elke dag uit eten en hielden ons eigenlijk nooit in.

Wij gaven €301,30 uit aan eten en drinken. Dit komt neer op €30 per persoon per dag. Dit kan zeker nog een stuk goedkoper als je je boodschappen in de supermarkt doet en zelf kookt of indien je steeds de goedkoopste restaurantjes uitkiest.

Activiteiten

Tijdens onze reizen proberen we zoveel mogelijk gratis activiteiten te ondernemen. Toch bezoeken we soms graag ook eens een betaalde bezienswaardigheid zoals een museum of een leuk uitzichtpunt. Onze betaalde activiteiten in Praag waren:

  • Petřín-uitkijktoren: €12,10
  • Kunstmuseum Národní Galerie Praha: €4,57 (met studentenkorting)

De activiteiten kostten ons in totaal €16,67 of €8,34 per persoon.

Rest

Echt souvenir-shoppen doen we niet snel, maar toch nemen we altijd een stukje van onze bestemming mee wanneer we terug naar huis trekken. Zo hebben we steeds een leuk aandenken. Van elke plek kopen we ook een patch voor op onze rugzak. Daarnaast hadden we ook nog enkele overige kosten zoals een toiletbezoek.

In totaal gaven we €7,11 uit aan souvenirs en overige kosten, wat neerkomt op €3,55 per persoon.

Totaal reiskosten Praag

In totaal kostte onze citytrip van 5 dagen in Praag €659,40 of €329,70 per persoon. Dit komt neer op zo’n €66 per persoon per dag. Niet slecht als je het ons vraagt! En voor wie twijfelt: je kan de reiskosten voor een bezoekje aan Praag nog drukken door zelf te koken of in een hostel te slapen. De perfecte budgetbestemming dus.

Praag is een populaire bestemming en dat is helemaal terecht! Benieuwd wat er allemaal te zien is? Je leest het hier.

Top 10 leukste dingen om te doen in Praag.

Top 10 leukste dingen om te doen in Praag.

1 reactie

Geef een reactie