Top 10 leukste dingen om te doen in Praag.

Hoewel we ‘t liefst van al de wijde natuur in trekken is citytrippen af en toe een leuke afwisseling! In dit artikel vinden jullie de leukste toeristische trekpleisters in Praag: we blijven nu eenmaal toeristen.  Maar op reis proberen we ook altijd enkele minder voor de hand liggende dingen te ontdekken, je vindt er enkele in dit overzicht. Hieronder vinden jullie onze top 10 leukste dingen om te doen in Praag (Tsjechië).

De Petrintoren

Het gevoel van een romantisch weekendje Parijs terwijl je eigenlijk in Oost-Europa zit? Dat kan in Praag! Bovenop een heuvel vind je de Petrintoren. Deze kun je met trappen of een lift beklimmen en eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad.

Narodni Galerie Praha

Bij een citytrip horen natuurlijk museums! We passeerden toevallig langs deze plek en zagen dat er werk van Keith Haring, Nan Goldin en Andy Warhol tentoongesteld werd. Meer is er niet nodig om ons te overtuigen! De Narodni Galerie in Praag is een heel fijn museum met vooral moderne kunst.

Sint-Vituskathedraal (+ golden lane)

Ook grote historische gebouwen mogen op zo’n citytrip niet ontbreken. De Sint-Vituskathedraal van Praag is een gotisch gebouw uit de 14de eeuw. Vlakbij deze kathedraal vind je ook de golden lane. Een klein straatje in Praag die er nog net hetzelfde uitziet als honderden jaren geleden. Om dit straatje te mogen bezoeken moet je echter een flinke toegangsprijs betalen dus wij hebben er voor gepast, al schijnt het wel erg mooi te zijn.

Verborgen museum aan de Universiteit

Zoals je in de inleiding kon lezen zoeken we op reis ook altijd minder bekende bezienswaardigheden op. Zo botsten we op een ‘verborgen’ museum van de Universiteit van Praag. Het museum is eigenlijk een persoonlijke verzameling van een professor die er werkt. Het museum heet Hrdlickovo muzeum cloveka. Wanneer je de universiteit binnenkomt neem je de lange gang op je rechterkant. Helemaal op het einde van die gang zul je een deurtje vinden waar je kan aanbellen. Iemand zal je vragen wat je er komt doen en wanneer je zegt dat je het museum wil bezoeken komen ze de deur voor je opendoen.

Het museum is totaal niet gekend waardoor je de plek waarschijnlijk voor jezelf zal hebben. Je vindt er onder andere een op sterk water gezette gorillahand, verschillende skeletten van mensen en dieren, mummies en nog zoveel meer. Dit museum was voor ons onverwacht een hoogtepunt op onze citytrip.

Een kunstwerk van boeken

In een ander openbaar gebouw, de bibliotheek, vind je een interessant kunstwerk van boeken. We kunnen het eigenlijk niet echt uitleggen, je moet het met je eigen ogen zien. Je kunt het vinden in de ingang van de Prague Municipal Library.

Food & drinks

Wanneer we heel eerlijk zijn is het proeven van de lokale gerechten onze favoriete bezigheid tijdens een citytrip. Wanneer je de echte Praagse keuken wil uitproberen moet je eens binnenspringen bij U Mariánského obrazu: een bruine kroeg waar je geen enkele toerist zal vinden. Op de kaart vindt je er alle lokale gerechten en natuurlijk ook de bijhorende pivo.

Sex Machines museum

Dit museum kwamen we eigenlijk toevallig tegen, maar het leek ons grappig hier een bezoekje aan te brengen. Jammer genoeg was ons reisbudget al ferm geslonken waardoor we toch afzagen van een bezoek. Wanneer we ooit terugkeren naar Praag staat dit museum zeker op ons to-do lijstje. Wanneer je na één gek museum er maar geen genoeg van kan krijgen is er ook nog een marteltuigmuseum en een museum die volledig aan de geschiedenis van Apple gewijd is. Je zal je hier dus niet snel vervelen!

Zoo

Praag heeft één van de mooiste dierentuinen van gans Europa, een leuke afwisseling van het bezoeken van de historische binnenstad! De zoo ligt wel even buiten het centrum. Je kan er vlot raken met het openbaar vervoer, of nog beter, met de boot!

Het oude stadsplein + klok

Het oude stadscentrum is in zowat elke stad dé bezienswaardigheid. Het stadsplein van Praag is zeker de moeite om eens te verkennen. De oude gebouwen stralen charme uit én je vindt er ook de beroemde klok. Elke dag wanneer de klok een nieuw uur slaat gebeurt er iets dat blijkbaar enorm de moeite is. Er staan letterlijk honderden mensen naar boven te staren. Wij passeerden er telkens net 5 minuten te laat, waardoor we nooit gezien hebben wat er nu precies gebeurt, voor ons blijft het dus een raadsel. Wie er zelf eens naartoe reist en het magische moment bij de klok ziet gebeuren: laat ons even weten what the fuss is all about ;).

De stad op zich

De stad Praag is op zich eigenlijk al zo mooi dat er in rondlopen al een bezienswaardigheid is! Verdwaal in de kleine straatjes en laat je verrassen door de dagdagelijkse dingen en lokale cafeetjes die je er tegenkomt.

Reiskosten: Wat kost een citytrip naar Praag?

Reiskosten: Wat kost een citytrip naar Praag?

Geef een reactie