Seealpsee: een korte hike naar een prachtig uitzicht.

In de zomer van 2019 besloten we om het iets dichter bij huis te zoeken. Zomaar eens de auto nemen, er een matras in gooien, en de baan op! In totaal bezochten we zes landen in negen dagen, waaronder ook Zwitserland. We schreven eerder al over onze hike naar Saxer Lücke, maar ook Seealpsee stond op onze planning! Hieronder lezen jullie alles over deze wandeling.

Hoe geraak je tot aan Seealpsee?

Seealpsee ligt in de Appenzell-regio in het noordoosten van Zwitserland, op zowat 8 uur rijden van het midden van België (718 kilometer). Je kunt het best parkeren op de parkeerplaats bij hotel Alpenrose. Toen wij er aankwamen was het er relatief rustig en was de parking gratis. Toen we echter van onze wandeling terugkwamen was het enorm druk en moesten nieuwe bezoekers een bepaald bedrag betalen om er te mogen staan. Plan je bezoek indien mogelijk dus op een rustiger moment (tijdens de werkweek of in de voormiddag als je toch in het weekend gaat).

De hike

Je kan kiezen om rechtstreeks naar Seealpsee te wandelen of om een grotere lus te hiken die je naast het Seealpsee-meer ook de bergen in leidt. Wij kozen voor de korte optie en dat was maar goed ook, want vijf minuten nadat we terug bij onze auto kwamen viel de regen met bakken uit de lucht! Van de parkeerplaats naar het meer is het zo’n kleine drie kilometer stappen. Reken hiervoor op een uurtje om van de omgeving te kunnen genieten. Op het einde gaat het pad stevig omhoog en dat zullen je kuitspieren geweten hebben! Je kan kiezen om de wandeling in wijzerzin of tegenwijzerzin te doen. Wij deden de laatste optie, maar het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Wanneer je het meer bereikt kan je er bijna volledig rond wandelen. Aan de overkant vind je een klein ‘boerderijtje’ waar ze melk verkopen, vers van de talrijke alpenkoeien die je hier tegenkomt. Een lekkere verfrissing op de tocht! Vervolgens leidt het pad je terug langs de andere oever naar de parking. Alles staat heel goed aangegeven dus verloren lopen is bijna onmogelijk. Ook de terugweg is zo’n 3 kilomter lang.

Extra’s

Zoals reeds vermeld kan je het meer ook verkennen als deel van een grotere trektocht. Op het overzicht hierboven zie je welke wandelingen er allemaal uitgestippeld zijn en hoeveel tijd deze in beslag nemen. Omdat wij Seealpsee rechtstreeks bezocht hadden kozen we de dag nadien voor hiking trail vijf dat niet langs het meer passeert, maar er zijn dus voldoende opties waarbij je het meer kan combineren met de vele andere bezienswaardigheden in dit gebied. Bij veel van deze wandelingen kan je de kabellift nemen en zo je hike direct bovenop de bergen starten. Deze kabellift kost €19 per persoon voor een enkel ritje.

Het meest bijzondere op deze wandeling is vast en zeker het ‘Berggasthaus Aescher-Wildkirchli’. Dit is een een berghut die tegen de bergflank gebouwd is op zo’n 100 meter van de grond. Tijdens ons bezoek was het erg mistig waardoor het uitzicht iets minder spectaculair was, maar toch nog steeds speciaal!

Een bezoekje aan Seealpsee verdient zeker zijn plaats op je reis naar Zwitserland! Tijdens de week is het hier erg rustig waardoor je voluit van de prachtige omgeving kan genieten.

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Wat kost een roadtrip door Europa?

Wat kost een roadtrip door Europa?

Saxer Lücke: verborgen pareltje in Zwitserland.

Saxer Lücke: verborgen pareltje in Zwitserland.

Geef een reactie