Waarom Observation Point het perfecte alternatief voor Angels Landing is.

Na weken plannen was onze reisroute voor de westkust van de Verenigde Staten helemaal uitgestippeld en konden we eindelijk vertrekken! We hebben er veel tijd aan besteed, maar zo waren we zeker dat we niets gingen missen van al het schoons dat Amerika te bieden heeft. Zo hadden we ook ons bezoek aan Zion National Park tot in de puntjes voorbereid. Angels Landing stond hoog op ons to-do lijstje en we hadden er veel zin in!

Een paar dagen voor ons vertrek checkten we nog eens de laatste informatie over de parken omdat er al even sprake was van bosbranden in Californië. Daar lazen we dat een groot deel van Zion National Park (inclusief Angels Landing) niet bereikbaar was vanwege een grote modderstroom. We moesten dus op zoek naar een alternatief. Na een tijdje zoeken viel de keuze op Observation Point. Man, wat zijn we blij dat we deze hike kozen! Indien je tijd genoeg hebt om beide te doen raden we dit zeker aan. Heb je echter net als ons maar één dag, dan moet je helaas kiezen. In dit artikel gaan we je overtuigen waarom je Observation Point moet hiken in plaats van Angels Landing!

Observation Point vs. Angels Landing

Observation Point

 • Lengte: 13 kilometer (roundtrip)
 • Duur: 4 tot 6 uur
 • Moeilijkheid: pittig, maar haalbaar
 • Startpunt: Weeping Rock Trailhead (7de stop van de Zion Canyon Shuttle)
 • Hoogteverschil: 700 meter
 • Starttijd: Ergens in de vroege ochtend, dan is er nog voldoende schaduw en zijn er minder mensen.

Angels Landing

 • Lengte: 8,5 kilometer
 • Duur: 3 tot 5 uur
 • Moeilijkheid: moeilijk
 • Startpunt: The Grotto (6de stop van de Zion Canyon Shuttle)
 • Hoogteverschil: 460 meter
 • Starttijd: Zo vroeg mogelijk om de grootste mensenmassa te ontwijken.

Waarom Observation Point in plaats van Angels Landing?

Geen wachtrijen

Al neem je de vroegste bus naar het startpunt van Angels Landing, dan nog heb je kans dat je met wachtrijen te maken krijgt. Deze kunnen oplopen tot 1 à 2 uur, en wanneer je de vroegste bus mist zelfs tot 3 uur! Bij Observation Point zal je natuurlijk ook nooit alleen zijn, maar van wachtrijen is op geen enkel tijdstip van de dag sprake!

Echo Canyon

Geen grote fan van hiken? Ook dan is Observation Point toch iets voor jou! Na een uurtje wandelen bereik je namelijk ‘Echo Canyon’. Dit is één van de mooiste plekken waar je voorbij wandelt tijdens de Observation Point hike. Als je dus niet zo van wandelen houdt hoef je niet helemaal naar boven te gaan om dit mooie plekje te zien!

Een prachtig zicht op Zion National Park

Angels Landing ligt op 1765 meter hoogte en geeft je natuurlijk een prachtig zicht op het park. Maar wist je dat Observation Point nog eens meer dan 200 meter hoger ligt? Hierdoor krijg je een 270° view op Zion National Park en kun je zelfs Angels Landing zien liggen in de vallei!

Hoogtevrees

Angels Landing staat bekend om zijn duizelingwekkende ravijnen langs beide kanten van het pad en is dus logischerwijs geen aanrader voor mensen met hoogtevrees. Op sommige punten is het zo steil dat je je met kabels omhoog moet trekken en is het pad zo dun dat er amper plaats is voor je twee voeten. Tijdens de hike naar Observation Point is er altijd plek genoeg en zal je zeker geen last hebben van angstige momenten. Een veilige manier om te genieten van het prachtige uitzicht dus!

We raden Angels Landing helemaal niet af; als het op je bucketlist staat is het meer dan de moeite om deze bekende hike te maken! Maar Observation Point moet zeker niet onderdoen en verdient meer dan terecht een plekje op je reisroute! Benieuwd wat er nog allemaal te zien en doen is in Zion National Park? Je leest het hier!

Een complete reisgids voor Dead Horse Point State Park.

Een complete reisgids voor Dead Horse Point State Park.

Arches National Park: een complete reisgids.

Arches National Park: een complete reisgids.

Wat moet je zeker doen in Bryce National Park?

Wat moet je zeker doen in Bryce National Park?

De mooiste plekken in Canyonlands National Park.

De mooiste plekken in Canyonlands National Park.

Utah’s best kept secret: Capitol Reef National Park.

Utah’s best kept secret: Capitol Reef National Park.

Een mini-reisgids voor ‘Utah’s mighty 5′.

Een mini-reisgids voor ‘Utah’s mighty 5′.

Een dag in Zion National park: wat is er te doen?

Een dag in Zion National park: wat is er te doen?

Geef een reactie