Spectaculaire hike op de Tre Cime di Lavaredo.

‘WOW!’ Toen we deze plek voor het eerst op foto zagen waren we allebei op slag verkocht: ‘Hier moeten we naartoe!’. Jammer genoeg werd de exacte locatie nergens vermeld. Na het betere online-speurwerk wisten we dat je naar deze plek kan wandelen via een spectaculaire hike op de Tre Cime di Lavaredo in de Dolomieten (Italië). Om jullie deze zoektocht te besparen beschrijven we hier hoe je dit punt makkelijk zelf kan bereiken.

Tre Cime di Lavaredo

De Tre Cime di Lavaredo of ‘Drei Zinnen’ zijn drie indrukwekkende pieken die te vinden zijn in de Dolomieten, één van de mooiste bergketens van Europa. De uitvalsbasis voor onze Italië-reis was een vakantiehuisje in Treviso, vlakbij Venetië. Van daaruit was het een ritje van een drietal uur, dus als je zelf richting Venetië trekt is een dagje Dolomieten lekker meegenomen! De rit op zich is al een hele belevenis: de laatste 20 minuten rij je op een steile bergpas met ferme haarspeldbochten. De uitzichten onderweg zijn fenomenaal! Eenmaal aangekomen kun je overnachten in de berghut ‘Rifugio Lavaredo’.

De beste tijd om te hiken

Dit uitzichtpunt in elk seizoen prachtig, maar gezien het pad enkele vrij steile stukken bevat raden we aan om de hike enkel bij mooi weer te doen. Zelf startten we om 4u ‘s morgens om er bij zonsopgang toe te komen. Een andere wandelaar wist ons te vertellen dat het ook bij zonsondergang heel mooi was. Voor de mooiste foto’s kunnen we deze momenten warm aanbevelen. Toen we er aankwamen waren – we op 3 andere fotografen na – alleen. Na zonsopkomst begon er al meer volk toe te komen dus we vermoeden dat het er overdag best wel druk kan zijn. Het is dus aan jou om uit te maken of je liever alleen van dit mooie panorama geniet, of toch liever wat langer in bed blijft liggen.

De hike zelf

We kunnen met zekerheid stellen dat we nog nooit een plek bezochten waar zo’n kleine inspanning zo’n mooi uitzicht oplevert. De hike neemt slechts 20 minuten in beslag, dus in een klein uurtje sta je alweer terug aan de berghut. 

De wandeling start aan de kant van de hut waar je met je wagen toekomt, de omgekeerde richting van alle andere wandelingen in de buurt van Tre Cime. De tocht staat niet aangeduid, maar eigenlijk kan je niet echt fout lopen. Stap gewoon richting de hoge rotspunten die je recht voor je ziet. Soms splitst het pad zich maar maakt het niet uit welke richting je kiest: je eindigt sowieso op dezelfde plek.

In het echt is dit uitzichtpunt nog veel indrukwekkender dan op foto. Waarschijnlijk zal je er het eerste uur niet weg willen, net als ons. Geniet en stuur gerust een fotootje wanneer je er zelf naartoe bent getrokken ;).

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Wat kost een roadtrip door Europa?

Wat kost een roadtrip door Europa?

2 reacties

Geef een reactie