Wat is er te zien en doen bij Plansee, Tirol?

Verre reizen maken is heel erg leuk, maar soms moet je het niet zo ver zoeken om mooie plekjes te ontdekken! Wie op zoek is naar prachtige natuur om volledig tot rust te komen kan terecht bij de Plansee in Oostenrijk. In deze regio zijn er veel idyllische bergmeren die hordes toeristen lokken, maar Plansee is gelukkig nog relatief onbekend! Hieronder lees je hoe je er komt en wat er allemaal te doen is.

Waar kun je Plansee vinden?

Plansee is een bergmeer in de Oostenrijkse regio Tirol. Het is het tweede grootste meer van Oostenrijk en ligt dicht tegen de grens met Duitsland waardoor het de perfecte plek is om eventueel te combineren met een reisje naar Duitsland, Liechtenstein en zelfs Zwitserland. Het is 720 km (ongeveer 8u) rijden vanaf het midden van België tot aan Plansee. Doenbaar in één dag of met leuke tussenstops onderweg!

Overnachten in Plansee.

Zelf zijn we grote fans van wildkamperen. Jammer genoeg is dit in heel wat landen verboden, maar zolang je niemand stoort, geen afval achterlaat en de omgeving respecteert is er volgens ons geen probleem. Er is ook een verschil tussen wildkamperen en bivakkeren, maar meer hierover in een andere blogpost. Wildkamperen in Plansee is echter niet zo evident. ‘s Nachts rijden er bewakers van de nabijgelegen camping rond en komen je vertellen dat je beboet zal worden indien je niet op de officiële camping komt staan. Er zijn twee officiële campings te vinden naast het meer en er zijn ook verschillende hotelkamers beschikbaar. Opties genoeg dus.

Wat is er allemaal te doen?

Zwemmen

Wie fan is van een frisse (en dat mag je heel letterlijk nemen) duik kan zeker terecht in het meer Plansee! Het is er heerlijk zwemmen tussen de bergwanden en er is ook een grasveldje te vinden om je wat op te warmen in de zon achteraf. Watersandalen kunnen handig zijn, want het meer ligt vol gladde losliggende keien. Niet zo aangenaam aan de voetjes!

Hiken

Wie onze blog al eventjes volgt weet ondertussen dat onze grootste focus ligt op het maken van hikes met indrukwekkende panorama’s. Tijdens ons bezoek aan Plansee was het weer helaas rotslecht waardoor we het jammer genoeg bij één hike moesten houden. Gelukkig was het dan wel eentje die ferm de moeite was! Wie zich afvraagt hoe je dit uitzichtpunt kan bereiken vindt de volledige info terug in deze blogpost.

Verder zijn er nog andere wandelroutes te vinden in deze omgeving:

  • Ruine Ehrenberg Loop van Reutte (gemakkelijk, 1u10min)
  • Heiterwanger See Loop van Fischer Am See (gemakkelijk, 1u35min)
  • Heiterwanger See Loop (gemiddeld, 2,5 uur)
  • Stuibenfälle van Reutte (gemiddeld, 1u20min)
  • Hochschanz Fort “Claudia” Loop van Fernpassstraße (gemiddeld, 2u25min)
  • Thaneller Loop van Berwang (moeilijk, 5u10min)
  • Säulingshaus loop van Kappl (moeilijk, 4u45min)

Kajakken, suppen of de boot nemen

Er zijn ook verschillende activiteiten op het water mogelijk. Zo kun je een kajak of SUP board (stand up paddle) huren of kun je de omgeving verkennen met de boot (die je overigens ook als taxi kunt gebruiken). Voor echte avonturiers zijn er zelfs duiklessen te verkrijgen!


Een weekendje ‘Am Plansee’ is voor iedereen een fijne beleving, voor zowel de doorwinterde hiker als een gezin met kleine kinderen. Het is de perfecte bestemming om je hoofd eens goed leeg te maken terwijl je omringd wordt door prachtige natuur. Win-win dus!

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Wat kost een roadtrip door Europa?

Wat kost een roadtrip door Europa?

Kebema Panoramabrücke: hoe kom je er?

Kebema Panoramabrücke: hoe kom je er?

Plansee: een geheim viewpoint in Oostenrijk.

Plansee: een geheim viewpoint in Oostenrijk.

Geef een reactie