Kebema Panoramabrücke: hoe kom je er?

Een tijdje geleden maakten we een roadtrip door Europa. Daarbij stond ook Oostenrijk op de planning. Tijdens het voorbereiden van de reis viel ons oog op een hangbrug (Kebema Panoramabrucke) die we kost wat kost wilden bezoeken. De wandeling om er te geraken is best wel pittig, maar ook ontzettend mooi met boven een schitterend uitzicht op een gletsjer die uitmondt in een stuwmeer. Hieronder lees je hoe je zelf bij deze brug kunt geraken.

Waar is deze brug te vinden?

Zoals je hierboven kon lezen vind je deze brug in Oostenrijk terug, maar goed, Oostenrijk is 83.871 km² groot dus dat mag wat specifieker. Eerst en vooral rijd je best tot aan het stadje Mayrhofen. Daarna geef je in je gps ‘Schlegeis Stausee’ in. Tot dit punt is het nog zo’n 23 km rijden waar je zeker 40 minuten over doet.

Op het laatste stuk van de baan moet je tol betalen. Het kost je zo’n €12,5 en je kan het bedrag enkel cash betalen. Wij wisten dit helaas niet en mochten het volledige stuk tot aan Mayrhofen opnieuw afleggen om bij de bank te passeren. Vergeet dit dus zeker niet! Nog iets waar je rekening mee moet houden is het feit dat de persoon die het geld ontvangt enkel tussen 7u en 18u aanwezig is. Daarna is de weg voor de rest van de dag afgesloten met een slagboom dus dan geraak je er niet meer in.

Eenmaal geparkeerd (de parking is gratis) kan je eindelijk aan de hike beginnen.

De hike.

Een wegwijzer naar de Kebema Panoramabrücke zal je niet vinden. Deze brug ligt op een paar meter van de Olpererhütte en deze staat wel aangegeven. Verdwalen kan je dus zeker niet doen. Volg het pad 502 tot aan de berghut. De wandeling is zo’n 3 km lang (6 km heen en terug) en je mag rekenen op zowat 1,5 uur om de hut te bereiken. Tijdens de hike van 3 kilometer stijg je weliswaar ongeveer 600 meter. Een stevige klim dus!

Het uitzicht waarmee je beloond wordt is het klimmen meer dan waard. en achteraf kun je genieten met een drankje op het terras van de berghut.

Extra zaken om rekening mee te houden.

De baan tot aan Schlegeis Stausee is enkel open tussen eind mei en midden oktober. Tijdens de andere maanden ligt er teveel sneeuw om er met een auto door te rijden.

Doe zeker goede wandelschoenen aan en neem genoeg water mee. Wanneer je tijdens de zomermaanden wandelt is het ook aangeraden om zonnecrème te gebruiken!

De wandeling naar deze brug is nog niet zo bekend, wanneer je vroeg in de ochtend vertrekt zal je de omgeving waarschijnlijk voor jezelf hebben. Het is een zalig plekje om te genieten van de prachtige natuur die Oostenrijk te bieden heeft.

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Wat kost een roadtrip door Europa?

Wat kost een roadtrip door Europa?

Wat is er te zien en doen bij Plansee, Tirol?

Wat is er te zien en doen bij Plansee, Tirol?

Plansee: een geheim viewpoint in Oostenrijk.

Plansee: een geheim viewpoint in Oostenrijk.

Geef een reactie