Een bezoek aan Altyn Emel National Park.

Tijdens onze roadtrip doorheen Kirgizië en Kazachstan stond ook een bezoek aan het Altyn Emel National Park op de planning. Het landschap in Kazachstan is erg divers en verandert zienderogen. Zo beland je bijvoorbeeld in een steppe-vlakte waar er in de verste verte geen heuveltje te zien is. Vervolgens rijd je plots besneeuwde bergtoppen tegemoet en voor je het weet stoot je in het woestijnlandschap van Altyn Emel op enorme duinen. Je verveelt je er dus geen minuut! Hieronder beschrijven we wat er zoals te zien is in het Altyn Emel National Park.

Hoe bereik je het Altyn Emel National Park?

De makkelijkste manier om tot bij het park te geraken is vanuit Almaty met een gehuurde auto. Let wel op: volgens Google is het zo’n 3u30 rijden, maar door de slechte staat van de wegen mag je toch het dubbele rekenen. Wanneer je liever niet zelf rijdt of je geen auto ter beschikking hebt zijn er ook genoeg reisbureaus waarmee je een daguitstap kan maken naar het park. 


Voor je het park kan bezoeken moet je eerst even langs bij het bezoekerscentrum om de toegangsprijs te betalen (€2,5 pp.). Zorg dat je zeker je paspoort bij de hand hebt. Het bezoekerscentrum is open van 9u tot 12u en van 14u tot 18u.

Wat is er te zien?

The Singing Dunes

De duinen in het park kregen hun naam door het fluitend geluid die het zand maakt in combinatie met de wind. In de juiste omstandigheden klinkt het net alsof de duinen muziek maken. Het is zo’n 15 à 20 minuutjes wandelen tot aan de hoogste top van de duinen en het uitzicht is er fenomenaal.

Aktau gebergte

Omdat we veel langer onderweg waren naar het park dan we aanvankelijk gedacht hadden konden we jammer genoeg het Aktau gebergte niet bezoeken. Een reden om terug te gaan, want het ziet er bijzonder mooi uit!

Wildlife

Er zwerven gigantische kuddes wilde paarden en ezels rond in de steppes opweg naar Altyn Emel, wat altijd bijzonder is om te zien. Bovendien kan je er zelfs wilde kamelen tegen het lijf lopen. En voor de mensen met véél geduld en een goede verrekijker: hier sluipen er ook nog enkele sneeuwluipaarden rond!

Trek zeker voldoende tijd uit voor een bezoekje aan het Altyn Emel National Park zodat je de tijd hebt om alles te ontdekken. Het landschap is er ongelofelijk mooi.

De ultieme reisroute voor twee weken door Kirgizië & Kazachstan.

De ultieme reisroute voor twee weken door Kirgizië & Kazachstan.

De grensovergang tussen Kirgizië en Kazachstan.

De grensovergang tussen Kirgizië en Kazachstan.

Charyn Canyon: Kazachstans ‘mini’ Grand Canyon.

Charyn Canyon: Kazachstans ‘mini’ Grand Canyon.

Reiskosten: Wat kost een reis naar Kirgizië & Kazachstan?

Reiskosten: Wat kost een reis naar Kirgizië & Kazachstan?

Geef een reactie