De ultieme ‘Roadtrip Packing List’.

Het is bijna tijd om om op reis te vertrekken en je begint al lichtjes te panikeren over die koffer die nog steeds leeg in je kamer staat. Wat neem je in godsnaam allemaal mee op zo’n roadtrip? Of het nu een roadtrip door de VS is of een vakantie met de auto door Europa, we’ve got you covered. In deze blogpost vind je de ultieme roadtrip packing list!

Belangrijk voor in de auto!

Je rijbewijs, auto– en verzekeringspapieren. Zonder zou je wel eens geweldig in de problemen kunnen geraken! Wat ook heel handig kan zijn is de handleiding van je auto. Je hebt hem waarschijnlijk niet nodig, but better safe than sorry. Daarnaast heb je ook beter altijd een reserve band en EHBO-set bij de hand. Ten laatste kan het handig zijn om een gevulde jerrycan bij te hebben, maar wanneer je bijvoorbeeld in Europa rondrijdt is dit meestal niet echt nodig. Als je beslist om niet in de zomer te reizen kunnen sneeuwkettingen, een sneeuwschop, ijskrabber en paraplu goed van pas komen.

Iets waar je niet direct aan denkt, maar extra handig is zijn een paar vuilniszakken. Zo laat je de papiertjes van je snacks niet de hele reis rondslingeren in je auto.

Kirgizië – Ala Kul
Duitsland – Jasmund NP

Kleine roadtrip accessoires die het ‘onderweg zijn’ wat aangenamer kunnen maken.

Download je kaarten altijd offline (naast Google Maps is Maps.Me ook heel erg handig). Zo raak je zeker nooit in de problemen wanneer je eens geen gsm bereik hebt of zonder mobiel internet zit. Zelf gebruiken wij altijd een ventilatorrooster-telefoonhouder (bestaat hier eigenlijk een deftig woord voor?) om onze gsm als gps te gebruiken. Super handig! Zorg ook dat je steeds wat cash bij hebt voor in noodgevallen, wanneer betalen met je kaart geen optie is.

Ook een notitieboekje en balpen kunnen altijd handig zijn. Verder raden we ook aan om altijd een drinkfles, toiletrol en zaklamp bij de hand te hebben.

Als passagier is een boek of tijdschrift ook aangenaam om de soms lange etappes in te vullen!

Duitsland – Saxon Switzerland NP
VS – Valley of Fire

Technologie

Het is altijd leuk om je reis te kunnen vastleggen, zorg dus dat je steeds een camera bij de hand hebt. De camera van je smartphone is zeker meer dan oké. Vergeet ook de opladers van je digitale toestellen niet, en eventueel een 12V-stekker. Zelf maken wij ook vaak gebruik van een converter om zaken zoals een spiegelreflexcamera of laptop te kunnen opladen in onze auto.

Al even onmisbaar: een kickass playlist! Het is altijd leuk om de lokale radio op te zetten en zo het gevoel te krijgen dat je echt ergens anders bent dan thuis, maar helaas is die niet altijd om over naar huis te schrijven. Zorg dus dat je in geval van nood je favoriete plaatjes kan draaien! Door het Amerikaanse woestijnlandschap cruisen terwijl The War On Drugs vollenbak door de speakers knalt: wat ons betreft wordt het niet beter dan dat!

Marokko – Chefchaouen
Zwitserland – Seealpsee

Comfort

Niets zo leuk als lekker comfortabel op reis gaan. Een dekentje kan altijd handig zijn voor een middagdutje, als picknickdeken of wanneer je autopech hebt en lang moet wachten terwijl het toch wat frisjes is. Ook een kussentje is voor de passagier een leuke extra wanneer je lang onderweg bent.

VS – Grand Canyon
Duitsland – Eibsee

Kledij

Oké, dit lijkt een ‘obvious one’, maar zorg dat je zeker de juiste kledij mee hebt. Een regenjas en dikke trui mogen nooit in de koffer ontbreken. Zelfs in de zomer is een bui of koude nacht niet uitgesloten. Vergeet ook zeker je goede wandelschoenen niet. Niets zo pijnlijk als een grote blaar op je voet.

Duitsland – Geierlay
VS – Antelope Canyon

Persoonlijke hygiëne

Eén woord: muggenspray! Muggen zijn echt in staat om je reis te verpesten, dus beter voorkomen dan genezen. 

Vergeet ook je toiletgerief niet. Je wil echt niet dagen onderweg zijn terwijl je samen in de auto zit te stinken! Pro-tip: neem een pak vochtige doekjes mee (‘baby wipes’): zalig om je tussendoor even op te frissen wanneer je niet direct over een douche of stromend water beschikt.

Ook zonnecrème is een must, en voor de zekerheid misschien een goede after sun. Neem verder ook lippenbalsem, haarrekkers en speldjes en wat zakdoeken mee.

VS – San Francisco
VS – Arches NP

Een volledige opsomming van de ultieme roadtrip packing list kan je hieronder in pdf terugvinden. Druk deze af, dan kan je bij het pakken de items die al in je koffer zitten afvinken. Zo ben je zeker dat je alles bij hebt!

45 dagen op reis met 20 officiële vakantiedagen in 2024.

45 dagen op reis met 20 officiële vakantiedagen in 2024.

Wat is bikepacken en hoe begin je eraan?

Wat is bikepacken en hoe begin je eraan?

Goedkoop reizen: bestemmingen van goedkoop naar duur.

Goedkoop reizen: bestemmingen van goedkoop naar duur.

10 leuke reisfilms om bij weg te dromen.

10 leuke reisfilms om bij weg te dromen.

Tips om het noorderlicht te spotten!

Tips om het noorderlicht te spotten!

DIY Project: van busje naar camper voor amper €1000.

DIY Project: van busje naar camper voor amper €1000.

Zelf je reis plannen of toch maar een groepsreis?

Zelf je reis plannen of toch maar een groepsreis?

Budgettips: hoe maak je reizen betaalbaar?

Budgettips: hoe maak je reizen betaalbaar?

Zo maak je de mooiste reisfoto’s.

Zo maak je de mooiste reisfoto’s.

Reizen met Flixbus: de voor- en nadelen.

Reizen met Flixbus: de voor- en nadelen.

First things first: Hoe plan je een reis?

First things first: Hoe plan je een reis?

Geef een reactie