Utah’s best kept secret: Capitol Reef National Park.

Op onze roadtrip door de VS brachten we ook een bezoekje aan het Capitol Reef National Park. Capitol Reef behoort tot Utah’s Mighty Five en is het rustigste park van de vijf. We reden er een hele dag in rond en kwamen amper twee andere auto’s tegen! Zalig om zo’n prachtige plek voor jezelf te hebben. Je vindt er woestijn, indrukwekkende rotsformaties en wanneer je geluk hebt kun je er zelfs bergleeuwen en zwarte beren spotten. In deze blogpost vinden jullie alles wat je moet weten over Capitol Reef.

Wat je vooraf moet weten

Prijs

  • Auto: $20 per auto (en dus niet per persoon)
  • Te voet: $10 per persoon
  • Moto: $15 per moto (en dus niet per persoon)
  • America the Beautiful Pass: $80. Deze pas geeft je 12 maanden lang  toegang tot alle nationale parken, zonder extra kosten! Je kan zo’n kaart aankopen aan de ingang van ieder nationaal park, het is zeker niet nodig om deze vooraf online te bestellen. Van zodra je drie parken of meer bezoekt doe je meestal al voordeel met de pas!

Overnachten

Zelf hebben we maar enkele uren kunnen doorbrengen in dit park, veel te weinig helaas, dus hebben we er niet overnacht. Er is één officiële camping namelijk de Fruita Campground en van verschillende mensen hoorden we dat ze er wildkampeerden. Dit laatste is echter door de wet verboden en hier staan hoge boetes op, dus dit is op eigen risico. Laat ook zeker nooit afval achter en probeer de natuur in zijn originele staat te behouden. Lees hier alles wat je moet weten over kamperen in Amerika.

Wie niet van kamperen houdt kan ook altijd een kamer boeken in het nabijgelegen dorpje Torrey.

Vervoer

In dit park is een 4×4 eigenlijk een must! Op de Highway 24 na zijn de wegen niet geasfalteerd. Tijdens de route naar bijvoorbeeld Temples of the Sun and Moon moet je zelfs een paar rivieren en droge rivierbeddingen doorkruisen. Een auto huren in de VS is spotgoedkoop dus het huren van een 4×4 is er eigenlijk doodnormaal. Geen uitvluchten om dit park te skippen dus 😉 !

Leuk extraatje

Dit weetje kwamen wij jammer genoeg pas na onze reis te weten, maar blijkbaar vind je in Capitol Reef dé beste cherry pie van heel het land. Deze taarten kun je vinden in Gifford Homestead in Fruita. Een reden voor ons om er nog eens terug te keren dus!

Wat is er te zien?

Temples of the Sun and Moon

Omdat wij slechts één dag voor Capitol Reef hadden uitgerokken brachten we enkel een bezoekje aan Temples of the Sun and Moon. Twee bijzondere rotsformaties waar je uren zou willen blijven rondhangen. Ook de route naar deze bezienswaardigheid is adembenemend, je waant jezelf op de maan, of op Mars!

Temples of the Sun and Moon zijn een onderdeel van Cathedral Valley en een gedetailleerd overzicht van deze plek vind je op de officiële site van alle nationale parken.

Andere bezienswaardigheden

Ook de Grand Wash Hike, Cassidy Arch en The Hickman Natural Bridge zijn blijkbaar de moeite waard om te bezoeken. Wij zijn er niet geweest, maar we kunnen alleszins niet wachten om er terug te keren en nog meer van het park te ontdekken. Stay tuned!


Capitol Reef heeft ons hart gestolen en is het perfecte park voor iedereen die op zoek is naar rust en solitude. De natuur is er adembenemend en je bent er echt off the beaten path. Een stukje paradijs in het Amerikaanse Utah.

Een complete reisgids voor Dead Horse Point State Park.

Een complete reisgids voor Dead Horse Point State Park.

Arches National Park: een complete reisgids.

Arches National Park: een complete reisgids.

Wat moet je zeker doen in Bryce National Park?

Wat moet je zeker doen in Bryce National Park?

De mooiste plekken in Canyonlands National Park.

De mooiste plekken in Canyonlands National Park.

Waarom Observation Point het perfecte alternatief voor Angels Landing is.

Waarom Observation Point het perfecte alternatief voor Angels Landing is.

Een mini-reisgids voor ‘Utah’s mighty 5′.

Een mini-reisgids voor ‘Utah’s mighty 5′.

Een dag in Zion National park: wat is er te doen?

Een dag in Zion National park: wat is er te doen?

Geef een reactie