Laid-back surf vibes in Hikkaduwa.

Hikkaduwa is een laid-back badplaats in Sri Lanka. In de jaren ‘70 werd het voormalig vissersdorpje bekend onder de surfers en werd dit plekje een soort hippie-surfer-heaven on earth. Het is een bovendien ook een heerlijke plek om te relaxen en te genieten van het koraalrif met kleurrijke vissen en schildpadden.

Wat valt er allemaal te doen in Hikkaduwa?

Snorkelen

Altijd al willen zwemmen met schildpadden? Hier is je kans! Hikkaduwa staat bekend om haar kleurrijke onderwaterwereld waarbij een ontmoeting met een schildpad geen uitzondering is. De beste plek om te snorkelen vind je aan de oostkant van Hikkaduwa.

Bezoek de turtle hatchery

Hikkaduwa heeft een kleine turtle hatchery waar bedreigde schildpadsoorten beschermd worden. Je betaald een klein bedrag bij het binnenkomen dat gebruikt wordt om de dieren te verzorgen. Je krijgt er een rondleiding en soms mag je zelfs babyschildpadjes vrijlaten in de zee!

Surfen

Surf’s up! Tussen november en april is het volop surfseizoen in Hikkaduwa. De golven zijn dan zowel geschikt voor beginners als ervaren surfers. Veel hotels en strandtenten bieden dan ook surflessen aan voor wie zijn eerste ervaring in Sri Lanka wil opdoen. Van zonsopgang tot zonsondergang ligt de zee vol met surfers, dus kansen genoeg om je helemaal onder te dompelen in de surfcultuur!

Feesten

Hikkaduwa staat ook bekend om haar eindeloze nachten waarbij tot in de vroege uurtjes gedanst wordt op het strand. De place to be is elke avond ergens anders en wordt aangekondigd door een sprankelend vuurwerk.

De buurt verkennen

Spring in een tuktuk en verken het dorp helemaal. Je zal er verschillende tempels en beelden tegenkomen en de vriendelijke Sri Lankanen zullen je zeker en vast aanspreken voor een gezellige babbel!

Relaxen

Dit laid-back surfdorpje is vooral een ideale plaats om even heerlijk te genieten. Bij zonsopgang kan je meedoen aan een kalmerende yogales en voor de rest gewoon met de blote voeten en een cocktail in de hand in het zonnetje liggen!

Leuke plekjes

Overnachten

Wij overnachtten tijdens ons bezoek aan Hikkaduwa in Jippie the Villa. Een leuk hotel dicht van het strand waar je tijdens de hete namiddag een duik in het zwembad kan nemen. De kamers zijn heel leuk ingericht en de werknemers uiterst vriendelijk met een typische Sri Lankaanse glimlach op het gezicht!

Toffe bars en restaurants

Aan het strand vind je verschillende leuke cocktailbars en restaurants zoals Top Secret, Apollo, Harbour, Funky, Mambo’s en Hotel Vibrations. Bij Apollo vind je heerlijk vers gevangen vis en elke dinsdag kan je je bij Funky’s wagen aan een karaoke-night. Mambo’s is dan weer voor de muziekliefhebbers, want elke avond wordt er een live sessie gespeeld.

Zoals je ziet heeft Hikkaduwa alles in huis om even lekker te genieten en weg te dromen met een cocktail in de hand en de voetjes in het zand.

De heilige Adam’s Peak beklimmen voor zonsopgang.

De heilige Adam’s Peak beklimmen voor zonsopgang.

De perfecte reisroute voor Sri Lanka in twee weken.

De perfecte reisroute voor Sri Lanka in twee weken.

Reiskosten Sri Lanka: wat kan je verwachten?

Reiskosten Sri Lanka: wat kan je verwachten?

Geef een reactie