Een mini-reisgids voor Death Valley National Park.

Death Valley National Park: een plek die tot de verbeelding spreekt! Een eindeloze baan midden in een dor landschap waar fata morgana’s geen uitzondering zijn. Het is de warmste en droogste plek in Amerika en wordt volledig omringd door bergen. Vooraf lazen we verdeelde meningen over dit park. De ene vond het niet zo speciaal terwijl de ander het een absolute must vond. Tijd om dit op onze reis van drie weken door de VS zelf eens uit te zoeken dus. Ons verdict? Death Valley is zéker een bezoekje waard en het park overslaan is zonde! Er is zoveel te zien en bovendien is wandelen in die extreme hitte een speciale ervaring. Lees hier onze mini-reisgids voor dit bijzondere nationale park.

Handig om te weten

Prijs

  • Auto: $25 per auto (en dus niet per persoon)
  • Te voet: $12 per persoon
  • Moto: $20 per moto (en dus niet per persoon)
  • America the Beautiful Pass: $80. Deze pas geeft je 12 maanden lang toegang tot alle nationale parken, zonder extra kosten! Je kan zo’n kaart aankopen aan de ingang van ieder nationaal park, het is zeker niet nodig om deze vooraf online te bestellen. Van zodra je vier parken of meer bezoekt doe je voordeel met de pas!

Overnachting

Zelf konden wij jammer genoeg enkel een namiddag in het park besteden, maar overnachten is wel mogelijk. Je kunt er kamperen of een hotel boeken. Er zijn niet zoveel opties dus op tijd reserveren is zeker aan te raden. Tijdens de nacht koelt het een beetje af, dus een tent is een optie. Al zul je er waarschijnlijk geen uitslaapdag van kunnen maken door de enorme hitte overdag.

Vervoer

Door de grote afstanden in het Death Valley National Park is een wagen echt wel aan te raden. Er is geen shuttle bus systeem en wandelen is ook geen optie. Let wel op: bij sommige verhuurders van campers is het niet toegestaan om door Death Valley te rijden.

Enkele extra tips

  • Death Valley National Park is de heetste plek op de wereld en het droogste deel van Noord-Amerika. De temperaturen kunnen tot ver boven de 40 graden oplopen. Let op dat je auto niet oververhit en zet indien nodig de airco even uit om je motor te laten afkoelen. Dit is uiteraard niet zo aangenaam, maar je wil absoluut geen autopech in het midden van Death Valley!
  • Zorg dat je voldoende water bij je hebt. Er wordt aangeraden 2 tot 4 liter per dag te drinken als je in Death Valley bent. Ook zonnecrème en een hoofddeksel zijn geen overbodige luxe. 
  • In de zomer raadt men het af om hier te gaan wandelen. Wij waren er in september en langer dan 15 minuten hielden we niet vol. 
  • Zorg voor voldoende benzine, Death Valley is geen plek waar je zonder wil vallen. Tanken kan in Panamint Springs, Stovepipe Wells en Furnace Creek.
  • Neem zelf een lunchpakket en snacks mee, want onderweg kom je bijna niets tegen. 
  • Nood aan wat verkoeling? Bezoek het tourist centre (met airco!).

Bezienswaardigheden in Death Valley National Park

Panamint Springs

Oké, eigenlijk is dit niet echt een speciale bezienswaardigheid. Het is de baan die je moet nemen wanneer je Death Valley binnenrijdt langs de westingang van het park. Maar het is toch best bijzonder. De baan lijkt eindeloos en geeft je direct een goede indruk van hoe heet en dor Death Valley feitelijk is. We zouden zeggen: zeker niet overslaan, maar je moet er sowieso langs rijden.

Mesquite Flat Sand Dunes

Na een tijdje rijden zie je in de verte een hoop zand liggen. Op het eerste zicht lijkt dit niet zo bijzonder, maar wanneer je dichterbij komt zie je pas hoe groot deze duinen zijn. Een tip: ga er vroeg in de ochtend heen, want wanneer de temperatuur zijn piek bereikt heb je echt geen zin om hier een wandelingetje te maken.

Natural Bridge

Natural Bridge is een rotsformatie in de vorm van (je kunt het waarschijnlijk al raden) een brug. Je moet er wel een kleine wandeling voor maken en door de enorme hitte hebben wij deze plek geskipt. Wanneer de temperaturen wat aangenamer zijn lijkt het ons wel een fijne activiteit in het park!

Badwater Basin

Badwater Basin: een enorme zoutvlakte! Het is nog geen kwartiertje wandelen van de parking naar de zoutvlakte, maar onderschat het niet! Wij hadden elk een halve liter water mee voor deze korte wandeling en na twee minuten was deze al volledig op. Neem dus voldoende mee, ook al lijkt de afstand niet zo heel ver. Dit is trouwens de laagste plek van de VS (86 meter onder de zeespiegel!).

Devils Golf Course

Devil’s Golf Course is net zoals Badwater Basin een zoutvlakte, maar hier nemen de zoutkristallen heel vreemde vormen aan. Het is niet zo heel bijzonder, maar wel eens tof om te bekijken. Door de hitte hebben we deze plek net zoals Natural Bridge overgeslagen.

Via Artist Drive naar Artist Palette

Dit was onze favoriete plek in Death Valley. Met de auto kun je de route van 14 km afleggen over de Artist’s Drive. Het is een weg met veel hoogteverschillen en spectaculaire rotsen. Mocht je niet veel tijd hebben in het park is deze zeker een must do!

Uiteindelijk kom je uit bij Artist’s Palette. Hier kun je de rotsformaties met verschillende kleuren van dichtbij aanschouwen, deze gesteenten getuigen van de lange formatie van dit gebied.

Zabriskie Point

Zabriskie Point is één van de beroemdste uitzichten van de Verenigde Staten. Vanaf de parkeerplaats is het twee minuutjes lopen tot aan het viewpoint waar je je op Mars waant. Wanneer je in het park overnacht is het een aanrader om deze plek bij zonsondergang te bezoeken!

Twenty Mule Team Canyon

Bij het plannen van onze reis hebben we zoveel mogelijk informatie verzameld over het bezoeken van Death Valley. Twenty Mule Team Canyon werd nergens beschreven en we kwamen er toevallig op uit tijdens een bezoekje aan Google Maps. Uiteindelijk besloten we om de kleine omweg te nemen en waauw! Wat is deze plek onterecht onbekend! Het is een hele fijne route om te nemen en je waant je even alleen op de wereld.

Dante’s View

Dante’s View is een heel bijzondere plek. Hier kan je namelijk het hoogste (Mount Whitney) én het laagste punt (Badwater Basin) van Amerika tegelijk aanschouwen. Echt een gek gevoel wanneer je dit beseft. Dante’s View is wat hoger gelegen, waardoor de temperatuur aangenamer is dan onderin het park. Even van genieten dus!

Extra: Alabama Hills

Te laat 🙁
© Bryan Castaneda

Net voor je Death Valley binnenrijdt via de westingang vind je de Alabama Hills. Een hele bijzondere natuurlijke omgeving waar veel films zijn opgenomen. Bij zonsopgang krijgen de bergen een speciale gloed. Wij misten de zonsopgang jammer genoeg op het nippertje, maar de rechtse foto geeft je een idee van hoe het er zo ongeveer uitziet.

Door een propvolle planning hadden we Death Valley National Park bijna geskipt, maar wat zijn we blij dat we het park toch een bezoekje brachten. Als je net zoals ons van het frisse groene Yosemite komt kan het contrast met dit woestijngebied niet groter zijn. Die diversiteit is net wat wij zo geweldig vinden aan de Verenigde Staten, je valt er constant van het ene uiterste in het andere. Zet Death Valley dus zeker op je to-dolijstje tijdens je reis door de VS!

Een minigids voor Lassen Volcanic National Park.

Een minigids voor Lassen Volcanic National Park.

Joshua Tree National Park: overnachten in de woestijn.

Joshua Tree National Park: overnachten in de woestijn.

De 9 mooiste hikes in Redwood National Park.

De 9 mooiste hikes in Redwood National Park.

De hike naar El Capitan, Eagle Peak & Upper Yosemite Falls: de ultieme uitdaging.

De hike naar El Capitan, Eagle Peak & Upper Yosemite Falls: de ultieme uitdaging.

De ultieme reisgids voor Yosemite National Park.

De ultieme reisgids voor Yosemite National Park.

Alabama Hills ontdekken in Californië.

Alabama Hills ontdekken in Californië.

Alles over Kings Canyon & Sequoia National Park.

Alles over Kings Canyon & Sequoia National Park.

Een gids voor Pinnacles National Park

Een gids voor Pinnacles National Park

Whitmore Hot Springs: het best bewaarde geheim van de VS.

Whitmore Hot Springs: het best bewaarde geheim van de VS.

Half Dome: een adembenemende beklimming.

Half Dome: een adembenemende beklimming.

Highway One: 12 plekjes waar je absoluut moet stoppen.

Highway One: 12 plekjes waar je absoluut moet stoppen.

De leukste plekjes in San Francisco.

De leukste plekjes in San Francisco.

Los Angeles: een weekend in Venice Beach.

Los Angeles: een weekend in Venice Beach.

Geef een reactie