Slemenova Spica: 360 view over de Julische Alpen.

Triglav National Park is een prachtig gebied in Slovenië waar de natuur nog zijn vrije gang mag gaan. Een van de mooiste plekken om het ruige landschap te bewonderen is het panorama vanop Slemenova Spica. Dit is een viewpoint  met een uitzicht van 360° over de Julische Alpen. Wanneer je je naar het noorden richt kan je zelfs de bergen van Oostenrijk spotten! Slemenova Spica vind je bij de Vrsic-Pas, een weg die ooit is aangelegd door Russische oorlogsgevangenen. Omdat deze pas je reeds tot op 1600 m hoogte brengt hoef je zelf niet meer zo heel hoog klimmen om het uitzichtpunt te bereiken. Hoe je er precies geraakt en wat deze hike inhoudt lees je hieronder!

In het kort

Lengte

5,7 kilometer (out & back)

Hoogteverschil

450 meter (one way)

Duur

± 2,5 uur

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Startpunt

Parking bij ‘Erjavčeva Koča’

Prijs

Gratis

Hoe kom je bij Slemenova Spica?

De hike van Slemenova Spica start dus vanaf de Vrsic-Pas. Je parkeert best op de parkeerplaatsen die aan de zijde van de Kransjka Gora liggen, waar je enkele berghutten kan vinden. Om je te oriënteren ga je met je rug naar de berghutten staan. Vanaf hier zoek je naar de wegwijzer ‘Slemenova Spica’ op je linkerkant. Onderweg zijn er verschillende bordjes en markeringen zodat je zeker niet verloren kan lopen.

De hike

Het begin van de wandeling is best pittig,, maar je wordt al snel beloond met een subliem uitzicht. Wanneer je zo’n kwartiertje onderweg bent moet je zeker eens goed naar de berg achter je kijken. Daar kan je de vorm van een meisjesgezicht ‘Ajdovska deklica’ in terugvinden, door de natuur gevormd. Niet gevonden? Niet erg! Op de terugweg krijg je een tweede kans.

Eenmaal voorbij het halfway point van deze hike is het hoogteverschil niet meer zo groot. Het is aangenaam wandelen, met fenomenale uitzichten nog voor je de piek hebt bereikt. Ondertussen neemt de populariteit van Slovenië bij toeristen toe en dat merk je ook in Triglav National Park. Wanneer je er tijdens de zomervakantie bent kan het er vrij druk worden. Ga je er echter eind mei of begin juni naartoe, dan ben je waarschijnlijk de enige persoon op dit bijzondere plekje!

Benieuwd wat er nog allemaal te zien is in het Triglav Nationaal Park? Lees dan deze blogpost!


Slemenova Spica is een leuke wandeling om een mooi zicht op het Triglav National Park te krijgen. Het is een relatieve gemakkelijke hike waardoor ook de ongetrainde wandelaar er zonder veel moeite in zal slagen om de top te bereiken!

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Wat kost een roadtrip door Europa?

Wat kost een roadtrip door Europa?

Wat valt er te ontdekken in het Triglav Nationaal Park?

Wat valt er te ontdekken in het Triglav Nationaal Park?

Geef een reactie