Eibsee: wandelen rond een betoverend meer in Duitsland.

Idyllische plekjes vind je soms verrassend dicht bij huis. Zo zijn er in Duitsland een paar prachtige bestemmingen, en Eibsee is daar eentje van. Dit meer van 177 hectare groot ligt in het zuiden van Duitsland (regio Beieren) en is één van de meest gefotografeerde meren van het land. Terecht ook, want het is er bijzonder! Het meer ligt bezaaid met verschillende kleine eilandjes terwijl de Zugspitze (de hoogste berg van Duitsland) in de achtergrond boven het meer uittorent. Eibsee ontstond tijdens de laatste ijstijd toen een berg helemaal instortte en zo een grote krater achterliet. Niet zomaar een meertje dus!

Hoe bereik je Eibsee?

Eibsee ligt in het zuiden van Duitsland, in de regio Beieren. Je doet er zo’n 8 uur en 30 minuten over om van het midden van België tot aan het meer te rijden (een kleine 800 km). Aan de ingang van Eibsee is er heel wat parkeerplaats te vinden, dit kost zo’n €4 voor een volledige dag. Er is ook een hotel indien je er wil overnachten.

Als je zonder auto door Duitsland aan het touren bent zijn er andere mogelijkheden. Zo kan je het meer ook bereiken met de trein of bus. De trein is de snelste optie, maar de bus is de goedkoopste. Beide rijden ongeveer om het uur.

Wat is er te doen?

Wandelen

Er ligt een geasfalteerd pad rond het meer van ongeveer 8 km lang. Het is zeker de moeite om deze wandeling te maken. Als je vroeg in de ochtend vertrekt is het er lekker rustig. Wij werden wakker met de mooiste zonsopgang ooit en wilden graag een bepaalde plek in het zachte ochtendlicht fotograferen. Jammer genoeg startten we aan de verkeerde kant van het meer waardoor de zon al op was toen we aankwamen. Al was dit nu ook weer niet zo’n grote ramp want bijna elke plek langs het meer biedt een mooi uitzicht!

Hou er wel rekening mee dat Eibsee een zeer populaire plek is, kom dus vroeg in de ochtend of laat in de avond! Of nog beter: tijdens het laagseizoen (bv tijdens de winter).

Geen fan van wandelen?

Wandel je niet graag, maar wil je toch het meer ontdekken? Je kan altijd een kano, roeiboot of pedalo huren en het meer van op het water ontdekken. Een leuk alternatief als je het ons vraagt!

Wat is er te doen in de buurt?

Plansee
Plansee

In de omgeving van Eibsee zijn er verschillende andere bezienswaardigheden die de moeite zijn. Zo kan je tot op het puntje van Zugspitze hiken of je er in een paar minuten met een kabellift laten heenbrengen.

Op een uurtje rijden van Eibsee vindt je het slot Neuschwanstein, het bekendste kasteel van Duitsland. Het Disney-kasteel is zelfs hierop gebaseerd! Kleine waarschuwing: het kasteel is zo populair dat het er inderdaad soms als Disneyland kan aanvoelen, wachtrijen inclusief. Neuschwanstein bezoek je dus ook best heel vroeg in de ochtend of tijdens het laagseizoen.

Wil je graag meerdere landen combineren tijdens je reis? Op minder dan een uur vind je  Plansee: een prachtig meer in Oostenrijk! Wij pikten dit meer ook mee tijdens onze road trip, hier lees je wat daar zoals te zien is!

Graag de natuur combineren met cultuur? Op amper 1 uur en 30 minuten rijden ligt München. Deze stad is de hoofdstad van Bavaria (Beieren) en behoort tot de belangrijkste economische en culturele centra in de Bondsrepubliek. Er is vanalles te zien en doen dus gegarandeerd ook een leuke stop tijdens je reis!


Zoals je ziet: er valt genoeg te beleven bij Eibsee om je er een aantal dagen te amuseren! Volgens ons is het een must see tijdens een road trip zolang je de drukte vermijdt. In één dag kun je het gebied rond het meer zelf bezichtigen en je kan het makkelijk combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt!

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Reisroute: een roadtrip door Europa in één week.

Reisroute: de ultieme roadtrip door Duitsland.

Reisroute: de ultieme roadtrip door Duitsland.

Geierlay: de langste hangbrug van Duitsland.

Geierlay: de langste hangbrug van Duitsland.

Wat te doen in Berlijn: 12 aanraders.

Wat te doen in Berlijn: 12 aanraders.

Een minigids voor Jasmund Nationaal Park.

Een minigids voor Jasmund Nationaal Park.

Reisroute: Onze ‘surf’reis door Nederland, Duitsland (en Denemarken).

Reisroute: Onze ‘surf’reis door Nederland, Duitsland (en Denemarken).

Saxon Switzerland Nationaal Park: indrukwekkende uitzichtpunten.

Saxon Switzerland Nationaal Park: indrukwekkende uitzichtpunten.

Wat kost een roadtrip door Europa?

Wat kost een roadtrip door Europa?

Baden aan de rand van een waterval bij Königssee: hoe kom je er?

Baden aan de rand van een waterval bij Königssee: hoe kom je er?

Geef een reactie