Een dag in Zion National park: wat is er te doen?

Zion National Park behoort tot de vijf parken die onderdeel uitmaken van Utah’s Mighty Five. Je vindt er een enorme verscheidenheid aan wandelingen en bezienswaardigheden. Het is ook de perfecte plek om wildlife te spotten én de camping in Zion was één van onze favorieten. In dit artikel krijgen jullie informatie over de prijs van het park, het vervoer, overnachting en de verschillende hikes die je er kunt vinden.

Wat je vooraf moet weten

Prijs

  • Auto: $30 per auto (en dus niet per persoon)
  • Te voet: $15 per persoon
  • Moto: $25 per moto (en dus niet per persoon)
  • America the Beautiful Pass: $80. Deze pas geeft je 12 maanden lang  toegang tot alle nationale parken, zonder extra kosten! Je kan zo’n kaart aankopen aan de ingang van ieder nationaal park, het is zeker niet nodig om deze vooraf online te bestellen. Van zodra je drie parken of meer bezoekt doe je meestal al voordeel met de pas!

Overnachten

De mooiste camping in het park is de Watchman Campground. Een andere optie is de South Campground en ook buiten het nationaal park zijn verschillende mogelijkheden, zowel voor kampeerplekken als voor hotelkamers, in het nabijgelegen stadje Springdale. Benieuwd hoe dat kamperen in Amerika in z’n werk gaat? Je leest het hier.

Vervoer

Zion is één van de enige parken waar het niet toegelaten is om met je eigen wagen te rijden. Je kan tot aan de camping of het visitors center rijden en daar de auto parkeren. De rest van het park verken je dan met hun shuttlebus service. Deze busjes zijn gratis en rijden om de 7 à 10 minuten. De bussen rijden niet het hele jaar door, maar afhankelijk van de weersomstandigheden. Up-to-date info kun je vinden op deze site.

De enige uitzondering is de Zion-Mount Carmel Highway. Hier mag je zelf met de wagen rijden en dit is zelfs een must! Hou er wel rekening mee dat je enkel deze weg mag betreden tussen maart en oktober.

De beste bezienswaardigheden en hikes.

Bezienswaardigheden

Zion-Mount Carmel Highway

Zoals eerder vermeld is deze weg de enige die je zelf met de wagen mag rijden. Het is een must-see want je passeert langs een paar indrukwekkend uitzichtpunten. Ook heb je heel wat kans om er dieren te spotten. De weg is zo’n 87 km lang, reken op ongeveer 1,5 uur om hem volledig af te leggen.

Hikes

Angels Landing

  • Lengte: 8 kilometer (round trip)
  • Duur: 3 – 6 uur (afhankelijk van je conditie)
  • Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Dé populairste hike van Zion National Park is met voorsprong Angels Landing. Het is een stevige klim waardoor de wandeling als moeilijk bestempeld wordt. Sommige delen zijn zo steil dat je je moet behelpen met kettingen die aan de rotswand bevestigd zijn (‘via ferrata’), met langs beide kanten een steile afgrond. Dit stukje van de hike is relatief veilig, maar toch zijn er in de voorbije 100 jaar  al 7 mensen naar beneden gevallen. Let dus zeker goed op en draag vooral goede stevige schoenen.

Observation Point

  • Lengte: 13 kilometer (round trip)
  • Duur: 6 uur
  • Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Tijdens ons bezoek aan Zion was Angels Landing gesloten vanwege een recente modderstroom dus moesten we op zoek naar een alternatief. De keuze viel op de hike naar Observation Point. Als je tijd genoeg hebt om beide hikes te doen raden we dit zeker aan. Observation Point is zò mooi! Door het sterke hoogteverschil is dit een eerder moeilijke hike, maar zeker haalbaar voor iedereen. Het uitzicht boven is de workout meer dan waard.

The Narrows

The Narrows heeft zijn naam niet gestolen: tijdens deze hike wandel je letterlijk op de bodem van een diepe smalle kloof, in een rivierbedding! Je kunt het kort houden en er een uurtje in ronddwalen of je kunt wandelen tot aan Big Spring, een inspanning van 16 kilometer. Een andere optie is de rivier 26 km lang stroomafwaarts wandelen en het verspreiden over twee dagen. Welke mogelijkheid je ook kiest, er staat je sowieso een fantastische ervaring te wachten.


Onze tijd in Zion National Park was eerder beperkt waardoor we een heel deel van het park nog niet konden verkennen. Er is dus nog veel meer te zien en doen dan wat we hier al opgelijst hebben. Hoeveel tijd je ook hebt en welke dingen je ook bezoekt: je zal er sowieso een een zalige tijd beleven! 

Een complete reisgids voor Dead Horse Point State Park.

Een complete reisgids voor Dead Horse Point State Park.

Arches National Park: een complete reisgids.

Arches National Park: een complete reisgids.

Wat moet je zeker doen in Bryce National Park?

Wat moet je zeker doen in Bryce National Park?

De mooiste plekken in Canyonlands National Park.

De mooiste plekken in Canyonlands National Park.

Waarom Observation Point het perfecte alternatief voor Angels Landing is.

Waarom Observation Point het perfecte alternatief voor Angels Landing is.

Utah’s best kept secret: Capitol Reef National Park.

Utah’s best kept secret: Capitol Reef National Park.

Een mini-reisgids voor ‘Utah’s mighty 5′.

Een mini-reisgids voor ‘Utah’s mighty 5′.

Geef een reactie