Page: een niet te missen plek in Arizona.

Page: het doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Toch is deze plek zeker een bezoekje waard! Page is een klein stadje in de staat Arizona. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van enkele prachtige natuurfenomenen zoals Horseshoe Bend, Antelope Canyon en nog zoveel meer. Wat valt er zo allemaal te zien? Je leest het hier!

Antelope Canyon

Op een kwartiertje rijden van Page vind je twee ‘slot canyons’: Lower en Upper Antelope. Deze canyons zijn zeer populaire bezienswaardigheden in Arizona, dus je boekt hier best op voorhand een begeleid bezoek. Wij bezochten de Lower Antelope Canyon, reserveren kan je via deze site. Welke canyon je ‘t best bezoekt hangt een beetje van je voorkeuren af. We zijn van plan om binnenkort nog een artikel te schrijven dat de verschillen tussen beide canyons uit de doeken doet om de keuze voor jullie wat makkelijker te maken! Hoe dan ook: deze bezienswaardigheid overslaan is zonde.

Horseshoe Bend

Een tip: bezoek deze plek met zonsondergang. Wij zagen hier de mooiste zonsondergang die we ooit mochten aanschouwen! Het is een toeristische maar immens mooie plek, meer dan de moeite waard. Je kan er uren genieten van het uitzicht en wanneer je dat toch beu zou raken kan je je vermaken met de tientallen influencers die de gekste poses aannemen voor het perfecte plaatje. Entertainment gegarandeerd!

Glen Canyon Dam Overlook

De Glen Canyon Dam is een betonnen boogstuwdam van maar liefst 216 meter hoog. De dam is te vinden tussen de Colorado rivier en Lake Powell. Je vindt er een bezoekerscentrum waar je door een glazen wand meters de diepte in kan kijken.

Lake Powell

Bij Lake Powell is vanalles te doen. Je kan er kanoën, een boottocht maken, Lone Rock bezoeken, zwemmen of de hike naar Reflection Canyon maken. Kortom: je zal je er niet snel vervelen!

Reflection Canyon

Voor de hike naar Reflection Canyon reken je best op twee dagen. De wandeling is zo’n 29 kilometer lang en je bent verplicht een ‘backcountry permit’ aan te vragen om er te mogen kamperen. Deze is gelukkig gratis! Tijdens onze reis van drie weken door de VS hebben we deze hike jammer genoeg moeten overslaan, maar hij staat zeker nog op onze bucketlist!

Rainbow Bridge

Rainbow Bridge National Monument is één van de grootste natuurlijke bruggen van de wereld (wel 71 meter lang!). De brug is zowel over land als over water bereikbaar. Je kan kiezen voor een twee uur durende boottocht over Lake Powell of een hike van zo’n 40 kilometer lang. Voor de laatste optie dien je ook te beschikken over een permit. Deze vergunning kan je aanvragen bij het Navajo-hoofdkwartier in Window Rock.

Zoals gezegd is Page bij de meeste mensen eerder onbekend, maar eens je foto’s toont van plekken als Horseshoe Bend weet iedereen wel waarover het gaat. En dat is dan nog maar het begin, want deze regio is bezaaid met pareltjes der natuur. Niet over twijfelen dus, head on over to Page!

Petrified Forest National Park bezoeken in één dag.

Petrified Forest National Park bezoeken in één dag.

Grand Canyon: een uitgebreide reisgids.

Grand Canyon: een uitgebreide reisgids.

Upper of Lower Antelope Canyon?

Upper of Lower Antelope Canyon?

Monument Valley: een reis door het Wilde Westen.

Monument Valley: een reis door het Wilde Westen.

Geef een reactie