Wat moet je zeker zien en doen in Krabi & Ao Nang?

Changwat Krabi is een provincie in het zuidwesten van Thailand, niet zo ver van Phuket. Het is een populaire bestemming onder backpackers en vaak ook het startpunt voor het ontdekken van de prachtige Andamanse Zee, met paradijselijke eilanden als Koh Phi Phi, Koh Lanta en Koh Lipe. Je kan je er prima enkele dagen vermaken en de sfeer is er lekker relaxed. Wij verbleven 8 dagen in Krabi en geven enkele leuke tips mee voor jouw verblijf in deze regio!

Verblijf in Ao Nang

Wie met het vliegtuig, een minivan of de bus reist, komt waarschijnlijk toe in Krabi City. Hoewel dit zeker een prima plek is om te verblijven, is het volgens ons leuker om een hotel te boeken in Ao Nang. Dit dorpje ligt aan zee en is iets kleinschaliger dan de hoofdstad van de provincie Krabi. Vanaf de busterminal kan je een ‘songthaew’ nemen voor 50 baht per persoon tot aan Ao Nang Beach. De witte songthaews, een soort pickups met bankjes in de laadbak, staan je aan de busterminal op te wachten. Vraag voor de zekerheid even de bestemming en prijs na bij de chauffeur.

Een kleine tip: wie op zoek is naar een vegetarisch restaurant of (net als ons) nood heeft aan groenten moet zeker eens gaan eten bij Plant-Erian.

Wat is een songthaew: ‘songthaew’ is Thais voor ‘twee rijen’, en dat dekt de lading volledig. Het voertuig is namelijk een omgebouwde pickup waarbij er twee bankjes in de laadbak werden gemonteerd, en meestal ook een afdakje. Het is een goedkope vorm van ‘gedeeld transport’, want meestal zit zo’n songthaew gezellig vol! 

Hike naar het Khao Ngon Nak Viewpoint

De regio Krabi staat zoals eerder vermeld vooral bekend om zijn schitterende kustlijn. Maar wie even genoeg heeft van zon-zee-strand komt hier ook aan zijn trekken, want Krabi herbergt ook nog een ferme brok jungle. Wie zin heeft in een leuke hike of gewoon even de benen wil strekken moet zeker de wandeling maken tot aan het Khao Ngon Nak Viewpoint (ook wel Dragon Crest Mountain Viewpoint)! Deze hike is 10 kilometer lang en omvat 500 hoogtemeters. Reken op zo’n 3 uur om heen en terug te wandelen. Je wandelt door de jungle en eindigt met een prachtig uitzicht over de omgeving. Op een heldere dag kan je vanaf hier zelf Koh Phi Phi zien liggen! Neem genoeg water mee en misschien ook een kleine handdoek, want zweten doe je hier sowieso door de hitte en de hoge vochtigheidsgraad. Voor wie graag wat extra informatie wil schreven we een uitgebreider artikel over de hike naar Khao Ngon Nak Viewpoint

Bezoek Railay Beach

Hoewel Ao Nang Beach zeker niet slecht is, is Railay Beach met voorsprong het mooiste strand in de omgeving! Je kan dit strand enkel met de boot bereiken en de heenreis kost je zo’n €3 (100 baht) per persoon met de longtailboot. Tickets kan je gewoon kopen aan de ‘boat service clubs’, maar de boot vertrekt pas vanaf er 8 mensen klaarstaan. Aan het loket willen ze je overtuigen om een retourticket te kopen, maar het is makkelijker om twee keer een enkel ticket te kopen. Er varen namelijk meerdere bedrijven naar Railay Beach en je kan het ticket niet gebruiken voor eender welke boot. Zo kan het bij het terugkeren gebeuren dat je heel lang moet wachten om een boot van hetzelfde bedrijf te vinden, terwijl er gewoon een boot van een ander bedrijf voor je neus klaar staat. Spreek op Railay Beach één van de crewleden aan op het strand om rechtstreeks bij hem je retourticket te kopen. Wie na 18u (na zonsondergang) terug wil varen betaalt €4,5 per persoon (150 baht) voor een enkel ticket.

Railay Beach bestaat eigenlijk uit 3 stranden: Railay West, Railay East en Phra Nang Beach. Dit laatste strand vonden wij het mooiste strand van de drie! Daarnaast kan je ook nog de Lagoon, Diamond Cave, Princess Cave en Phra Nang Cave bezoeken. In deze laatste grot is een gekke houten peniscollectie te vinden, bedoeld om geluk af te smeken voor koppels die moeilijk kinderen kunnen krijgen. Blijf zeker tot na zonsondergang, we beloven dat het de moeite zal zijn! Wanneer de zon net onder is moet je ook eens omhoog kijken, richting Bat Cave. Duizenden net ontwaakte vleermuizen verlaten tegelijk hun grot en dat is best wel spectaculair om te zien! PS: hier vind je ook apen, opgepast dus, want ze zijn heel nieuwsgierig naar wat de toeristen zo allemaal bij zich hebben…!

Ga eilandhoppen

Eén van de populairste activiteiten in Ao nang en Krabi is het bezoeken van de verschillende eilanden in de buurt. Je kan kiezen uit verschillende tours zoals de Four Islands Tour waarbij je in één dag rond Railay Beach, Phra Nang Beach, Koh Poda en Chicken Island vaart of je kan één van de verder gelegen eilanden bezoeken zoals Koh Phi Phi en Koh Lipe. Wie één van de verder gelegen eilanden bezoekt raden we aan om er minstens één nacht te verblijven om de eilanden echt te kunnen verkennen. We schreven een minigids voor een bezoek aan de Phi Phi-eilanden.

Klim naar het topje van de Tiger Cave Temple

In Krabi vind je net buiten de stad de Tiger Cave Temple. Deze tempel is vooral populair door het mooie uitzicht dat je hebt wanneer je de 1260 trappen trotseert. Eenmaal boven kan je kilometers ver kijken en vind je ook een groot gouden Boeddhabeeld. De Tiger Cave Temple is een geliefde plek tijdens zonsondergang, dus voor de terugweg neem je best een zaklamp mee. Let er wel op dat je alle losse voorwerpen in je rugzak stopt (bijvoorbeeld ook je gsm en zonnebril), want de apen op de trappen stelen alles wat enigszins los zit!

Zoals je ziet vormen Krabi en Ao Nang de perfecte uitvalsbasis om het zuiden van Thailand te ontdekken. De heerlijke Thaise keuken, altijd mooi weer, en zowat het mooiste kustgebied op aarde… what’s not to love? Bovendien is de sfeer er enorm gemoedelijk, zeker wanneer je zoals ons net de hectiek van Bangkok achter de rug hebt!

Reiskosten: wat kost een reis naar Thailand?

Reiskosten: wat kost een reis naar Thailand?

8 handige dingen om te weten voor je naar Thailand reist.

8 handige dingen om te weten voor je naar Thailand reist.

10 leuke dingen om te doen in Bangkok + tips.

10 leuke dingen om te doen in Bangkok + tips.

Een mooie reisroute voor 3 weken in Thailand.

Een mooie reisroute voor 3 weken in Thailand.

Wat mag je zeker niet missen in Chiang Mai?

Wat mag je zeker niet missen in Chiang Mai?

Zo bezoek je Cheow Larn Lake in Khao Sok zonder groepstour.

Zo bezoek je Cheow Larn Lake in Khao Sok zonder groepstour.

Hiken naar het Khao Ngon Nak Viewpoint, Krabi (Dragon Crest Mountain).

Hiken naar het Khao Ngon Nak Viewpoint, Krabi (Dragon Crest Mountain).

Een bezoek aan de Phi Phi-eilanden: een minigids.

Een bezoek aan de Phi Phi-eilanden: een minigids.

3 reacties

Geef een reactie