Hiken naar het Khao Ngon Nak Viewpoint, Krabi (Dragon Crest Mountain).

De regio rond Krabi staat vooral bekend om zijn schitterende kustlijn. Toch moet je naast je dagen vol zon-zee-strand ook zeker eens de jungle in trekken! Wie zin heeft in een leuke hike of gewoon even de benen wil strekken kan wandelen tot aan het Khao Ngon Nak Viewpoint (ook wel Dragon Crest Mountain Viewpoint). Je wandelt tijdens deze hike enkele uren door de jungle en wordt beloond met een indrukwekkend uitzicht op de bergachtige omgeving. Op een heldere dag kan je vanaf hier zelfs Koh Phi Phi zien liggen!  Neem genoeg water mee en misschien ook een kleine handdoek, want zweten doe je hier sowieso vanwege de hitte en de hoge vochtigheidsgraad. Hieronder geven we nog wat extra informatie mee over deze wandeling.

Een korte opsomming

Lengte

10 kilometer

Hoogteverschil

500 meter

Duur

3 uur

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk – gemiddeld

Prijs

€5,70 per persoon

De start van de hike

Je start de wandeling aan het ‘Checkpoint Mu Ko Phi Phi National Park’. Zowel Vanuit Ao Nang als vanuit Krabi is dit ongeveer 35 minuten rijden. Om er te geraken heb je twee mogelijkheden: of je huurt net als ons een brommer en rijdt er zelf naartoe of je vraagt aan een taxichauffeur om je af te zetten en terug op te halen. Persoonlijk zouden we de eerste optie aanraden, maar dan moet je het natuurlijk zien zitten om een brommer te besturen. Wij betaalden 280 baht (€8) voor onze brommer (24u), inclusief verzekering. Je vindt verschillende huurbedrijfjes in zowel Ao Nang als Krabi en meestal vragen ze je paspoort als ‘waarborg’. Wij huurden hier onze brommer en waren er heel tevreden mee! In deze zaak nemen ze ook enkel een kopie van je paspoort en moet je hem dus niet achterlaten.  Naast de 280 baht voor onze brommer betaalden we ook nog 50 baht (€1,50) voor benzine.

Wie liever niet zelf tot aan het startpunt rijdt kan dus ook een taxi nemen. Toen we aan de hike gingen starten kwamen er net ook twee andere toeristen toe die een taxi genomen hadden. Toevallig vingen we op dat ze 400 baht (€11,50) betaalden voor de heen en terugreis. Wie een taxi nodig heeft in Thailand raden we eigenlijk altijd aan om Grab te gebruiken. Dit is een app met vaste tarieven zoals Uber, waardoor je vooraf heel goed weet wat je gaat betalen en je zeker niet teveel betaalt.

Eenmaal aangekomen aan het Checkpoint betaal je 200 baht (€5,70) per persoon voor het nationaal park en je kan aan de wandeling beginnen!

Khao Ngon Nak viewpoint

De wandeling is duidelijk aangegeven op een kaart aan het begin van de hike en ook op het pad is alles eigenlijk voor de hand liggend. Wie toch 100% zekerheid wil kan de wandeling ook vooraf even downloaden op Maps.me. De wandeling zelf is simpel: tot aan het viewpoint is het constant klimmen, waarbij vooral het begin vrij pittig is. Je trekt ook best stevige wandelschoenen aan, want je wandelt vaak over losliggende stenen en dikke wortels. Daarnaast moet je soms ook een recent omgevallen boomstam trotseren, dus er kan wat klauterwerk aan te pas komen.  Al bij al gaat het om een makkelijke wandeling, maar door de warmte en vochtigheid ga je toch flink zweten. Neem dus zeker voldoende water mee (2 liter per persoon) en zelfs een handdoek kan eigenlijk goed van pas komen.

Op weg naar het uitzichtpunt passeer je nog enkele andere bezienswaardigheden zoals een waterval, een vijver en een paar viewpoints. Telkens met een kleine detour! Uiteindelijk eindigt het pad aan het ‘Laem Cha-Mook Kwai Viewpoint’ waarbij je kilometers de verte in kan kijken. Om tot aan het Khao Ngon Nak Viewpoint te komen blijf je gewoon doorklimmen via de rotsen tot je niet meer verder kan. Dit laatste stuk is best pittig, maar we beloven dat het de moeite is!

De hike naar het Khao Ngon Nak Viewpoint is een leuke wandeling en bezorgt je een mooi overzicht van de Krabi-regio. De kronkelende rivier in de laagvlakte, de massa palmbomen, de monumentale kalkstenen kliffen, en uiteraard de azuurblauwe zee.  Een ideale afwisseling van de eindeloze Thaise beach days dus, al is de zee nooit ver weg!

Reiskosten: wat kost een reis naar Thailand?

Reiskosten: wat kost een reis naar Thailand?

8 handige dingen om te weten voor je naar Thailand reist.

8 handige dingen om te weten voor je naar Thailand reist.

10 leuke dingen om te doen in Bangkok + tips.

10 leuke dingen om te doen in Bangkok + tips.

Een mooie reisroute voor 3 weken in Thailand.

Een mooie reisroute voor 3 weken in Thailand.

Wat mag je zeker niet missen in Chiang Mai?

Wat mag je zeker niet missen in Chiang Mai?

Zo bezoek je Cheow Larn Lake in Khao Sok zonder groepstour.

Zo bezoek je Cheow Larn Lake in Khao Sok zonder groepstour.

Wat moet je zeker zien en doen in Krabi & Ao Nang?

Wat moet je zeker zien en doen in Krabi & Ao Nang?

Een bezoek aan de Phi Phi-eilanden: een minigids.

Een bezoek aan de Phi Phi-eilanden: een minigids.

Geef een reactie