Zo bezoek je Cheow Larn Lake in Khao Sok zonder groepstour.

Het is 19.30 en we zitten opnieuw zonder elektriciteit. Water valt hier met bakken uit de lucht en we moeten nog een restaurant vinden. In de jungle is het roeien met de riemen die je hebt. Onze tijd in Khao Sok startte wat anders dan we gewoon zijn in Azië, maar dat maakt het extra interessant. De dag nadien wilden we graag het Cheow Larn Lake bezoeken, maar de nogal prijzige groepsuitstapjes spraken ons niet onmiddellijk aan. Online is er amper informatie te vinden over hoe je het meer zelfstandig kan bezoeken, dus besloten we om het volledig zelf uit te vogelen. Hieronder beschrijven we hoe je het Cheow Larn Lake in Khao Sok Nationaal Park zonder groepstour kan bezoeken!

Khao Sok nationaal park

Khao Sok ligt in het zuiden van Thailand op zo’n 4 uur rijden met de bus vanuit Krabi. Tickets boek je gewoon aan het loket in het busstation. Wie Khao Sok vanuit een andere bestemming wil bezoeken reist best eerst naar Surat Thani om van daaruit met de minivan naar het nationaal park te rijden. De meeste mensen slapen aan de rivier dichtbij het Khao Sok National Park HQ. Van hieruit kan je deelnemen aan verschillende georganiseerde groepsactiviteiten zoals een wandeling door de jungle of kajakken op de rivier. Wie graag het meer wil verkennen moet echter nog een uur rijden naar de pier vanwaar alle boten vertrekken. Bezoek je Khao Sok dus enkel voor het meer, dan kan het misschien de moeite zijn om een hotel te boeken dat wat dichter gelegen is bij deze pier.

Wij verbleven twee nachten in het nationaal park, maar willen jou aanraden om er minstens drie nachten te boeken! Het bezoeken van het meer was slechts het topje van de ijsberg, want er valt nog zoveel meer te ontdekken. Wat dacht je van een nachttour door de jungle of een overnachting op een drijvende hut?

Hoe bezoek je het Cheow Larn Lake in Khao Sok zonder groepstour?

De meeste toeristen boeken een groepstour vanuit hun hotel. Zo’n tour kost meestal rond de 1500 baht (€43) per persoon, exclusief de 320 baht (€9) voor de pier en toegang tot het nationaal park. Reis je net zoals ons als koppel, dan kom je al snel tot een bedrag van €104. Ons wereldreisbudget was eerder beperkt, dus vroegen we ons af of er niets goedkoper mogelijk was. We besloten om de tour te skippen en zelf op pad te gaan!

Eerst en vooral moesten we dus tot bij de pier geraken. We huurden een brommer voor 300 baht (24u) en tankten 170 baht aan benzine. Dit kwam samen neer op ongeveer €13,50. Wie goed kan afpingelen kan de prijs van de brommer waarschijnlijk nog een stukje naar beneden krijgen. De rit is vrij lang, maar je rijdt door een magisch mooi landschap waarbij je de luxe hebt om te kunnen stoppen waar en wanneer je dat zelf wil! Eenmaal aangekomen aan de pier boekten we een longtail-boottocht van 2 uur voor 1700 baht (€48,5) en moesten we ook het toegangsgeld voor het nationaal park en de pier betalen (320 baht per persoon / €9 per persoon).

Voor- en nadelen.

Alles samen kwamen we dus uit op een bedrag van €80 voor twee personen. Geen gigantische besparing, maar alle beetjes helpen. Daarbij hadden we ook een privé boot en konden we onze dag indelen zoals we dat zelf wilden.

Het bezoeken van Khao Sok met of zonder groepstour hangt dus vooral af van je wensen. Er komt nogal veel bij kijken als je alles zelf wil boeken. Wie in zijn hotel de groepstour boekt, is op zijn gemak en moet verder niets meer regelen. Je wordt opgehaald aan de voordeur en wordt achteraf netjes terug afgezet. Daarnaast bevat zo’n groepstour ook extra activiteiten zoals bijvoorbeeld een cave trekking of een kajaktocht. Wij hadden niet zo’n zin in een cave trekking, waardoor de extra activiteiten voor ons geen must waren. Wie graag wel deelneemt aan deze extra’s is dus natuurlijk wel beter af met de groepstour.

Groepstocht of solo, wie zal het zeggen. Het gaat hier niet om een kwestie van ‘deze optie is beter dan de andere’, maar eerder om het aanpassen van de activiteit naar je persoonlijke wensen. Zelf vonden we het zalig om door het prachtige landschap te cruisen met een brommer, maar uiteraard zal niet iedereen dat zien zitten. Kies lekker zelf hoe je het aanpakt, want hoe dan ook is Khao Sok om duimen en vingers bij af te likken!

Reiskosten: wat kost een reis naar Thailand?

Reiskosten: wat kost een reis naar Thailand?

8 handige dingen om te weten voor je naar Thailand reist.

8 handige dingen om te weten voor je naar Thailand reist.

10 leuke dingen om te doen in Bangkok + tips.

10 leuke dingen om te doen in Bangkok + tips.

Een mooie reisroute voor 3 weken in Thailand.

Een mooie reisroute voor 3 weken in Thailand.

Wat mag je zeker niet missen in Chiang Mai?

Wat mag je zeker niet missen in Chiang Mai?

Hiken naar het Khao Ngon Nak Viewpoint, Krabi (Dragon Crest Mountain).

Hiken naar het Khao Ngon Nak Viewpoint, Krabi (Dragon Crest Mountain).

Wat moet je zeker zien en doen in Krabi & Ao Nang?

Wat moet je zeker zien en doen in Krabi & Ao Nang?

Een bezoek aan de Phi Phi-eilanden: een minigids.

Een bezoek aan de Phi Phi-eilanden: een minigids.

Geef een reactie