6 redenen waarom je Nieuw-Zeeland in de winter moet bezoeken.

We zijn Christchurch nog niet goed en wel verlaten of de besneeuwde bergtoppen lachen ons al toe. Kamperen tijdens een roadtrip door Nieuw-Zeeland in de winter, waar zijn we aan begonnen?! Gelukkig bleek dit achteraf de beste keuze ooit te zijn, want Nieuw-Zeeland bezoeken tijdens de wintermaanden brengt heel wat voordelen met zich mee. Bovendien heeft de winter niets in huis dat een extra fleece en warme chocomelk niet kunnen oplossen. Hieronder geven we 6 redenen mee waarom je Nieuw-Zeeland in de winter moet bezoeken!

Reizen is goedkoper

Eén van de grootste voordelen is het kostenplaatje. Er reizen tijdens de wintermaanden een pak minder toeristen door Nieuw-Zeeland waardoor de prijzen enorm dalen. Zo betaalden we voor onze campervan slechts €550, terwijl we voor dezelfde periode in de zomer €2200 zouden neertellen! Een gi-gan-tisch verschil dus. 

Ook zijn bijvoorbeeld bekende wandelingen een stuk goedkoper. Tijdens de zomermaanden moet je tijdens de Milford hike zo’n 140 NZD per persoon neertellen voor een verplichte overnachting in een hut. Tijdens de wintermaanden daalt dit bedrag naar slechts 15 NZD per persoon, per nacht. Al is de hut dan natuurlijk iets moeilijker bereikbaar en is er geen ranger, gas, radio of water aanwezig.

Lees ook: wat kost een roadtrip door Nieuw-Zeeland?

Er zijn genoeg plekjes op de campings

Wie met een busje door Nieuw-Zeeland trekt kan verschillende gratis kampeerplekken vinden, verspreid over de twee eilanden. Tijdens de zomer zijn die plekjes helaas snel volzet en moet je er dus vroeg bij zijn om er eentje te kunnen vinden. Zonde natuurlijk, want dan zit je gewoon de hele dag op je kampeerplek. Tijdens de wintermaanden is de kans heel erg klein dat alles volzet is en kan je gewoon toekomen wanneer je maar wil. Geen stress en nog eens goed voor de portemonnee!

Je kan heel wat mooie deals scoren

Via de site bookme.co.nz kan je het hele jaar door mooie deals scoren voor leuke activiteiten. Omdat het tijdens de winter zo rustig is, zijn er deals te vinden die echt ferm de moeite zijn! Zo konden wij vanuit een vliegtuig walvissen spotten in Kaikoura en die activiteit konden we boeken met een korting van maar liefst 56%! Normaal houden we het tijdens onze reizen vooral bij gratis activiteiten, maar de kortingen zijn zo hard de moeite dat we deze regel tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland even overboord gooiden! Kajakken tussen dolfijnen, met een helikopter naar een gletsjer vliegen om er een wandeling te maken, walvissen spotten, … het kon niet op!

Walvissen spotten

Tijdens de wintermaanden komen de walvissen dichter bij de kust van Kaikoura. Hierdoor is de kans niet alleen groot dat je ze tijdens een tour zal zien, maar je kan ze zelfs vanaf de kliffen spotten! Wandel tot aan Point Kean Viewpoint en hou je verrekijker in de aanslag. Wij vonden het gemakkelijkst om de tourboten te spotten en daarna uit te kijken voor big splashes. In het algemeen is de kans sowieso groter dat je walvissen spot in juni en juli, want dit is namelijk het migration season van de bultrug, de blauwe vinvis en southern right whale.

Duizenden watervallen in Milford Sound

Regen tijdens een reis vermijden we allemaal liefst zoveel mogelijk. Toch is regen in het geval van Milford Sound net een win! De locals wisten ons zelfs te vertellen dat Milford Sound op z’n mooist is tijdens of net na een hevige regenbui! Er verschijnen dan namelijk duizenden nieuwe watervallen, wat voor een magische ervaring zorgt. Regenjas mee en gewoon genieten!

Er zijn minder toeristen

Naast het aangename kostenplaatje is vooral de rust ons favoriete voordeel aan reizen tijdens de winter! Je hoeft de prachtige natuur met bijna niemand te delen en je hoeft ook helemaal niets vooraf te boeken. Heerlijk om gewoon te doen waar je op dat moment zin in hebt. Nieuw-Zeeland ontdekken zonder honderden andere toeristen is echt een onvergetelijke ervaring! 

Mochten we onze reis door Nieuw-Zeeland opnieuw mogen plannen dan zouden we er waarschijnlijk opnieuw voor kiezen om tijdens de winter te reizen. Ja, het is wat kouder en je hebt iets meer kans op regen, maar je krijgt er zoveel andere voordelen voor in ruil! En zoals het gezegde luidt: ‘er bestaat geen slecht weer, alleen slechte outfits’!

Reisroute: roadtrip door het zuiden van Nieuw-Zeeland.

Reisroute: roadtrip door het zuiden van Nieuw-Zeeland.

Reiskosten: wat kost een roadtrip door Nieuw-Zeeland?

Reiskosten: wat kost een roadtrip door Nieuw-Zeeland?

Kaikoura: 13 toffe dingen om te doen.

Kaikoura: 13 toffe dingen om te doen.

Roys Peak: de populairste hike in Nieuw-Zeeland.

Roys Peak: de populairste hike in Nieuw-Zeeland.

Milford Sound: een bezoek aan Fiordland National Park.

Milford Sound: een bezoek aan Fiordland National Park.

Een overnight hike naar de Mueller Hut, Mount Cook National Park.

Een overnight hike naar de Mueller Hut, Mount Cook National Park.

Wat moet je zeker doen in Mount Cook National Park?

Wat moet je zeker doen in Mount Cook National Park?

Geef een reactie