8 leuke dingen om te doen in en rond Cascais.

Zon, zee en strand. Dat zijn de drie voornaamste zaken waarvoor je de regio van Cascais gaat bezoeken. Het kuststadje is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Je kan Cascais gemakkelijk bezoeken als daguitstap vanuit Lissabon, maar het is zeker ook de moeite om er enkele dagen te verblijven. Een bijkomend voordeel is dan dat je alle bezienswaardigheden in de buurt kan verkennen zonder dat je steeds het drukke Lissabon in en uit moet rijden. Hieronder lijsten we voor jullie op wat er allemaal te zien is in en rond Cascais!

Ursa Beach

We beginnen meteen met onze favoriete plek in Portugal. Om tot bij Ursa Beach te geraken moet je wel wat moeite doen, je kan er namelijk niet met de auto heen rijden. De wandeling start bij Cabo da Roca (of vanaf een parkeerplekje langs de weg als je wat tijd wil besparen) en brengt je in zo’n 20 à 45 minuten tot bij deze prachtige plaats. Het is een pittige klim op de terugweg, maar kan zeker door iedereen gedaan worden zonder veel moeite! Omdat veel mensen de wandeling niet zien zitten is het strand bijna altijd rustig, zalig! Vooral tijdens zonsondergang is het zeker de moeite. Neem gewoon een zaklamp of je gsm mee voor de weg terug. We schreven alles neer dat je moet weten voor een bezoek aan Ursa Beach!

Je gebruikt best maps.me om je weg te vinden. Het is namelijk niet altijd even duidelijk om het juiste pad te volgen.

Cabo da Roca

Cabo da Roca is het meest westelijke puntje van het Europese vasteland. Er staat een prachtige oude vuurtoren die in 1772 werd gebouwd en de ruige kustlijn maakt het uitzicht nog zoveel beter. Cabo Da Roca is de startplaats van de wandeling naar Ursa Beach. Twee vliegen in één klap dus!

Adraga beach

Een tweede strand dat je zeker niet mag overslaan is Adraga beach. Na 30 minuutjes rijden in de bergen stopt de weg abrupt en wandel je zo het strand op. Het kan er wel heel druk zijn, dus kom zeker vroeg in de ochtend of laat in de namiddag. Je vindt er indrukwekkende rotsformaties die uitgehold werden door de zee. Wandel tijdens laagtij zeker ook eens verder naar Praia do Cavalo. Hier is bijna niemand en je voelt je direct helemaal weg van de wereld op dit verlaten strand.

De stad

Ook de stad zelf is een fijne plek om een dagje te verkennen. Je vindt er gezellig straatjes, vele winkeltjes en lekkere restaurants. Wie graag vis eet, heeft zeker genoeg keuze en voor de vegetariërs onder ons tippen we graag één bepaalde plek: House of Wonders. Nog nooit aten we zo’n heerlijke lunch! De gerechten zien er super kleurrijk uit en kies je gewoon vanop de toonbank in het restaurant. Er is een gezellig terras en voor wie de stad vanuit een ander perspectief wil zien is er ook een rooftop. Het is iets duurder dan een gemiddeld restaurant in Portugal, maar zeker meer dan de moeite waard. Ben je met de auto? Parkeer je auto dan hier (gratis op zondag).

Het strand

Ook wanneer je geen auto ter beschikking hebt, heeft Cascais enkele fijne stranden waar je kan ontspannen en dat bruine kleurtje kan opdoen waar iedereen thuis jaloers op is. De stranden bij de stad zelf kunnen in de zomer wel heel druk worden. Kom dus ook hier opnieuw vroeg in de ochtend of wat later in de namiddag. Je kan kiezen tussen Praia da Rainha en Praia da Conceição. Wie wil surfen kan terecht op Praia do Guincho.

Boca do inferno

Boca do Inferno is één van Cascais’ meest iconische locaties. De naam van de plek is afkomstig van de vorm die de zee in de loop van de tijd heeft ‘uitgesneden’. Vanuit het centrum doe je er te voet zo’n 15 minuutjes over naar dit uitzichtpunt. Perfect om de dag mee af te sluiten dus!

Sintra

Wie een citytrip maakt naar Lissabon bezoekt Sintra natuurlijk vanuit de stad, maar wanneer je een roadtrip maakt doorheen Portugal is Cascais een meer relaxte plek om je daguitstap te beginnen. In Sintra vind je verschillende kastelen en paleizen die allemaal gebouwd werden in een compleet andere stijl. De bekendste is het Palacio de Pena, maar er zijn nog heel wat andere te ontdekken. De paleizen bezoeken doe je met de bus en voor elk paleis betaal je entrée. We schreven een handig artikel voor je bezoek aan Sintra.

Een citytrip naar Lissabon

Wie Cascais als uitvalsbasis kiest tijdens zijn reis naar Portugal kan gemakkelijk een daguitstap maken naar Lissabon. Met de trein sta je er in no time (30 minuten) en ook met de auto is het vlot te bereiken. Drink een cocktail op de coolste rooftopbar van de stad, bekijk de zonsopgang of -ondergang vanaf verschillende uitzichtpunten en laat je verrassen door de oude architectuur. En vergeet de Pasteis de Belem niet! Hier lees je alle must-do’s in Lissabon!

Zon, zee, strand, en een heerlijke Lissabon-vibe: dat is Cascais! Pak snel je zwembroek en zonnebril in en je bent klaar om even helemaal te ontspannen.

Hoe bezoek je de ‘Benagil grot’ in Portugal?

Hoe bezoek je de ‘Benagil grot’ in Portugal?

De leukste bezienswaardigheden in Lissabon per district.

De leukste bezienswaardigheden in Lissabon per district.

De mooiste plekjes in het gezellige Porto.

De mooiste plekjes in het gezellige Porto.

Alles wat je moet weten over de hike naar Ursa Beach.

Alles wat je moet weten over de hike naar Ursa Beach.

Mini-reisgids voor een dagtrip naar Sintra.

Mini-reisgids voor een dagtrip naar Sintra.

De Algarve: wat moet je zeker gezien of gedaan hebben?

De Algarve: wat moet je zeker gezien of gedaan hebben?

Reiskosten: wat kost een reis naar Portugal?

Reiskosten: wat kost een reis naar Portugal?

De mooiste reisroute voor een roadtrip door Portugal.

De mooiste reisroute voor een roadtrip door Portugal.

Geef een reactie