Alles wat je moet weten voor een reis door de VS.

Een roadtrip door de VS: wie droomt daar nu niet van? Een reis langs de nationale parken van Amerika is een onvergetelijke ervaring. Voor je aan zo’n reis begint zijn er echter een aantal zaken om rekening mee te houden. In dit artikel lijsten we alles op waar je zeker moet aan denken vóór je op reis naar de Verenigde Staten vertrekt.

Esta

Belgen en Nederlanders hebben geen visum nodig voor het reizen naar de Verenigde Staten. Wel moet je een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aanvragen. Zonder mag je het land zeker niet in. Indien goedgekeurd mag je maximaal 90 dagen aan één stuk verblijven in de VS en je ESTA is 2 jaar geldig. Een goedgekeurd ESTA is geen garantie om het land binnen te mogen, al is de kans bijzonder klein dat ze je alsnog weigeren. Wel moet je over een retourticket beschikken: je moet kunnen bewijzen dat je reeds een vliegtuigticket hebt om het land te verlaten. Dit is de officiële site om je ESTA aan te vragen.

Feestdagen

Nog iets wat je best in gedachten houdt is om je reis buiten de feestdagen te plannen (tenzij je uitgerekend dàn in de VS wil zijn natuurlijk). Het is dan namelijk overal enorm druk en de prijzen gaan bijgevolg stevig omhoog. Belangrijke feestdagen in de USA zijn:

  • Martin Luther King Day (derde maandag van januari)
  • Presidents’ Day (derde maandag van februari)
  • Independence Day (4 juli)
  • Labor Day (1ste maandag van september)
  • Memorial Day (laatste maandag mei)
  • Columbus Day (tweede maandag van oktober)
  • Veterans Day (11 november)
  • Thanksgiving (vierde donderdag van november)
  • Kerstmis
  • Nieuwjaar.

Overnachtingen

Arches NP
Monument Valley

Ho(s)tels, motels, Airbnb’s en andere plekken genoeg om te overnachten! Al kunnen deze behoorlijk prijzig zijn. Een andere mogelijkheid is om te kamperen: dit is heel populair in de VS waardoor er veel goed uitgeruste campgrounds te vinden zijn. Soms zijn kampeerplekken zelfs de enige optie om middenin een nationaal park te overnachten. Het boeken van zo’n camping is niet altijd even gemakkelijk. In dit artikel lees je alles over kamperen in Amerika.

Creditcard

Wanneer je naar Amerika reist is het sterk aangeraden een creditcard met je mee te brengen. Je debetkaart werkt er niet altijd en je ESTA moet je zelfs verplicht met een creditcard aanvragen. Sommige restaurants en hotels aanvaarden ook enkel een creditcard. Visa en Mastercard zijn de meest courante. 

Benieuwd wat een reis door Amerika kost? Wij rekenden het hier voor je uit!

San Francisco

Keuzes maken

De VS is groot, héééél groot. Tenzij je er zowat een jaar kan rondtrekken zal je zeker niet alles kunnen bezoeken. Je zal dus keuzes moeten maken. Nog geen idee wat je precies wil bezoeken? Doe dan wat inspiratie op met onze reisroute voor drie weken door de Verenigde Staten!

Tax

Iets belangrijks om rekening mee te houden is de ‘tax’. Prijzen in winkels of op restaurant zijn altijd zonder belasting meegerekend en dit komt er aan de kassa vaak nog bij. Schrik dus niet als je plots veel meer moet betalen! Deze tax verschilt ook per staat en kan heel wat uiteenlopen.

Yosemite NP
Grand Canyon NP

Fooi

Wanneer je uit eten gaat mag je zeker niet vergeten een fooi bij de rekening toe te voegen. Vaak krijgen serveerders maar een klein vast loon en leven ze vooral van de fooien die ze ontvangen. Meestal mag je kiezen hoeveel je geeft, maar soms kiest het restaurant dit voor jou. Een makkelijk trucje om te weten hoeveel je moet bijleggen is om de tax maal twee te doen. Zo’n tip ligt meestal tussen de 15% en 20%.

Wereldstekker

Vergeet ook zeker je wereldstekker niet! De stopcontacten zijn er anders dan bij ons in België en werken ook met een lager voltage.

Horseshoe Bend
Kamperen in de VS: alles wat je moet weten.

Kamperen in de VS: alles wat je moet weten.

Reiskosten: wat kost een road trip door Amerika?

Reiskosten: wat kost een road trip door Amerika?

Alles wat je moet weten voor een reis door de VS.

Alles wat je moet weten voor een reis door de VS.

Geef een antwoord