Reisroute: De perfecte reisroute voor drie weken in de VS.

Wil je de Verenigde Staten ontdekken? Dan is een reis van drie weken door Zuid-West-Amerika een ideaal begin. Deze reis brengt je langs indrukwekkende steden, prachtige natuur en eindeloze highways. De perfecte manier om eens te proeven van alles wat de ‘US of A’ te bieden heeft! Hieronder beschrijven we onze perfecte reisroute voor 3 weken de VS. Je kan deze volledig overnemen of er je eigen ding mee doen.

Hoeveel dagen heb je nodig voor een roadtrip door Zuid-West-Amerika?

Dat hangt ervan af. Wij reizen graag aan een stevig tempo, dus indien je fan bent van ‘slow traveling’ kun je ook wat extra dagen aan deze reis toevoegen en wat langer rondhangen op bepaalde plaatsen. De reis inkorten en toch iedere bestemming bezoeken raden we echter niet aan, dan heb je gewoon te weinig tijd om al deze prachtige plekken ten volle te beleven. Je kunt natuurlijk wel plekken overslaan en zo de reis wat korter maken.

De beste manier om je te verplaatsen?

De VS is gemaakt voor road trips. De goeie banen, uitgestrekte landschappen, goedkope benzine en ‘cheap rental cars’ zorgen ervoor dat een huurauto de ideale manier is om je reis door de Verenigde Staten te maken. Voor onze reisroute zouden we wel aanraden een 4×4 te huren, want in sommige natuurgebieden is het verboden bepaalde plaatsen te betreden zonder 4 wheel drive. En dat is niet zomaar.

Benieuwd wat zo’n huurauto en deze hele reis kost: wat kost een reis naar Amerika?

Onze reisroute voor 3 weken in de VS.

Dag 1 – 2: Los Angeles

Na een vermoeiende en lange vlucht kom je aan in het drukke Los Angeles. Wij boekten een Airbnb in Venice Beach en konden ons geen betere plek voorstellen om de City of Angels te ontdekken. Het is er – naar big city life-normen – tamelijk rustig en er hangt een heel fijne sfeer. Het was al avond toen we arriveerden dus trokken we richting strand om op het gemak nog iets eten en dan lekker vroeg onder de wol te kruipen.

Na een slechte nacht – the jetlag is real – is het tijd om wat van L.A. te ontdekken. ‘s Morgens cruisden we met onze fietsen langs de Venice Beach boardwalk en reden tot aan de beroemde Santa Monica pier. In de namiddag bezochten we het bekende Hollywood Sign en ‘s avonds slenterden we opnieuw langs het strand, waar we ons vergaapten aan de skills van de vele skaters in het skatepark op het strand. Geen volgeplande dag, maar zeker meer dan genoeg voor een eerste dag in dit gigantische land.

Dag 3 – 5: Highway 1

Op dag 3 was het eindelijk tijd om te genieten van de prachtige natuur die de VS te bieden heeft. We startten onze road trip via de bekende highway 1. Een indrukwekkend rit die voor eeuwig in ons geheugen staat. Wauw, hoe mooi! Na een stevig American breakfast (pancakes uiteraard) in L.A. reden we met onze 4×4 tot in Pismo Beach. Op zich valt hier niet zoveel te beleven, maar op het strand zijn de ‘dinosaur caves’ te vinden en deze zijn prachtig bij zonsondergang! Ook kan je er lekker surfen!

Op dag 4 reden we verder naar Big Sur. San Simeon was een leuke stop onderweg: hier zijn namelijk een boel zeeolifanten te vinden. Heel fijn om eens te zien! Toen wij er waren in september lagen er al een hoop, maar dit is nog niets vergeleken met de maanden oktober tot maart, dan kunnen er tot 17.000 van deze beesten op het strand liggen! Blijkbaar wel niet zo aangenaam voor de neus, want er hangt een geurtje aan. Verder stopten we ook nog bij de McWay Falls, een klein stukje paradijs waar je zo voorbij zou rijden mocht je niet weten dat het bestaat. Na een kleine wandeling door Big Sur was tijd om voor de eerste keer ons tentje op te zetten en opnieuw onder de wol te kruipen.

 
Op dag 5 trokken we terug de bewoonde wereld in. Dit keer: San Francisco. Al maakten we eerst nog een aantal prachtige stops langs Highway 1. Helaas was het die dag bijzonder mistig, maar blijkbaar is de Bixby Creek Bridge indrukwekkend om te zien. Het is één van de hoogste betonnen bruggen ter wereld met één ononderbroken overspanning. Ook het minder bekende Garrapata State Park en de verbogen Shark Fin Cove stonden nog op ons lijstje. Eenmaal aangekomen in San Fran maakten we nog een wandeling op Bernal Heights. Een stukje natuur middenin deze grote stad, mét een prachtig uitzicht!

Een uitgebreid artikel over waar je moet stoppen op deze bekende Highway 1 vind je hier.

Dag 6: San Francisco

Een dag in San Francisco kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan de Golden Gate Bridge. Marshall Beach is in principe een naaktstrand, maar wanneer je vroeg in de ochtend komt heb je dit strand hoogstwaarschijnlijk voor jou alleen met een uniek zicht op de brug! Dit staaltje architectuur komt pas echt tot z’n recht wanneer je er over rijdt: op naar ‘Battery Spencer’! Opnieuw met een uniek zicht op de Golden Gate Bridge. 

Dan tijd voor iets compleet anders: Pier 39 bij Fisherman’s Wharf. Een pier die elke dag vol brullende en spelende zeeleeuwen ligt, een heel grappig zicht! Na nog een wandeling door de steile straten van San Francisco zat deze dag er ook al op.

Dag 7 – 10: Yosemite

Dag 7. Eindelijk tijd om het indrukwekkende Yosemite National Park te bezoeken. Ik kan je met 100% zekerheid vertellen: dit stelt zeker niet teleur! Er is zoveel te zien dat je er met gemak nog een paar dagen extra kan verblijven. Wij hiketen op dag 8 naar de top van Half Dome en bezochten op dag 9 allerlei prachtige plaatsen zoals: Glacier Point, Taft Point, Tunnel View & Mariposa Grove of the Giant Sequoias (!). 

Op dag 10 trokken we verder landinwaarts naar Lone Pine. Een stadje waar eigenlijk amper iets te beleven valt en we enkel gebruiken als tussenstop, maar de weg ernaartoe is zeker de moeite. Wanneer je tussen mei en november deze reis maakt kun je via Tioga Road rijden. Op deze weg kom je verschillende prachtige uitzichtpunten tegen, bijvoorbeeld: Olmsted Point, Tuolumne Meadows en nog veel meer. Wanneer je voorbij de Tioga Road bent passeer je nog bij Hot Creek en de Whitmore Hot Springs. Deze zijn niet bekend onder toeristen, maar wel heel mooi! Lekker chillen in een warmwaterbron, tussen kuddes koeien en met langs elke kant een bergketen als backdrop.

Dag 11: Death Valley

Vanuit Lone Pine maken we eerst een tussenstop bij Alabama Hills om daarna verder te rijden naar Death Valley. Hier wil je zeker halt houden bij de Sand Dunes, Devils Golf Course, Badwater Basin, Artist Drive, Zabriski Point, Twenty Mule Team Canyon en Dantes View. Na een lange en vooral hete dag kwamen we aan in Las Vegas (Vegas baby!).

Dag 12: Las Vegas

In Vegas mag het een tikkeltje meer zijn, dus begonnen we onze dag met een helikoptervlucht bij zonsopgang over de Grand Canyon vanuit Las Vegas. Spectacular! Eenmaal terug vulden we onze middag met een lange wandeling over de Strip. Je kunt je uren bezighouden met enkel en alleen al de vele hotels en winkels te bezoeken, want deze zijn stuk voor stuk indrukwekkend! ‘s Avonds waagden we ons uiteraard aan een spelletje in het casino en eindigden de dag met een lekkere maaltijd in een restaurant. Een leuke afwisseling van het koken op een kampvuurtje!

Dag 13: Valley of Fire

Na ons bezoek aan Sin City reden we verder naar Zion National Park. Onderweg maakten we een kleine ‘detour’ via Valley of Fire. Een state park die de omweg meer dan waard is!

Dag 14: Zion

Toen we in Zion toe kwamen waren we ondertussen al twee weken aan een speedtempo door de VS aan het cruisen. Door de vele indrukken en lange uren in de auto hadden we wel een rustige dag verdiend. In dit nationaal park hebben we enkel de hike naar Observation Point gemaakt, ook omdat de bekende hike naar Angels Landing niet mogelijk was vanwege een modderstroom. Observation Point is toch een stevige bergwandeling van 6 uur, maar de rest van de dag gebruikten we om wat uit te rusten. Een extra dagje Zion was dus welkom geweest.

Tip: hou er rekening mee dat het in Utah 1 uur later is dan in Californië, Nevada en Arizona. Naast het tijdsverschil tussen België en de VS zijn er ook verschillende tijdzones in de VS zelf (Pacific, Mountain, Central en Eastern Time) dus tijdens je reis zal je je klok nog eens moeten bijstellen!

Dag 15: Bryce

Dag 15: op naar het volgende nationale park: Bryce! Zion en Bryce liggen op nog geen twee uur van elkaar en toch is het verschil enorm. Elk park is uniek in zijn eigen manier. Bryce is een kleiner park dus op een lange namiddag kun je hier al heel veel ontdekken. Wij deden de Navajo-Loop hike en een stukje van de Queens Garden Trail. Daarnaast kan je met de auto een parcours met 13 prachtige uitzichtpunten afleggen. Jammer genoeg was de helft van deze uitzichtpunten gesloten door een bosbrand in de buurt. De dag werd toepasselijk afgesloten met een sublieme zonsondergang bij Sunset Point.

Dag 16: Capitol Reef

Opnieuw een lange dag in de auto, maar eentje die zeker de moeite waard is. Op dag 16 trokken we van Bryce naar Arches via Capitol Reef. We hadden enkel tijd om de Temple of the Moon & Sun te bezoeken en waren heel blij dat we deze omweg maakten. Op deze hele dag kwamen we maar twee andere auto’s tegen. We hadden dit indrukwekkende park dus in feite voor ons alleen. Een ervaring die we niet snel zullen vergeten. De wegen in dit park zijn niet verhard dus deze omweg is niet aan te raden als je niet over een 4×4 beschikt.

Dag 17: Arches

In Arches National Park valt heel wat te beleven, het is één van de bekendste Nationale Parken. Het kan er bijgevolg erg druk zijn, dus bezoek zoveel mogelijk in de vroege voormiddag. In de namiddag bezochten we het nabijgelegen stadje ‘Moab’ om de drukte te vermijden en  om wat te bekomen van het reizen met een koffietje. Eindelijk een beetje tijd om het thuisfront up te daten met wat foto’s. ‘s Avonds keerden we terug naar het park voor een wandeling bij zonsondergang.

Dag 18: Canyonlands

Op dag 18 was het tijd om het iconische Monument Valley te bezoeken. Canyonlands National Park ligt ongeveer op de route tussen Arches en Monument Valley, dus beslisten we om nog een korte tussenstop te maken. Zo hadden we alle 5 de nationale parken van Utah bezocht (Utah’s Mighty Five). Na een kleine wandeling naar een spectaculair uitzichtpunt was het tijd om onze tocht naar Monument Valley verder te zetten. Voor je dit park binnenrijdt passeer je eerste langs het beroemde panorama waar Forrest Gump stopte met lopen. Dit punt noemt dan ook zeer toepasselijk het ‘Forrest Gump Point’.

Dag 19: Monument Valley & Horseshoe Bend

In de voormiddag maakten we een rit door Monument Valley, tot vlakbij ‘the mittens’. Dit kan echter enkel wanneer je met een 4×4 op pad bent. Na het fantastische John Ford Point en nog enkele andere uitzichtpunten trokken we terug de highway op, opweg naar onze volgende bestemming: Page. Hier valt er niet zoveel te beleven, maar er zijn wel een paar schitterende plekjes natuur te vinden. Horseshoe bend is een enorme aanrader bij valavond. Nog nooit zagen we zo’n mooie en indrukwekkende zonsondergang als daar. We waanden ons in een echt renaissance schilderij!

Horseshoe Bend

Dag 20: Antelope Canyon

Vanuit Page bereik je vervolgens Antelope Canyon. Een spleet in de grond met een bijzonder verhaal. Reserveer zeker een tour naar deze prachtige plek! Niet zeker of je liever Upper of Lower Antelope Canyon bezoekt? In dit artikel beschrijven we de verschillen tussen de twee!

Dag 21: Grand Canyon

Dag 21: onze laatste volle dag op Amerikaans grondgebied. Geen beter denkbare afsluiter afsluiter voor onze prachtige reis dan de Grand Canyon. Onze herinneringen bovenhalen bij een laatste zonsondergang. De dag nadien zakten we nog even af naar het ‘Ooh Aah point’ in de canyon, maar daarna was het tijd om opnieuw naar Las Vegas te rijden, onze auto af te geven en op het vliegtuig te springen. God bless America!

Dit moet je weten voor je naar de VS reist.

Dit moet je weten voor je naar de VS reist.

Reiskosten: wat kost een road trip door Amerika?

Reiskosten: wat kost een road trip door Amerika?

Kamperen in de VS: alles wat je moet weten.

Kamperen in de VS: alles wat je moet weten.

Geef een reactie