Ranking: onze favoriete fastfoodketens in de VS.

We geven het toe, stiekem zijn we best wel fan van fastfood. Begrijp ons niet verkeerd, er gaat natuurlijk niets boven een lekkere verse gezonde maaltijd. Maar af en toe een burger met frietjes of afhaalchinees kan best wel eens smaken. Eén van de leukste dingen aan reizen is de lokale keuken leren kennen,dus tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten stonden ook de bekende Amerikaanse fastfoodketens op het menu. Dit is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met de ‘Amerikaanse cultuur’. In dit artikel geven we een opsomming van alle Amerikaanse fastfoodketens die we tot nu toe al uitgetest hebben en ranken deze van best naar slechtst.

#1 In-N-Out

We beginnen met onze nummer 1: In-N-Out Burger. De filialen van In-N-Out zijn bijna enkel en alleen in Californië te vinden. Dit komt omdat ze uitsluitend met verse producten werken en dus niets invriezen. Hierdoor mogen de verschillende burgertenten zich niet al te ver van de verdeelcentra bevinden. Naast de aanwezige menukaart heeft In-N-Out naar het schijnt ook een Secret Menu (of ‘Not So Secret Menu’ zoals In-N-Out het zelf noemt). Vraag naar een ‘double double (2 burgers en 2 plakken kaas)’, ‘3×3’ of de ‘4×4’ of bestel zoals een echte Californiër: “one portion of fries and make them animal style”. Hierbij worden de verse frietjes overgoten met gesmolten kaas.

Dit menu-item moet je zeker bestellen: menu #3

#2 Panda Express

We hopen nog steeds dat Panda Express een vestiging opent in België, maar op dit moment moeten we jammer genoeg wachten tot we nog eens naar de Verenigde Staten vliegen. Panda Express is een fastfoodketen gespecialiseerd in de Chinese (fastfood) keuken. Je besteld er een portie rijst of noedels met verschillende side dishes. Er is heel wat keuze en elk bijgerecht ziet er overheerlijk uit!

Dit menu-item moet je zeker bestellen: orange chicken

#3 Five Guys

Hier moeten we even eerlijk zijn: deze burgerketen hebben we niet bezocht tijdens onze reis door de VS, maar gewoon bij ons in Antwerpen. Toch komt deze tent overgewaaid uit de Verenigde Staten en verdient deze dus een plekje in de lijst. De naam van het bedrijf verwijst naar de vijf zonen die het oprichtende koppel ter wereld hebben gebracht. Het kenmerkend element van Five Guys zijn de vers gesneden frietjes van aardappelen die van lokale boeren komen, jummie!

Dit menu-item moet je zeker bestellen: Bacon Burger

#4 Denny’s

Howdy folks! Denny’s is een ‘family diner’ die 24/24 geopend is. Je vind er zowel ontbijt, lunch en diner. Je kunt er net als in de films in een ‘booth’ zitten en de kaart is enorm uitgebreid. Een geweldige culinaire ervaring zullen we het zeker niet noemen, maar het eten is er meer dan prima! Je voelt je er vooral op en top Amerikaans!

Dit menu-item moet je zeker bestellen: all american breakfast slam

#5 Mcdonalds & Burger King

Een gedeelde 5de plaats gaat naar McDonalds en Burger King. De lekker gegrilde burgers bij Burger King doen ons twijfelen om deze keten met de eer te doen lopen, maar de frietjes bij de McDonalds zijn dan weer beduidend beter! Aan jullie om een winnaar te kiezen!

Dit menu-item moet je zeker bestellen: McNuggets (McDonalds) & Triple Whopper (Burger King)

#6 Shake Shack

Shake Shack is opnieuw een hamburgertent, dit keer opgericht in New York. Hun burgers met crinkle-cut fries zijn om duimen en vingers bij af te likken! We konden hun menu op het nippertje testen tijdens onze terugvlucht naar België, waarbij we een tussenlanding maakten in de JFK Airport in New York.

Dit menu-item moet je zeker bestellen: Chick ‘n Shack

#7 Chipotle

Op nummer 7 geen burgers! Chipotle is een Mexicaans restaurant waar men enkel gebruik maakt van biologisch vlees. Ook de overige ingrediënten zijn zo veel mogelijk biologisch. Op het menu staan ‘slechts’ vijf items: burritos, fajitas, burrito bowls, taco’s en salads. Hierbij heb je dan volop keuze tussen verschillende fillings. Let wel op bij het bestellen, in heel wat keuzemogelijkheden zit koriander, en de sauzen kunnen al eens vrij pikant zijn ook! Een verwittigd man is er twee waard!

Dit menu-item moet je zeker bestellen: burrito met alle mogelijke vullingen en toppings!

#8 Wendy’s

De nuggets en frietjes bij Wendy’s kunnen beter, maar slecht zijn de burgers zeker niet! Overdrijf vooral niet tijdens je bestelling. Zo bestelden wij uit goede (Belgische) gewoonte een ‘large menu’. Bij Wendy’s betekent large echter LARGE! Zo krijg je een beker frisdrank met een inhoud van maar liefst één liter! En ja hoor, deze kun je zoveel hervullen als je zelf wil. Als je dus eens écht honger – of vooral dorst – hebt is Wendy’s the place to be!

Dit menu-item moet je zeker bestellen: een beker cola van één liter is al een openbaring op zich, haha.

#9 KFC

Niet meteen één van onze favoriete fastfood restaurants, maar KFC verdient zeker een plekje op deze lijst vanwege óp-en-top Amerikaans. Hier vind je kip op verschillende wijze (chicken tenders, chicken strips, chicken bites, … ) waarbij de crispy en kruidige ‘chicken skin’ de main attraction is. Als echte Amerikaan combineer je dit met mashed potatoes en gravy, en om het toch een beetje gezond te houden sweet peas of buttered sweet corn! Bestel een family sizebucket en eet tot je erbij neervalt!

Dit menu-item moet je zeker bestellen: de puree met gravy als side dish.

Deze staan nog op ons lijstje

In 2022 trekken we (hopelijk) opnieuw naar de VS en je mag er zeker van zijn dat daarbij opnieuw heel wat fastfoodketens van ons een bezoekje mogen verwachten. Volgende ketens willen we zeker eens uittesten, dus ‘stay tuned’: Red Lobster, Cheesecake Factory, Olive Garden, Sonic Drive-In, Chick-Fil-A, Taco Bell, Popeyes, Bubba Gump Shrimp Factory en nog heel wat meer!

Tijdens een reis door de VS kan je eigenlijk niet ontkomen aan op zijn minst één bezoekje aan één of andere burgertent, maar dat is voor ons gelukkig zeker geen straf! Zorg gewoon voor voldoende beweging als je na je reis liever niet wil overschakelen op Amerikaanse kledingmaten!

Kamperen in de VS: alles wat je moet weten.

Kamperen in de VS: alles wat je moet weten.

Reiskosten: wat kost een road trip door Amerika?

Reiskosten: wat kost een road trip door Amerika?

Alles wat je moet weten voor een reis door de VS.

Alles wat je moet weten voor een reis door de VS.

Geef een reactie