Alles wat je moet weten over Arches National Park.

Arches National Park verdient meer dan terecht een plekje tussen Utah’s Mighty Five. Het park telt tientallen prachtige uitzichtpunten en adembenemende hikes. Je kunt er tijdens een heldere nacht het melkwegstelsel spotten en met wat geduld ontmoet je er misschien een vos, poema of ratelslang. Het kan er helaas wel ontzettend druk zijn, maar als je het park op de juiste momenten bezoekt kan je rustig genieten van alles wat Arches te bieden heeft. Hieronder lezen jullie over alles wat je moet weten bij een bezoek aan Arches National Park.

Wat je vooraf moet weten

Prijs

 • Auto: $30 per auto (en dus niet per persoon)
 • Te voet: $15 per persoon
 • Moto: $25 per moto (en dus niet per persoon)
 • America the Beautiful Pass: $80. Deze pas geeft je 12 maanden lang  toegang tot alle nationale parken, zonder extra kosten! Je kan zo’n kaart aankopen aan de ingang van ieder nationaal park, het is zeker niet nodig om deze vooraf online te bestellen. Van zodra je drie parken of meer bezoekt doe je meestal al voordeel met de pas!

Overnachten

In Arches National Park is er slechts één mogelijkheid om te overnachten: Devils Garden Campground. Hier kan je met je tent of campervan terecht. Er zijn geen douches, maar je vindt er wel toiletten (thank god!). Je bevindt je midden in het park tussen verschillende rotsen. De natuur is er prachtig en dat is volgens ons veel meer waard dan een overnachting in een luxueus hotel. In dit artikel lees je hoe je best zo’n kampeerplek reserveert.

Geen fan van kamperen? Dan kan je ook in het nabijgelegen stadje Moab terecht. Je vindt er verschillende hotels en motels en ook Airbnb is hier aanwezig. Als je toch op de camping staat maar wel eens een douche kan gebruiken kan je hier ook terecht.

Vervoer

Arches is allerminst een klein park. Om je een idee te geven: met de auto doe je er meer dan een half uur over om van de ingang van het park naar de camping te rijden. In de meeste parken wordt een shuttle service voorzien, maar voorlopig is dit in Arches nog niet het geval. Een eigen voertuig is dus zeker een must. Er zijn verschillende parkeerplekken in het park bij de vele bezienswaardigheden maar deze kunnen snel vol raken, vroeg zijn is de boodschap!

Extra tips

Arches National Park is populair, héél populair. We ondervonden dat de meeste mensen de nationale parken tussen 10u en 15u bezoeken. Om de drukte te vermijden maakten wij met zonsopgang enkele wandelingen, gingen dan tussen 11u en 15u chillen in een koffiebar in Moab om daarna terug te keren en het park verder te ontdekken. Je kan er natuurlijk ook tijdens de winter naartoe, maar een local wist ons te vertellen dat het zelfs dan best wel druk kan zijn.

Een extra voordeel aan het park met zonsopgang en -ondergang te verkennen is dat de temperaturen heel aangenaam zijn, in de namiddag kan het er immers behoorlijk warm worden!

De beste bezienswaardigheden en hikes.

Bezienswaardigheden

Arches Scenic Drive

In Arches zul je zeker niet verdwalen, er is namelijk maar één baan te vinden. En wat voor één! De weg is 30 km lang en om van de ingang van het park naar het einde van deze weg te rijden heb je ongeveer 30 minuten nodig. Maar geloof ons, je zal er veel langer over doen! Om de 5 seconden zal je willen uitstappen om de indrukwekkende omgeving te bewonderen. Rijden door dit nationaal park op deze weg is al een bezienswaardigheid op zich!

Balanced Rock

Op de Scenic Drive kan je verschillende stops maken om de bezienswaardigheden van Arches te kunnen bewonderen. Balanced Rock is er zo eentje. Dit fenomeen kun je van dichtbij gaan bekijken door een kleine wandeling van 500m rond deze losse steen te maken. Je zal je afvragen hoe de natuur zoiets kan creëren…

Double Arch

De naam ‘Arches’ National Park is niet zomaar willekeurig gekozen. Je vindt hier namelijk de grootste concentratie aan ‘bogen’ die door de natuur zelf gecreëerd werden. Double Arch is daar één – eigenlijk twee – van. De wandeling is maar een schamele 800 meter en  voor die kleine inspanning krijg je een enorme beloning. Double Arch is de grootste arch in het park. Hier voel je je pas echt klein tegenover de natuur!

Hikes

Delicate Arch

 • Lengte: 5 kilometer (round trip)
 • Duur: 1,5 à 3 uur (afhankelijk van je conditie en de tijd voor het nemen van foto’s)
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Na de vele uren in de auto om bij Arches NP te arriveren is het tijd om de benen te strekken. De mooiste wandeling in dit park is met voorsprong die naar Delicate Arch. De hike is 5 km lang (heen en terug) en je moet er ongeveer zo’n 1,5 à 3u voor rekenen (afhankelijk van hoe lang je er wilt blijven). Tijdens deze wandeling passeer je ook bij Donut Arch. Van hieruit heb je al een eerste zicht op Delicate Arch, spannend!

Donut Arch

Delicate Arch is de populairste ‘attractie’ van het park dus als je in alle stilte van deze plek wil genieten ga je er best met zonsop- of zonsondergang heen. Dit is ook de beste tijd om foto’s nemen!

hike naar delicate arch
hike naar delicate arch

Devils garden

Landscape Arch
 • Lengte: 11,8 kilometer (round trip)
 • Duur: 3 – 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Naast Delicate Arch is ook Devils Garden een heel populaire hike. Tijdens een wandeling van zo’n 11,8 kilometer kan je Landscape Arch (foto hierboven), Pine Tree Arch, Tunnel Arch, Navajo Arch, Partition Arch en Double O Arch bezichtigen.

Je kan ook kiezen om maar een deeltje van dit gebied te doen. Zo ging de zon bij ons bezoek al snel onder waardoor we slechts tot Landscape Arch wandelden (2,6 km heen en terug). Dit korte stukje was al heel mooi om te zien, we zijn dus heel benieuwd wat deze wandeling nog meer te bieden heeft!

Vroeger mocht je ook ònder Landscape Arch wandelen, maar een aantal jaar terug is een deel van deze boog afgebroken terwijl er mensen onder stonden. Sindsdien mag je hem enkel van op een afstandje bewonderen.

Park Avenue

 • Lengte: 3,2 km (round trip)
 • Duur: 30 minuutjes
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Wanneer je in dit drukke park toch wat rust wil vinden, dan is Park Avenue de perfecte optie. Deze wandeling is niet zo populair maar wel heel erg de moeite! Het is zo’n 3,2 kilometer lang (heen en terug) en je rekent best op zo’n 30 minuutjes. Tijdens deze hike wandel je langs gigantische rotsformaties zoals the Three gossips en the Courthouse Towers. Hier vind je geen ‘arches’, maar het is wel een fantastisch mooie wandeling.

The Windows + Turret Arch

 • Lengte: 1,1 km
 • Duur: 30 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Tijdens deze korte hike krijg je maar liefst 3 arches te zien: North Window, South Window en Turret Arch. Om ze alle drie te zien hoef je slechts 1 kilometer af te leggen, een half uurtje is dus zeker meer dan tijd genoeg. De beste periode om deze te bewonderen is in de ochtend of de late namiddag. Dan valt het zonlicht mooi op het roodbruine gesteente.

Skyline Arch

 • Lengte: 600m (round trip)
 • Duur: 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Oke, gezien deze wandeling amper 600 m lang is kan je het eigenlijk geen hike noemen, maar we konden het niet laten om deze toch te vermelden. Ook deze plek is niet zo bekend (wij waren er helemaal alleen) maar toch heel bijzonder.


Arches National Park was op vlak van natuurpracht één van onze favoriete parken. Sla dit dus zeker niet over wanneer je Utah een bezoekje brengt. Met één of twee dagen kun je al een flink deel van het park ontdekken, geen excuses dus!

Wat moet je zeker doen in Bryce National Park?

Wat moet je zeker doen in Bryce National Park?

De mooiste plekken in Canyonlands National Park.

De mooiste plekken in Canyonlands National Park.

Waarom Observation Point het perfecte alternatief voor Angels Landing is.

Waarom Observation Point het perfecte alternatief voor Angels Landing is.

Utah’s best kept secret: Capitol Reef National Park.

Utah’s best kept secret: Capitol Reef National Park.

Een mini-reisgids voor ‘Utah’s mighty 5′.

Een mini-reisgids voor ‘Utah’s mighty 5′.

Een dag in Zion National park: wat is er te doen?

Een dag in Zion National park: wat is er te doen?

Geef een antwoord