De leukste to-do’s in Siem Reap.

Het is al vrij laat in de middag wanneer we compleet bezweet en loom maar voldaan terug naar Siem Reap rijden. Na ons een hele dag Indiana Jones en Angelina Jolie in Tomb Raider te hebben gewaand is het tijd om de stad te verkennen. Angkor Wat is fantastisch, maar toekomen in Siem Reap, neerploffen in één van de vele koffiebars en dan een heerlijke iced tea bestellen is toch ook één van de toppunten van onze dagen hier! Bovendien zijn de tempels zeker niet de enige reden om naar Siem Reap af te zakken, de stad zelf is meer dan één bezoekje waard! Zo verbleven we zelf bijna twee weken in Siem Reap en het werd één van onze favoriete steden in Azië!

Huur een fiets

Siem Reap is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde tempels van Angkor, en dat maakt de stad één van de bekendste toeristische trekpleisters van Cambodja.De leukste manier om de stad én de tempels te verkennen is met de fiets! De wegen zijn er tip top in orde en op veel plekken is er zelfs een fietspad aanwezig. Je zal op verschillende reisblogs lezen dat de straten in Siem Reap en rond Angkor Wat in erbarmelijke staat zijn, maar anno 2022 is dit helemaal niet meer van toepassing! Siem Reap profiteerde namelijk van het wegvallen van het toerisme in corona-tijden om er kilometers aan nieuwe straten mét fietspaden aan te leggen. Ideaal dus! Wij huurden onze fietsen bij ‘The Smiling Frog’ en kunnen dit familiebedrijfje heel sterk aanraden. De prijzen zijn laag, de fietsen in orde en de uitbaters super vriendelijk!

Pub Street & Night Bazaar

Oké, deze plekken zijn wat toeristisch, maar een bezoek aan Siem Reap is niet compleet zonder een avond in Pub Street of de Night Bazaar. Pub Street is dé plek om een avond (zwaar) uit te gaan met medereizigers. Je vindt er goedkoop bier en lekkere lokale gerechten. Wie het liever wat rustiger aandoet kan terecht op de avondmarkt (Night Bazaar) waar ze vooral veel kleding, sieraden en souvenirs verkopen, maar je vindt er ook street food en lekkere smoothies!

Koffiezaakjes

Onze favoriete activiteit in Siem Reap was een namiddagje rondhangen in één van de vele koffiezaakjes. Siem Reap kent heel wat hippe koffiebars en restaurantjes, waarbij vooral de heerlijk verfrissende lemon ice tea’s meer dan welkom waren. Onze favorieten zijn Brotherbongcafe (lievelings!), CAFISTA en River Café. Bij Bortherbongcafe en River Café verkopen ze ook nog eens heerlijke maaltijden aan spotprijzen!

Angkor tempels

De tempels van Angkor zijn zonder twijfel de voornaamste reden voor een bezoek aan Siem Reap en hoogstwaarschijnlijk het hoogtepunt van je reis door Cambodja. Je kan er letterlijk dagen verdwalen door de vele tempels en we raden dan ook aan om ten minste drie dagen uit te trekken voor deze adembenemende plek. Het is spectaculair om te zien hoe de natuur de tempels terug overneemt en je leert er heel wat bij over de geschiedenis van het Khmer rijk. We schreven een uitgebreide reisgids voor je bezoek aan Angkor Wat!

Siem Reap heeft een plekje in ons hart veroverd en de tempels van Angkor hebben onze (toch erg hoge) verwachtingen zwaar overtroffen. De sfeer in de stad verschilt compleet van de typische hectische grootsteden in Zuidoost-Azië en deed ons vaak denken aan het heerlijke Chiang Mai. Combineer Siem Reap met een backpack-trip naar Thailand of maak een rondreis door Cambodja

9 dingen die je moet weten voor je naar Cambodja reist.

9 dingen die je moet weten voor je naar Cambodja reist.

Een mooie reisroute voor een reis door Cambodja.

Een mooie reisroute voor een reis door Cambodja.

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan Koh Rong Sanloem.

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan Koh Rong Sanloem.

Reiskosten: wat kost een reis naar Cambodja?

Reiskosten: wat kost een reis naar Cambodja?

Een uitgebreide reisgids voor een bezoek aan Angkor Wat.

Een uitgebreide reisgids voor een bezoek aan Angkor Wat.

Geef een reactie