Een mooie reisroute voor een reis door Cambodja.

De tempels van Angkor, de Killing Fields en het Genocide museum: een bezoek aan Cambodja is een beetje als een reis doorheen de tijd. Dat tijdreizen kan je dan ook nog eens perfect combineren met zonnen op de meest paradijselijke stranden, wat van Cambodja een interessante bestemming maakt! Hieronder beschrijven we onze reisroute doorheen Cambodja en wat daar allemaal te zien is!

Hoeveel tijd heb je nodig om deze route af te leggen?

Onderstaande reisroute kan je perfect in 1 week afleggen. Hier maken veel reizigers handig gebruik van door een weekje Cambodja aan hun reis naar Thailand te plakken. Om optimaal van alles te kunnen genieten zou je er echter beter twee weken voor uittrekken. Een bezoek van één dag aan de tempels van Angkor is namelijk een flitsbezoek, en wat extra tijd om even uit te blazen op één van de prachtige eilanden is altijd fijn meegenomen! Reizen kan in Cambodja bovendien perfect met het openbaar vervoer, al neemt een verplaatsing vaak een volledige dag in beslag. Op een reis van twee weken vallen de verplaatsingen dan ook veel beter te spreiden.

Reisroute

Siem Reap

Siem Reap is zonder twijfel één van onze favoriete steden in zuidoost-Azië! Er hangt een heerlijk ongedwongen sfeertje en er zijn heel wat leuke koffiezaakjes en restaurantjes te vinden. Het is bovendien een fietsvriendelijke stad! Daarnaast vind je er natuurlijk ook de bekende Angkor-tempels en wauw, wat waren wij onder de indruk! Je waant je volledig in een scène van Jungle Book en hoeveel dagen je ook uittrekt om de tempels te verkennen, het zijn er sowieso te weinig. We schreven een uitgebreide reisgids om je bezoek aan Angkor Wat optimaal te plannen!

Naar Siem Reap: Omdat veel mensen Cambodja combineren met een reis door Thailand starten we onze route in Siem Reap. Vanuit Bangkok kan je Siem Reap in één uur bereiken met het vliegtuig, wie voor de bus kiest rekent best op 7 à 9 uur.

Hoeveel dagen heb je nodig om Siem Reap te verkennen: vaak bezoeken reizigers de tempels in één dag, maar dat is volgens ons veel te weinig. Naar onze mening heb je minstens drie dagen nodig om een flink stuk van het gebied te verkennen en bovendien is ook Siem Reap zelf zeker het bezoeken waard! Een kleine week in Siem Reap is helemaal niet overdreven!

Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja is niet de meest gezellige plek om te verblijven. Phnom Penh is niet per se een must do tijdens je rondreis, maar wie er toch heen gaat moet zeker een bezoekje brengen aan de Killing Fields en het Genocide museum. Hier leer je bij over de zwartste bladzijde uit de geschiedenis van Cambodja, de genocide onder het regime van Pol Pot en zijn ‘Khmer Rouge’.

Wie wat extra tijd heeft kan ook nog een tussenstop maken in Battambang voor je naar de hoofdstad doorreist. Hier vind je de bekende ‘bat caves’ waar bij zonsondergang duizenden vleermuizen hun grot verlaten, wat zorgt voor een prachtig spektakel.

Van Siem Reap naar Phnom Penh: Busrit van 6 uur (€11).

Hoeveel dagen heb je nodig om Phnom Penh te verkennen: Wij vonden Phnom Penh niet zo’n gezellig stad, dus met één dag heb je hier eigenlijk al genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken.

Koh Rong Sanloem

Tijd om te relaxen! De eilanden Koh Rong en Koh Rong Sanloem zijn ideaal om nog even volledig te ontspannen voor je opnieuw huiswaarts keert. Veel meer dan strand en jungle is er niet te vinden en de tijd gaat er lekker traag. De dag eindigen met een heerlijke strand-BBQ is er geen uitzondering en ook wie fan is van een feestje is hier aan het goede adres. We schreven een uitgebreid artikel voor je bezoek aan Koh Rong Sanloem en geven daarin ook kort even de grootste verschillen weer tussen de twee verschillende eilanden.

Wil je nog wat extra peper en zout toevoegen aan je reis door Cambodja, stop dan even in Kampot. Zelf zijn we er niet geraakt, maar onderweg hoorden we van andere reizigers niets dan lovende woorden. Er heerst een even relaxte sfeer als in Siem Reap maar het leven is er nog een tikkeltje goedkoper, en de stad is beroemd om zijn… peper en zout!

Van Phnom Penh naar Koh Rong Sanloem: Busrit van 6 uur naar Sihanoukville (€12). Vanuit Sihanoukville neem je dan de Ferry (€20 retour) naar Koh Rong Sanloem.

Hoeveel dagen heb je nodig om Koh Rong Sanloem te verkennen: Op zich kan je het eiland verkennen in twee dagen, maar om echt volledig te kunnen genieten van de ‘tropical island vibes’ raden we aan om daar toch nog een paar dagen extra aan te voegen.

Een bezoek aan de tempels van Angkor zou op ieders bucketlist moeten staan. Als je daar dan toch bent kan je net zo goed de rest van het land meepikken 😉 . Hoe indrukwekkend Angkor ook is, Cambodja heeft nog zoveel meer voor je in petto!

9 dingen die je moet weten voor je naar Cambodja reist.

9 dingen die je moet weten voor je naar Cambodja reist.

De leukste to-do’s in Siem Reap.

De leukste to-do’s in Siem Reap.

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan Koh Rong Sanloem.

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan Koh Rong Sanloem.

Reiskosten: wat kost een reis naar Cambodja?

Reiskosten: wat kost een reis naar Cambodja?

Een uitgebreide reisgids voor een bezoek aan Angkor Wat.

Een uitgebreide reisgids voor een bezoek aan Angkor Wat.

Geef een reactie