Skywalk Dorrigo

Dorrigo National Park & The Wonga Walk.

Het moet zo’n half uur geduurd hebben, maar de tijd leek even stil te staan. Op het einde van de Wonga Walk werden we verrast door een vreemd geluid. Na enkele seconden konden we het met zekerheid bevestigen: een lyrebird! Minuten lang bleven we muisstil staan om van dit uitzonderlijke moment te genieten. Dorrigo National Park is misschien niet groot, maar heeft ons echt verrast! Een prachtig stukje regenwoud met mooie uitzichtpunten, spectaculaire watervallen en uniek wildlife. We vertellen je hieronder wat je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Dorrigo National Park. Én wat je mag verwachten tijdens de zalige Wonga Walk!

Handig om te weten

Dorrigo National Park is een klein natuurgebied in New South Wales, Australië. Je vindt het park op ongeveer 5 uur rijden van Brisbane. Gezien het nationaal park niet zo groot is vormt het de ideale bestemming voor een dagtrip! Al is er in de wijde omgeving genoeg te doen om je er enkele dagen te vermaken door nog dieper het regenwoud in te trekken.

Dorrigo nationaal park bezoeken is gratis. Mocht je echter je steentje willen bijdragen: er staat aan de ingang van het Rainforest Centre een donatiebox. Bij het bezoekerscentrum vind je een grote parking, een winkeltje met souvenirs, toiletten en een restaurantje waar je een heerlijke lunch kan scoren!

Wat valt er te zien in Dorrigo National Park?

Dorrigo Skywalk

Net achter het bezoekerscentrum vind je de Dorrigo Skywalk. Hier wandel je letterlijk vanuit het hoogste bladerdak (‘the canopy’, zoals Sir David Attenborough het zo mooi kan zeggen) tot boven de bomen! Geen paniek als je geen doorwinterde hiker bent, want het stukje is amper 75 meter lang. Overdag bereik je de Skywalk via het Dorrigo Rainforest Centre, maar ook wanneer het centrum gesloten is, is dit uitzichtpunt bereikbaar. Gewoon even via het poortje achterom lopen 😉 . De Skywalk is populair en het kan er dan ook heel druk worden, maar wie langskomt bij zonsopgang of zonsondergang heeft de plek (hoogstwaarschijnlijk) voor zichzelf!

Dangar Falls

Vanaf de parkeerplaats ben je slechts een paar stappen verwijderd van het uitkijkplatform over de Dangar Falls. Deze 30 meter hoge waterval is echt spectaculair om te zien! Hoewel het uitkijkplatform je een mooi zicht biedt raden we toch aan om de korte hike naar beneden te maken. In tien minuten sta je aan de voet van de waterval, waar je bij mooi weer lekker in kan zwemmen. Wie wil kan het nog ietsje avontuurlijk maken en zelfs achter de waterval heen zwemmen!

Wonga Walk

In een notendop

  • Lengte: 9 kilometer
  • Duur: 3,5 uur 
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Startpunt: Dorrigo Rainforest Center

Voor je echter de Skywalk en Dangar Falls bezoek moet je in de voormiddag zeker de Wonga Walk maken! Deze wandeling van 9 kilometer brengt je langs de mooiste plekjes van Dorrigo. Doordat je bijna de volledige weg op een geasfalteerd pad loopt is de wandeling haalbaar voor zo goed als iedereen. Af en toe gaat het wat omhoog en omlaag, maar echt zweten doe je niet. Tijdens de wandeling passeer je langs watervallen, gigantische bomen, prachtige stukjes tropisch en subtropisch regenwoud. Ook leuk: het pad is opgedeeld in verschillende kleinere secties. Wie dus niet de hele afstand wil afleggen kan ook één van deze kortere stukjes afwandelen.

Zo start je op de Lyrebird Link, waar je het heerlijke geluid van de whipbird en lyrebird kan horen. De lyrebird is wereldberoemd omdat deze vogel indruk probeert te maken door zoveel mogelijk andere vogels na te bootsen. Uitzonderlijk bootsen ze ook menselijke geluiden na, zoals een kettingzaag of auto-alarm!

Beluister hier één van onze opnames van een lyrebird.

Daarna vervolgt het pad via een deeltje van de Wonga Walk, waarbij je via de Walk With The Birds Boardwalk verder wandelt. Hier bekijk je het regenwoud vanuit vogelperspectief en wandel je hoog tussen de bomen! Vervolgens kom je via de Satinbird Stroll opnieuw uit op de Wonga Walk. Vanaf hier is het nog eventjes wandelen tot je aan de prachtige Crystal Falls komt. Deze plek is vooral populair omdat je achter de waterval heen kan wandelen. Een unieke belevenis! Wie de wandeling wil inkorten kan vanaf Crystal Falls via dezelfde weg terug wandelen. Al kunnen we de volledige loop warm aanbevelen. Wie verder wandelt passeert nog Tristania Falls, waarna je via het (volgens ons) mooiste stukje regenwoud terug naar de Lyrebird Link en Rainforest Centre hiket. Na deze stevige wandeling heb je die heerlijke pizza’s die je in het restaurantje kan verkrijgen zeker verdiend!

Dorrigo National Park is een mooie stop op je reisroute van Cairns naar Sydney, vooral voor wie fan is van regenwouden en uniek wildlife. Pas als je eens een volledige serenade van de lyrebird hebt mogen aanhoren kan je met recht en reden zeggen dat je een regenwoud hebt gezien (en gehoord)!  Omdat het park zo klein is, kan je het perfect in één dag bezoeken. Hierdoor hou je nog heel wat tijd over om de rest van de schitterende omgeving te verkennen!

Reisroute: een roadtrip van Cairns naar Sydney.

Reisroute: een roadtrip van Cairns naar Sydney.

Wat moet je zeker zien in Blue Mountains National Park?

Wat moet je zeker zien in Blue Mountains National Park?

Alles wat je moet weten over snorkelen in het Great Barrier Reef.

Alles wat je moet weten over snorkelen in het Great Barrier Reef.

Vogelbekdieren spotten in Eungella National Park.

Vogelbekdieren spotten in Eungella National Park.

Daintree Rainforest National Park: roadtrip naar Cape Tribulation.

Daintree Rainforest National Park: roadtrip naar Cape Tribulation.

Geef een reactie