Een reisgids voor Guatape, Colombia.

Op slechts 2 uur rijden van Medellin vind je het vrolijke dorpje Guatape. Ieder huis is er beschilderd met minstens vijf verschillende kleuren en de sfeer is er zoals overal in Colombia heerlijk relaxt. Er zijn verschillende restaurantjes en koffiebars, vaak live muziek op straat en net buiten het dorpje vind je de bekende monoliet La Piedra del Peñol. Hier krijg je een sensationeel uitzicht over de eilandjes en de bergen in de verte. Hoe je in Guatape komt en wat er zoal te doen is lees je hier.

Hoe kom je in Guatapé?

Wie geen zin heeft om alles zelf uit te zoeken kan hiervoor een dagtour vanuit Medellin boeken, maar het is heel gemakkelijk om gewoon zelf de bus te nemen en vooral erg leuk om een nacht in Guatape te verblijven! Zo hoef je je niet te haasten en kan je ‘s avonds de leuke sfeer in de straatjes gaan opzoeken.

Je neemt de metro (3000 COP – 0,75 euro) tot aan de halte Caribe en van daaruit loop je in zo’n twee minuten naar het busstation Terminal de Transporte Norte. Je kan natuurlijk ook een Uber nemen, maar de metro is lekker goedkoop en heel gemakkelijk in gebruik. Vanaf het busstation vertrekt er elk half uur een bus naar Guatape en de rots. Je koopt je kaartje bij loket 14 en de busrit duurt ongeveer 2 uur. We raden aan om direct door te reizen naar Guatape, je rugzak te droppen bij je verblijfplaats, te lunchen en daarna met de tuktuk (12.000 COP – 2,75 euro, ongeacht het aantal passagiers) door te rijden naar La Piedra. Achteraf neem je dan gewoon opnieuw een tuktuk tot aan het dorpje.

Wat valt er te doen in Guatape?

Het gebied rond Guatape is een favoriete bestemming bij Colombiaanse dagjestoeristen uit de regio, want sinds het aanleggen van een gigantische stuwdam die het hele gebied van elektriciteit voorziet ontstonden er in dit heuvelachtige gebied tal van eilandjes, stranden en een gigantisch stuwmeer. Mensen komen er relaxen, zwemmen, bootje varen, vissen, zonnekloppen, kortom, lekker chillen dus.

In Guatape zelf valt niet zoveel te beleven, maar het is een gezellige stad waar je lekkere Colombiaanse gerechten kan proeven, koffie en limonada natural kan drinken en rondslenteren tussen de kleurrijke huizen. De hoofdattractie is hier natuurlijk het beklimmen van El Piedra del Peñol.

Piedra del Peñol

El Piedra del Peñol, ook wel El Peñón de Guatape genoemd, lijkt wel loodrecht uit de grond te rijzen en is de blikvanger tijdens een bezoekje aan Guatape. Het vergt een flinke inspanning, de 740 treden naar boven beklimmen, maar je wordt gelukkig beloond met een 360° view over de groene omgeving! Bovendien zijn er genoeg verkopers te vinden waar je je dorst kan lessen met een heerlijk biertje.

Piedra del Peñol is elke dag open van 8 uur tot 18 uur en kost 20.000 COP (4,75 euro) per persoon. Je bereikt de rots vanuit Guatape in tien minuutjes met de tuktuk en dat je kost je 12.000 COP (2,75 euro) ongeacht het aantal passagiers.

Nadat je volledig bezweet de laatste treden bereikt worden je ogen direct naar het adembenemend uitzicht over het water en de vele eilandjes gezogen. De lastige beklimming verdwijnt al snel naar de achtergrond en het hijgen en puffen maakt plaats voor puur genieten! Piedra del Penõl, een kei leuke uitstap!

Cartagena: de mooiste stad in Colombia.

Cartagena: de mooiste stad in Colombia.

Reiskosten: wat kost een reis door Colombia?

Reiskosten: wat kost een reis door Colombia?

De ultieme reisroute voor een reis door Colombia.

De ultieme reisroute voor een reis door Colombia.

9 dingen die je moet weten voor je naar Colombia reist.

9 dingen die je moet weten voor je naar Colombia reist.

1,2 of 3 dagen in Tayrona National Park.

1,2 of 3 dagen in Tayrona National Park.

Palomino: de ideale relax-bestemming.

Palomino: de ideale relax-bestemming.

6 leuke dingen die je niet mag missen in Medellin.

6 leuke dingen die je niet mag missen in Medellin.

Salento: hiken door Valle de Cocora.

Salento: hiken door Valle de Cocora.

5 leuke dingen om te doen in Bogota.

5 leuke dingen om te doen in Bogota.

Geef een reactie