Arequipa: 6x doen in de leukste stad van Peru.

Tijd voor de leukste stad van Peru! Hoewel Arequipa met zo’n 900.000 inwoners de tweede grootste stad van het land is, voelen de gezellige straten in het oude centrum rustig en vertrouwd aan. De zon schijnt er zo goed als altijd, er zijn zoveel lekkere restaurantjes dat het er moeilijk kiezen is en el ritmo de vida is er heerlijk tranquilo! Arequipa wordt ook vaak de ‘witte stad’ genoemd want de meeste gebouwen zijn er gemaakt van witte sillar, een gesteente afkomstig van de enorme vulkaan ‘Misti’ die de skyline van de stad domineert. Hieronder lees je wat je er zeker niet mag missen.

Hoe reis je tot Arequipa?

  • Vanuit Cusco: Vanuit Cusco reis je met de bus in ongeveer 10 uur naar Arequipa. De bussen zijn gelukkig wel comfortabel en je kan kiezen voor zowel een dagbus als een nachtbus. 
  • Vanuit Nazca: Vanuit Nazca reis je met de bus in 10 uur naar Arequipa. 
  • Vanuit Huacachina: Wie met Peru Hop reist, vertrekt rechtstreeks vanuit Huacachina. Kies je voor een andere busmaatschappij, dan moet je eerst met een tuktuk of taxi naar Ica. Vanuit Ica is het dan nog zo’n 13 uur met de bus.

Wat mag je er zeker niet missen?

Plaza de Armas

Iedere belangrijke stad in Peru heeft een Plaza de Armas, een centraal plein waar het altijd gezellig druk is. In Arequipa vind je er palmbomen, bloemen, een fontein, prachtige omliggende gebouwen en een indrukwekkende basiliek. We vonden dit de mooiste Plaza de Armas van heel Peru! Zalig om even (met een picnic) in het zonnetje te genieten van het mooie zicht.

Dit is ook dé plek om te genieten van de zonsondergang. De witte gebouwen worden dan opgelicht door een prachtige oranje gloed. Wie wil kan het spectaculaire zicht over de stad aanschouwen vanop één van de rooftop bars, met een pisco sour in de hand en de vulkaan in de achtergrond!

Claustros de la Compañía

Claustros de La Compañía is een schattig shopping center in een voormalig klooster, waar je kleine boetiekjes kan vinden en vooral van de mooie binnenplaats kan genieten met een ijsje! Leuk om een uurtje in rond te hangen als je even wil uitblazen tijdens het verkennen van de stad.

San Camilo market

De San Camilo market is ideaal voor wie nog even boodschappen wil doen. Je vindt er vers fruit, smoothies, vlees, vis, snacks, maaltijden en andere handige producten. Hier krijg je een kijkje in het Peruaanse dagelijkse leven en het is de perfecte plek om nog wat souvenirs te scoren. De markt is elke dag open van 6:00 tot 19:00.

Santa Catalina klooster

Middenin Arequipa vind je één van de grootste kloosters ter wereld. Jarenlang leefden er honderden nonnen achter gesloten deuren en het klooster is nog maar sinds 1970 open voor publiek. Je betreedt er een oase van rust middenin de stad, waar de muren een prachtige rode, witte of blauwe kleur kregen. Een bezoek kost je 45 soles (€11,5) en het klooster is elke dag open van 09:00 tot 18:00 (donderdag tot 20:30). Je rekent best op een uurtje om alles te zien.

Museo Santuarios Andinos

In Museo Santuarios Andinos vind je een wel heel bijzondere vondst. In 1995 werd tijdens een expeditie het lichaam van een jong Inca meisje gevonden op de top van de Ampato-vulkaan. Haar lichaam is bijzonder goed bewaard gebleven onder een ijskap en zelfs de spieren, het bloed en de organen bleken volledig intact. Je vindt het museum op zo’n 10 minuten lopen van Plaza de Armas.

Barrio de San Lazaro

Een leuke beurt om even doorheen te slenteren is Barrio de San Lazaro. Hier zijn alle huizen gemaakt uit het witte gesteente waar Arequipa bekend voor staat en dat zorgt voor hele leuke foto’s!

Colca Canyon

Eén van de hoogtepunten tijdens je reis door Peru is zeker een hike door de prachtige Colca Canyon! Hier krijg je een kijkje in het plattelandsleven van Peru, heb je de kans om de Andescondor te spotten, geniet je van indrukwekkende vergezichten en baad je in heerlijke warmwaterbronnen. Daarvoor moet je wel eerst afdalen naar de bodem van één van de diepste canyons ter wereld, maar dat heb je er sowieso voor over. Beloofd!

De leukste adresjes in Arequipa

Uiteten gaan in Arequipa is altijd een beetje het hoogtepunt van je dag. Na onze nachtbus trokken we naar de eerste ontbijtplek die open ging en kwamen zo toevallig bij Eco Brunch terecht. Het was er zo lekker dat we er zo goed als elke ochtend gingen ontbijten! Daarnaast moet je ook zeker pasta proeven bij Pasta Canteen. Heerlijke Peruaanse gerechten vind je dan weer bij Picanteria La Mundial. Wel even waarschuwen: zorg dat je honger hebt, de porties zijn er gigantisch!

Na de drukke dagen in Cusco, vol vroege hikes en massa’s toeristen, was het relaxte en compacte centrum van Arequipa een welgekomen afwisseling. We vonden Arequipa zo leuk dat we onze plannen last minute omgooiden om er nog wat langer te kunnen verblijven. Blijf dus zeker een dag of twee hangen om er van de rust te genieten. Of als je geen nood hebt aan rust kan je er ook altijd de vulkaan Misti beklimmen! ¡Qué rico!

Huaraz: een mountain paradise voor hikers!

Huaraz: een mountain paradise voor hikers!

De ideale reisroute voor een reis door Peru.

De ideale reisroute voor een reis door Peru.

Reiskosten: wat kost een reis door Peru?

Reiskosten: wat kost een reis door Peru?

8 dingen die je moet weten voor je naar Peru reist.

8 dingen die je moet weten voor je naar Peru reist.

Panorama Trek naar Laguna 69: een mind blowing hike.

Panorama Trek naar Laguna 69: een mind blowing hike.

Zelfstandig de Colca Canyon bezoeken: hike naar de Llahuar Lodge.

Zelfstandig de Colca Canyon bezoeken: hike naar de Llahuar Lodge.

Sacred Valley Peru: wat mag je zeker niet missen?

Sacred Valley Peru: wat mag je zeker niet missen?

Wat je zeker niet mag missen in en rond Cusco.

Wat je zeker niet mag missen in en rond Cusco.

7 Lagunas: een van de mooiste hikes in Peru.

7 Lagunas: een van de mooiste hikes in Peru.

Machu Picchu: de ultieme reisgids voor een magisch bezoek.

Machu Picchu: de ultieme reisgids voor een magisch bezoek.

Een complete gids voor een bezoek aan Rainbow Mountain.

Een complete gids voor een bezoek aan Rainbow Mountain.

Geef een reactie