Joshua Tree National Park: overnachten in de woestijn.

Joshua Tree is één van de negen nationale parken die Californië rijk is. Het park staat bekend om zijn opmerkelijke rotsformaties en, niet verrassend, zijn zeldzame Joshua trees. Het park ligt op minder dan drie uur rijden van Los Angeles, San Diego én Las Vegas, waardoor het de ideale toevoeging aan je roadtrip door de American South West is. De grens tussen de Mojave en Colorado woestijn loopt dwars door Joshua Tree National Park, het extreme klimaat zorgt er dan ook voor dat je best niet onvoorbereid aan je trip begint. Hieronder vind je een uitgebreide reisgids voor een bezoekje aan Joshua Tree National Park. 

Handig om te weten

Joshua Tree is een nationaal park in de staat Californië. Rijd je vanaf Los Angeles of Las Vegas naar Joshua Tree, dan moet je er rekening mee houden dat er drie ingangen zijn: de West Entrance, North Entrance en South Entrance. In tegenstelling tot andere nationale parken heeft Joshua Tree geen interne parkshuttle of openbaar vervoer. Om het park te verkennen heb je dus een eigen (huur)wagen nodig.

Voor een bezoekje aan Joshua Tree National Park betaal je $30 per auto, maar wie meer dan drie nationale parken wil bezoeken koopt beter een ‘America the Beautiful Pass’. Zo’n pas kost $80 per voertuig en is een jaar lang geldig in alle nationale parken van de Verenigde Staten. Je kan zo’n kaart aankopen aan de ingang van ieder nationaal park, het is dus zeker niet nodig om deze vooraf online te bestellen.

Kamperen

De enige manier om in het park te overnachten is op één van de campings. In het laagseizoen (van mei tot september) hanteert zo goed als elke camping een first come, first serve systeem. Hierbij hoef je niet vooraf te reserveren, je neemt gewoon ter plekke een plaatsje in. Van oktober tot april boek je best vooraf en dat kan via de officiële website. We schreven daarnaast een artikel over alles wat je moet weten over kamperen in Amerika, want het reserveren van een camping is soms nogal een gedoe. Joshua Tree kent 9 campings:

  • Belle
  • Black Rock
  • Cottonwood
  • Hidden Valley
  • Indian Cove
  • Jumbo Rocks
  • Ryan
  • Sheep Pass
  • White Tank

Jumbo Rocks is de populairste camping en reserveer je dan ook best 6 maand op voorhand. De meeste campings hebben geen watervoorzieningen, waardoor je dus zelf genoeg drinkwater moet voorzien. Wil je liever niet kamperen, dan kan je een hotelovernachting boeken in Twentynine Palms.

Beste reistijd + hoeveel tijd heb je nodig in Joshua Tree National Park?

Voor wie beperkt is in tijd hebben we goed nieuws. Joshua Tree National Park is niet zo heel erg groot, waardoor je de belangrijkste hoogtepunten in één dag kan zien. Wil je wat langere hikes maken of minder bekende plekjes ontdekken, dan reken je best op twee of drie dagen. De beste reistijd om Joshua Tree te bezoeken is dan weer van oktober tot april, wanneer de temperaturen milder zijn. In tegenstelling tot veel nationale parken is Joshua Tree in de zomer het minst druk vanwege de extreme hitte. Zo bezochten wij het park bijvoorbeeld in september en tikte het kwik maar liefst de 45 graden Celsius aan!

Fauna & Flora

Joshua Tree National Park staat natuurlijk vooral bekend om de gelijknamige bomen die je er terug kan vinden. Al gaat het technisch gezien niet om bomen, maar om familie van de yucca plant. De joshua tree kan meer dan 150 jaar oud worden en leeft vooral in beschermde gebieden, zoals dit nationale park. Door de klimaatverandering verwacht men dat de boom tegen 2100 zeer zeldzaam zal worden en misschien zelfs zou kunnen uitsterven. Naast de joshua tree heeft het park nog veel meer te bieden. Zo zal je er waarschijnlijk verschillende vogels, hagedissen en jackrabbits terugvinden. Daarnaast hadden wij ook heel wat geluk, want we werden tijdens het fotograferen verrast door een kudde dikhoornschapen. ‘s Nachts kun je hier ook slangen en coyotes tegen het lijf lopen.

Leukste to-do’s in Joshua Tree National Park

Skull Rock + Jumbo Rocks

Eén van de meest populaire must sees is waarschijnlijk Skull Rock. Zoals je zou verwachten  heeft deze rots de vorm van een menselijke schedel. Er is een kleine parking vlakbij de rotsformatie te vinden, maar wie op de Jumbo Rocks Campground verblijft kan er ook naartoe wandelen via een korte, maar heel mooie wandeling. Hierbij wandel je via een lus langs gigantische rotsformaties in verschillende vormen en formaten en sta je na 3 kilometer opnieuw aan je kampeerplekje.

Cholla Cactus Garden

Eén van onze favoriete plekjes in Joshua Tree National Park is de Cholla Cactus Garden. Hier moet je zeker eens tijdens zonsopgang of -ondergang naartoe! Terwijl de zon langzaamaan over de horizon kruipt, lichten de stekelige cactussen op en vormt de tuin één gouden gloed met de bergen als dramatische achtergrond. Via een korte wandeling op een onverhard pad kan je de cactussen bewonderen, maar wie ze écht van dichtbij wil zien kan aan de overkant van de weg vrij tussen de cholla’s lopen. Let wel op, ze steken enorm hard en kleven echt aan je kledij en schoenen. Raak ze dus zeker niet aan.

Key’s view

Eindig je dag met zonsondergang bij Keys View. Zorg ervoor dat je minstens 45 minuten vooraf arriveert op de parking, want deze prachtige plek is ontzettend populair. Terwijl de zon dieper en dieper zakt wordt de vallei beneden verlicht met pastel roze en paarse tinten. Keys View is het hoogste punt van het park en biedt een prachtig uitzicht over de omliggende omgeving. Op een heldere dag kun je Palm Springs, de Coachella Valley, de San Andreas Fault, de Salton Sea en de San Gorgonio Mountains zien.

Hidden Valley

Hidden Valley Nature Trail is één van de meest populaire wandelingen in het park. Via deze gemakkelijke lus verken je een vallei die vroeger door veedieven werd gebruikt om gestolen vee te verbergen. Vandaar dus de naam. Hier kan je enorm veel joshua trees en yucca’s spotten. Daarnaast is de gemakkelijke wandeling perfect om met kinderen te doen, waarbij ze naar hartelust kunnen klimmen en klauteren over de grote rotsblokken.

Hall Of Horrors

De Hall of Horrors klinkt misschien angstaanjagend, maar dat is het gelukkig niet. De soms wel heel smalle doorgangen in dit klovensysteem liggen bezaaid met rotsblokken en dat zorgt voor een dramatisch zicht. Je komt hier best in de vroege ochtend of late namiddag, wanneer de zon zorgt voor fascinerende schaduwen en silhouetten. Om tot bij Hall of Horrors te komen hoef je slechts 500 meter te wandelen. Toch download je deze route best even via Alltrails, want ze staat niet aangegeven met wegwijzers waardoor je gemakkelijk de weg kwijt bent. De Hall of Horrors-omgeving is ook bekend onder klimmers, omdat het een populaire plek is voor bouldering. Hier konden wij trouwens de dikhoornschapen spotten, dus hou je ogen goed open!

Hoewel de originele ‘Joshua Tree’ eigenlijk nabij Zabriskie Point in Death Valley stond, is Hall of Horrors voor U2 fans de perfecte plek om de iconische foto van Anton Corbijn na te bootsen! You’ll find what you’re looking for!

Arch Rock

Deze 2-kilometer lange wandeling tot aan Arch Rock is een mooie en populaire wandeling naar een iconische boogvormige rots. Dit vonden wij het mooiste gedeelte van het park! Het is een gemakkelijke wandeling voor elk niveau, maar het pad is niet altijd goed aangegeven waardoor je ook deze hike best vooraf even via Alltrails downloadt. In tegenstelling tot veel nationale parken mag je in Joshua Tree op de rotsblokken klimmen. Je kan dus naar hartelust verkennen!

Om Arch Rock te bereiken, parkeer je best op de Twin Tanks-parking. Daarna steek je de Pinto Basin Road over en volg je het gemarkeerde pad van ongeveer 1 kilometer tot aan de rotsformatie. Je kan Arch Rock ook bereiken via een korte wandeling vanaf de White Tank camping, maar wie niet op de camping verblijft kan er zijn auto niet kwijt. Wie tijd heeft, kan daarna ook nog de korte stop bij Heart Rock overwegen!

Stargazing

De nachtelijke hemel is een glinsterende koepel bezaaid met sterren, planeten en voorbij schietende meteoren. Helaas krijgen de meeste mensen die prachtige sterrenhemel nauwelijks te zien. Joshua Tree National Park is één van de officiële International Dark Sky Parks en staat dus garant voor de donkerste nachten die je in Zuid-Californië kan vinden. Daardoor is dit park één van de beste plekken om het melkwegstelsel te bewonderen. Kruip dus ‘s nachts zeker even je tentje of camper uit, doof je zaklamp, laat je ogen een halfuurtje wennen aan de complete duisternis, en voel je één met het universum. Een echte ‘out of this world experience’!

Joshua Tree National Park is een prachtige stop tijdens je roadtrip door de Verenigde Staten. Het is verbluffend hoe op het eerste zicht levensloze woestijngebieden toch zo fascinerend springlevend zijn eens je wat dieper in de omgeving duikt. Het blijft echter een landschap van extremen, zorg er dus voor dat je zeker voldoende (drink)water meeneemt, en draag zonnecrème en een petje! Vul ook zeker nog even je tank voor je het park binnenrijdt, want er zijn geen tankstations te vinden in Joshua Tree. Een laatste tip die we kunnen meegeven is om de regio even via een offline kaart te downloaden, want er is geen bereik. Met deze tips heb je zeker en vast een geslaagd bezoek, een gedroomde ‘desert getaway’!

Een minigids voor Lassen Volcanic National Park.

Een minigids voor Lassen Volcanic National Park.

De 9 mooiste hikes in Redwood National Park.

De 9 mooiste hikes in Redwood National Park.

De hike naar El Capitan, Eagle Peak & Upper Yosemite Falls: de ultieme uitdaging.

De hike naar El Capitan, Eagle Peak & Upper Yosemite Falls: de ultieme uitdaging.

De ultieme reisgids voor Yosemite National Park.

De ultieme reisgids voor Yosemite National Park.

Alabama Hills ontdekken in Californië.

Alabama Hills ontdekken in Californië.

Alles over Kings Canyon & Sequoia National Park.

Alles over Kings Canyon & Sequoia National Park.

Een gids voor Pinnacles National Park

Een gids voor Pinnacles National Park

Whitmore Hot Springs: het best bewaarde geheim van de VS.

Whitmore Hot Springs: het best bewaarde geheim van de VS.

Half Dome: een adembenemende beklimming.

Half Dome: een adembenemende beklimming.

Een mini-reisgids voor Death Valley National Park.

Een mini-reisgids voor Death Valley National Park.

Highway One: 12 plekjes waar je absoluut moet stoppen.

Highway One: 12 plekjes waar je absoluut moet stoppen.

De leukste plekjes in San Francisco.

De leukste plekjes in San Francisco.

Los Angeles: een weekend in Venice Beach.

Los Angeles: een weekend in Venice Beach.

Geef een reactie